Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electronica CNC cu comanda comuna directie X,Y,Z

Vizitator liviu_vladut

Postări Recomandate

Vizitator liviu_vladut

Salut. Va cer ajutorul in urmatoarea problema. Am cnc-ul din link-ul de mai jos:

http://www.ibk-servus.de/pt360-info.jpg

Din cauza ca softul original cu care a venit CNC-ul are o interfata foarte rudimentara si nu ruleaza decat de sub dos (softul se numeste Movix) m-am decis sa il inlocuiesc cu Mach3. Dar nu numai ca softul e atipic ci si hardul e pe masura.

Electronica e construita cu 3 integrate TB6560AHQ. Problema am intampinat-o atunci cand am vrut sa setez pinii de step si direction. Se pare ca pinii de directie ai integratelor sunt conectati impreuna la acelasi pin al portului paralel.

Ati mai intalnit felul acesta de conectare al motoarelor? Cum pot configura iesirile din MACH3?

Atasez legaturile actuale la portul paralel:

1 NC (neconectat)

2 x step

3 y step

4 z step

5 current mode input (pini 25 IC-uri, comun axelor x, y, z)

6 rotation direction ( pini 21 IC-uri, comun x,y,z)

7 torq input x (pin 1 IC)

8 torq input y (pin 1 IC)

9 torq input z (pin 1 IC)

10 NC

11 NC

12 Z limit switch

13 y limit switch

14 NC

15 x limit switch

16 - 18 NC

19 - 25 GND

Multumesc anticipat pentru ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

2

• visinica

1

• flocin

1

Vizitator liviu_vladut

Chiar daca mi-e foarte usor sa modific hardware-ul, incerc sa o fac numai daca nu exista nici o solutie software. Eu sunt doar utilizatorul CNC-ului. Credeam ca solutia adoptata de fabricant nu e chiar atipica si Mach3 are setarile pentru acest tip de comanda. Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator liviu_vladut

Multumesc. Si tacerea voastra a fost un raspuns, mi-a dat de inteles ca nu prea e populara metoda. Am ales "the hard(ware) way". Am tras fire separate pentru X, Y si Z de la integrate la cablul paralel si acum functioneaza.

Link spre comentariu
Vizitator liviu_vladut

Fireste, scapi de o problema, dai peste alta. Nu reusesc sa gasesc un program cu care sa convertesc fisierele generate de Target3001 (GERBER) in Gcode, sa pot freza cablaje.Voi ce programe folositi?

Link spre comentariu
Vizitator liviu_vladut

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Chiar daca sunt un pic familiarizat si cu Eagle, o sa-l las deocamdata deoparte. In privinta Target-ului, cand ii dau sa-mi genereze un fisier ISO 6983/DIN 66025, imi genereaza un fisier cu extensia .iso pe care nu-l recunoaste MACH3. MACH3 nu recunoaste decat GCODE care dupa stiinta mea e un fisier text. Gresesc?

Link spre comentariu
Vizitator liviu_vladut

Gata, problema rezolvata. Nu stiu pana la urma unde greseam dar programul Mach recunoaste extensia .ISO. Am urmat calea lui flocin si functioneaza.Pana la urma pentru prelucrari mecanice folosesc Autocad - Vcarve - Mach iar pentru frezare cablaje export direct cu Target-ul in Mach.Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări