ctepeo Postat Aprilie 2, 2006 Partajează Postat Aprilie 2, 2006 Am fost fericit cand mi-am luat un "Temp" 2; dar de cand mi la-m luat tv-ul avea o problema: capacul cu scocllurile dupa gatul cinescopului (C.R.T.-ului) era iesit, si firele careb ieseau din gat atarnau; azi din greseala am lovit unul din firele alea, iar firul s-a rupt exact din gat! Ce mai pot face? Am inteles ca daca vrei sa lipesti un fir din ala tre' sa-l dizolvi in nus stiu ce acid, ca nu merge sa-l lipesti cu cositor; pot sa bag ceva acolo ca sa rod un pic din firul care e in sticla ca sa pot sa fac conexiunea; partea proasta ca firul ala e cel de la catod, prin care trec 40-100 V :axe: :smt093 Link spre comentariu
Laurentiu Postat Aprilie 2, 2006 Partajează Postat Aprilie 2, 2006 Incearca sa racai cu o pila de ceasornicarie putin din sticla in jurul pinului rupt.Mai precis sa faci un sant mic. Dar atentie , pe propria raspunere!!!!!.Iei pe un varf de ac putin acid clorhidric si cu un letcon cu varful subrie (atentie! letconul sa fie de putere mica sa nu plesneasca sticla) incerci sa lipesti firul de pinul rupt. Intorci tubul cu varful in sus si il cositoresti lasand acolo pe pin o bobita de cositor . Ulterior lipesti dupa ce lasi acidul sa-si faca treaba (10 20 sec).Suplimentar firul care il lipesti il cositoresti si ii tii putin in sacaz (foloseste sacazul de calitate). BaftaLaurentiu Link spre comentariu
ctepeo Postat Aprilie 2, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2006 Cum adica intorc tubul? Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Aprilie 2, 2006 Partajează Postat Aprilie 2, 2006 Parerea mea este ca nu trebuie sa faci zgaraieturi in sticla... la incalzirea tubului acesta poate sa se sparga.Pentru lipire se decapeaza punctul metalic ramas la catod se lipeste acolo un fir subtire de cupru -cu diametru de 0.1-0.2 mm- care va fi prins de gatul tubului pentru a nu fi supus la tensiuni mecanice. Lipitura trebuie sa fie facuta numai in punctul respectiv pentru a nu produce spargerea tubului...Ca decapant inofensiv se poate folosi aspirina... dar atentie ca fumul produs prin arderea acesteia este incredibil de iritant. :smt003 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 Amalgam. D-ala pentru plombat carii. Se lipeste la rece si este bun conducator de electricitate. N-am incercat, dar am auzit. Link spre comentariu
ctepeo Postat Aprilie 3, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2006 Dar cablu din ala care iese din cinecop are cineva?Au mai ramas totusi afara 0,5-1 mm din firul care iese din cinescop.Chiar vreau sa pun televizorul in functiiune!Are cineva un cinescop de "Temp" 2. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 Dar cablu din ala care iese din cinecop are cineva?Au mai ramas totusi afara 0,5-1 mm din firul care iese din cinescop...La care cablu faci tu referire?Pentru a face contactul electric cu partea ramasa in cinescop foloseste asa cum am spus o lita subtire de cupru, din care se poate face o spira pe fragmentul ramas acolo dupa care capatul liber se lipeste in lungul tubului 2-3 cm de unde se reface legatura cu un alt conductor, mult mai rezistent... Link spre comentariu
vasilenicolae52 Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 sau o bucatica de "lita de RF" ! Link spre comentariu
ctepeo Postat Aprilie 3, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2006 S-a rezolvat, dar partial. Nu pot alimenta momentan filamentul de LA C.R.T., pt. ca una din redresoare e bulita (aerata) si cealalta nu face fata la sarcina; am gasit o 5T4S pe care tre' s-o iau zilele astea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum