Vizitator buhuhu Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Buna ziua,Apelez si eu la comunitate deoarece nu mai stiu unde sa intreb.Pe scurt.Am o Intreruptor diferential monofazat care imi da afara din cauza unui defect (nu ma intereseaza defectul). Un electrician a venit si a pus un strap pe nul facand sa nu mai dea afara. TEORETIC facand un strap pe nul la diferentiala ea ar trebui sa dea afara. NU MAI DA AFARA !!! DE CE ?P.S. Diferentiala este probata si este buna.Multumesc anticiapat. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 nu ma intereseaza defectulBa ar fi bine sa va intereseze, aveti un conductor de faza prost izolat in instalatie, poate duce la scuturaturi sau incendiu...daca a bypassat disjunctorul diferential, ati ramas fara protectie.Trebuie gasita cauza pt. care "sare" siguranta diferentiala. Link spre comentariu
Vizitator buhuhu Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 nu ma intereseaza defectulBa ar fi bine sa va intereseze, aveti un conductor de faza prost izolat in instalatie, poate duce la scuturaturi sau incendiu...daca a bypassat disjunctorul diferential, ati ramas fara protectie.Trebuie gasita cauza pt. care "sare" siguranta diferentiala.Problema de dupa o cunosc, din acest motiv am zis ca nu ma intereseaza. Problema este cum de nu mai functioneaza diferentiala daca fac strap pe nul. Principiul ei de functionare: Ce intra trebuie sa fie egal cu ce iese. Punanad strap ar trebui sa dea afara deoarece ce intra nu mai este egal cu ce iese. DE CE NU DA ? Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 In mod normal ar trebui sa sara cu sau fara strap pe nul...doar daca puneti si pe faza strap, atunci nu mai reactioneaza. Link spre comentariu
Vizitator buhuhu Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 In mod normal ar trebui sa sara cu sau fara strap pe nul...doar daca puneti si pe faza strap, atunci nu mai reactioneaza.Si totusi daca pui strap pe nul (NU si pe faza) la o diferentiala, nu mai "sare". DE CE ? Link spre comentariu
H Robert Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Ce inseamna "strap" ? Punte de legatura sau? N-am mai auzit de acesta denumire. Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 cred ca o poza ne-ar ajuta sa ne dam sema despre ce este vorba ; nici eu n-am inteles foarte bine cum este cu strapul despre care vorbiti . Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Da,strapul inseamna o legatura directa intre 2 terminale,in cazul asta intre clema de intrare si cea de iesire a nulului.Sigur e vorba de nul si nu de faza? Adica sa nu fie inversate cumva firele inainte de siguranta. Si mie mi se pare curioasa treaba Link spre comentariu
Vizitator buhuhu Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Da,strapul inseamna o legatura directa intre 2 terminale,in cazul asta intre clema de intrare si cea de iesire a nulului.Sigur e vorba de nul si nu de faza? Adica sa nu fie inversate cumva firele inainte de siguranta. Si mie mi se pare curioasa treabaCredeti-ma ca asta ma mira si pe mine. DE CE NU DA AFARA.SIGUR este vorba despre nul.Mai exact:In diferentiala imi intra faza si nul si iese faza si nul (vorbim de monofazat). De faza nu ma "ating" adica nu modific nimic la circuit.Acum.... leg un fir PE NUL intre intrare si iesirea din diferentiala (strap). Teoretic acum curentul imi va trece si prin acel fir de pe nul care ocoleste diferentiala. Deci TEORETIC diferentiala ar trebui sa dea afara. NU DA AFARA !!! De ce ?Asta nu pot sa imi explic. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
H Robert Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Pai daca problema ta nu este un scurtcircuit (inca nu ai spus care este problema), si ca diferentiala detecteaza diferenta de intensitate la iesire intre cele 2 faza si nul, si ocolind siguranta pe nul, aceasta nu mai poate masura acea diferenta de potential, pt ca curentul va circula pe ramura de circuit care are rezistenta cea mai mica si anume strapul facut pe nul nu va mai intra decat o parte mica din curent, in siguranta si acesta nu va declansa . Link spre comentariu
__farad__ Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 @robert230 diferentiala lucreaza dupa cum ai spus tu dar la un strap pe nul se va comporta exact invers.Principiul este simplu: pe un miez feromagnetic se bobineaza trei infasurari.Doua primare si un secundar. Fiecare primar este inseriat pe nul si faza. Din secundar se culege tensiune de dezechilibru care determina actionarea sigurantei. Bineinteles ca se va regasi si limitarea de curent, ca pentru orice siguranta. Deci nu conteaza unde fac strapul. Diferentiala va sari oricum, cu exceptia cazului cand strapez ambii poli, pt ca daca strapez faza curentul de intoarcere de pe nul va declansa. Si invers, daca strapez nulul va declansa din cauza curentului de pe faza.@buhuhu daca diferentiala este in cutia cu contoarul de afara vezi sa nu fi strapat declansatorul, piesa care se foloseste in combinatie cu un DPSTm si care protejeaza la supratensiuni. Un declansator se prezinta ca o siguranta cu doi contacti(unul sus si unul jos) si o parghie ca la orice siguranta care agata pargia diferentialului. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 daca a strapat faza nu mai sare deloc siguranta , e ca scoasa din uz , ea masoara si diferentele , curentii de scurgere.. nu stiu de ce imi vine sa cred ca e vorba de o siguranta bipolara si NU una diferentiala.. de aia era bine sa ne zici si noua modelul evental puneai poza cu magauaia Link spre comentariu
jokerul verde Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 daca a strapat faza nu mai sare deloc siguranta , e ca scoasa din uz , ea masoara si diferentele , curentii de scurgere.. nu stiu de ce imi vine sa cred ca e vorba de o siguranta bipolara si NU una diferentiala.. de aia era bine sa ne zici si noua modelul evental puneai poza cu magauaia sigur este o siguranta bipolara.... Link spre comentariu
Vizitator buhuhu Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 @robert230 diferentiala lucreaza dupa cum ai spus tu dar la un strap pe nul se va comporta exact invers.Principiul este simplu: pe un miez feromagnetic se bobineaza trei infasurari.Doua primare si un secundar. Fiecare primar este inseriat pe nul si faza. Din secundar se culege tensiune de dezechilibru care determina actionarea sigurantei. Bineinteles ca se va regasi si limitarea de curent, ca pentru orice siguranta. Deci nu conteaza unde fac strapul. Diferentiala va sari oricum, cu exceptia cazului cand strapez ambii poli, pt ca daca strapez faza curentul de intoarcere de pe nul va declansa. Si invers, daca strapez nulul va declansa din cauza curentului de pe faza.@buhuhu daca diferentiala este in cutia cu contoarul de afara vezi sa nu fi strapat declansatorul, piesa care se foloseste in combinatie cu un DPSTm si care protejeaza la supratensiuni. Un declansator se prezinta ca o siguranta cu doi contacti(unul sus si unul jos) si o parghie ca la orice siguranta care agata pargia diferentialului.Am facut test cu o diferentiala exact asa. Am pus la iesire un bec care se aprinde. Daca pun strap la nul (nu il ocolesc) ar trebui sa sara. SI TOTUSI NU SARE. De ce ? Link spre comentariu
Vizitator buhuhu Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Pai daca problema ta nu este un scurtcircuit (inca nu ai spus care este problema), si ca diferentiala detecteaza diferenta de intensitate la iesire intre cele 2 faza si nul, si ocolind siguranta pe nul, aceasta nu mai poate masura acea diferenta de potential, pt ca curentul va circula pe ramura de circuit care are rezistenta cea mai mica si anume strapul facut pe nul nu va mai intra decat o parte mica din curent, in siguranta si acesta nu va declansa .Diferentiala nu lucreaza asa. (ce intra trebuia sa fie egal cu ce iese....kirchhoff), iar "masurarea" curentului se face ca si cu un cleste Ditz. Curentul nu va circula pe ramura cu rezistenta mai mica. Curentul va circula pe ambele ramuri doar ca pe cel cu rezistenta mai mica va fi mai mult curent, DECI ar trebui sa dea afara...... si totusi NU DA AFARA. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum