The Stressmaker Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Nu am gasit sectiunea potrivita pentru intrebare (la carciuma exclus...) asa ca intreb aici, de preferat raspunsul sa-l dea cineva care foloseste aceste optiuni la realizarea unui site.Problema este urmatoarea... Cautand informatii pe Google despre un anumit subiect, care include ledurile, am dar de un site (nu dau numele pentru a nu se considera reclama, din informatiile care urmeaza este usor gasibil) pe care, in momentul accesarii m-a intampinat cu mesajul "We are sorry, this website is not available in your country.". Cache-ul de la Google arata ceva care era asemanator cu ce cautam asa ca am folosit aceasta optiune. M-a intrigat totusi filtrarea aceasta in functie de locatie si am dat o cautare despre caracteristicile site-ului. Pe scurt, serverul de host este in Germania, si, folosind reteaua "tor" am ajuns la sectiunea contacte unde am sesizat ceva interesant. Chiar daca adresa firmei era undeva prin Hong Kong, adresa de livrare, service si de returnare este a unei firme din Bucuresti. Concluzia subiectiva este ca daca eu sunt filtrat atunci toate IP-urile din Romania sunt filtrate. Plus ca numele este inregistrat in Romania de catre un roman (propietarul firmei romanesti care asigura service-ul). Alt aspect interesant este ca siteul care functioneaza in Romania este aproape identic cu cel pe care am vrut sa-l accesez doar ca are alt nume, fiind la acelasi IP. O concluzie finala ar fi ca exista doua site-uri in aceeasi locatie, unul pentru cei din tara si celalalt pentru exterior (accesat, se pare, din Spania, Italia si Ungaria).Intrebarea este: cine filtreaza IP-urile in functie de locatie, Host-ul sau site-ul respectiv? Poate creatorul unui site (comercial) cu locatia intr-o anumita tara sa-i filtreze legal doar pe cei din tara respectiva daca detine un site asemanator dar in limba tarii respective?Nu am nici o legatura cu aceste siteuri comerciale doar ca nu mi se pare corect ca sa filtrezi in acest fel, discriminare pe baza locatiei fara alte explicatii. Corect era ca, dupe mesajul acesta, sa fii redirectionat catre siteul romanesc. Asa se reducea situatia teoretica in care, daca la acest site produsele erau mai ieftine decat la cel romanesc, sa se faca comanda la acesta cu adresa de destinatie in Romania, obtinand acele produse mai ieftin decat daca erau comandate pe siteul romanesc (un exemplu ar fi ca, la acelasi produs, 12,49 E nu sunt acelasi lucru cu 111,67 RON la 4.3550 RON/E). Link spre comentariu
ComponentePc Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Este un script realizat de un programator cu rol de filtru IP. Se pot bana ip-uri si din setarile hostului (depinde de host). Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 21, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2012 Am inteles, se filtreaza de catre site IP-urile din Romania. Puteti da un raspuns si pentru partea "morala" reflectata in ultima fraza, cea referitoare la pret? Adica la cea in care mentionez ca pentru acelasi produs (practic al aceleiasi firme) exista doua preturi, unul pentru "local" si unul pentru "exterior" unde cel pentru "exterior" este mai mic. As putea, teoretic, sa-i oblig legal (siteul de care am intrebat nu varianta romaneasca a acestuia) sa scoata filtrul doar pentru faptul ca au adresa de service in Romania, adresa specificata clar la pagina de contact? Multumesc pentru raspuns. Link spre comentariu
Vizitator tehnostore Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Aspectul moral e discutabil. In opinia mea corect ar fi fost sa se specifice undeva ca preturile sunt diferite in functie de zona, tara, distribuitori, furnizori, etc. Interesant ar fi sa accesezi site-ul prin intermediul unui proxy, din Germania de exemplu, si sa plasezi o comanda. Vor schimba pretul cand vor "vedea" ca nu esti neamt? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Oricum am trecut peste acest lucru, m-am orientat catre alta varianta. Probabil ca vor trimite mail sa specifice ca nu trimit in Romania si o vor da "in diverse". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum