Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

hdd 160 giga samsung SP165 PATA cu baduri

pop_ady44

Postări Recomandate

va salut am primit un hdd PATA samsung de la un user de pe el forum si are vreo 8 sectoare bad cum as putea sa le izolez si sa-l folosesc ca hdd auxiliar ?precizez ca este relativ nou 2100 ore de functionare aproximativ cred ca badurile sunt fizice din cauza transportului zic eu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pop_ady44

5

• yo9gcc

1

• milo01miau

1

• iod2

1

Top autori în acest subiect

Salut.Un alt program (care pe mine m-a ajutat) ar mai fi ''GDisk''(versiunea ce ruleaza sub DOS).Cu acest program am reusit sa readuc la viata HDD-uri care nu mai erau recunoscute deloc de Windows.O seara buna!

Link spre comentariu

Incearca o testare cu utilitarele de la samsung (seagate) si vezi ce optiuni ai -cred ca e cea mai buna solutie.Numai bine!

care dintre aceste utilitare le recomandati pe motiv ca sunt vreo 4 cate doua de fiecare :jytuiyu
Link spre comentariu

Bad-urile fizice nu pot fi reparate. Pot fi cel mult izolate, lucru care se face cel mai sfînt cu utilitarul care merge cel mai repede (ce rost are să încerce să citească de 1000 de ori zona respectivă pînă cînd nu-i mai dă eroare, pentru ca după aia să marcheze zona ca fiind bună și să pierzi datele scrise acolo? nu-i mai sigur ca, dacă există cel mai mic dubiu asupra integrității unui sector, tot sectorul să fie izolat?).Oricum, bad-urile fizice sînt generate (inițial) de șocuri și apoi se multiplică chiar și în lipsa șocurilor. Reziduurile de platan care provin de la primul bad zboară liber prin atmosfera închisă a hard-disk-ului și, aleator, pot intra între capul de scriere/citire și platan, făcîndu-l pe cap să mai facă un Bang! de platan și să mai dizloce un reziduu... iar locația în care are loc dizlocarea nu e legată cu absolut nimic de cea deja marcată drept bad.N-aș recomanda nici ca hard auxiliar un hard cu baduri. În cel mai bun caz, poate fi folosit pentru a stoca pe termen lung informații redundante (copiate de mai multe ori pe hard, în mai multe porțiuni ale lui) și folosit (conectat) doar înainte de folosire (și deconectat imediat după, pentru a elimina șansele de a se înmulți bad-urile - dacă platanele nu se învîrt nu au cum să fie ciocnite de capetele de citire).

Link spre comentariu

nu e cazul sa-l faci inca polizor... doar sa nu tii date esentiale pe el. eu am folosit cu succes in mai multe situatii (dar nu toate) ubcd511.iso (http://www.ultimatebootcd.com/download.html) care e o distributie livecd. merita incercat. are utilitarele de diagnoza si reparatii pentru majoritatea producatorilor de hdd. de fapt stie mult mai multe de atat dar eu pentru asta l-am folosit. se scrie pe un cd sau stick usb cu linux pendrive, se booteaza calculatorul cu acest cd/stick si de acolo se intra intr-un meniu din care ai acces la utilitarele respective. bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări