Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Resuscitare ruter WRT54G

Vizitator thorn

Postări Recomandate

Vreau sa va impartasesc din experienta mea referitor la Routerul WRT54G versiunea 5, datorita unui baiat de nota 10. Si o sa expun exact cum am reusit sa rezolv problema.Salut , nu te supara am si eu o problema cu un router linksys wrt54g, am mai cerut ajutor dar n-am primit nici un rasp. i-am facut firmware si acum palpaie ledul de la power si nu mai intra in meniul lui.Am vazut ca a mai avut cineva problema asta ,dar nu merge cu resetu am incercat, stii cumva alta solutie ?, eu nu ma stiu cu infrmatica de aceaa nu prea inteleg bine ce se spune in termeni de informatica. Dată expediere: Dum Feb 19, 2012 3:25 pmadicontakt Subiectul mesajului: Re: router rg54se IIFolder: Primiteinainte de updateul de firmware functiona cum trebuie? Dată expediere: Dum Feb 19, 2012 3:31 pmthorn Subiectul mesajului: Re: router rg54se IIFolder: Mesaje trimiseDa, mai putin nu puteam sa fac update la pc din camera alaturata si nu mergea sa vad fisierele video de pe youtube, din aceea cauza am crezut ca daca fac upgrade e mai bn :(, sincer nici nu stiu daca am facut bine ca m-am uitat pe net cum se face . Dată expediere: Dum Feb 19, 2012 3:38 pmadicontakt Subiectul mesajului: Re: router rg54se IIFolder: Primitese pare ca nu ai ales bine firmwareul sau ai facut ceva de aiurea , oricum se pare ca este un update esuatincearca sa il restetezi , tine apasat butonul de reset dupa care baga-l in priza tine apasat vre un minut si elibereaza butonul Dată expediere: Dum Feb 19, 2012 4:13 pmthorn Subiectul mesajului: Re: router rg54se IIFolder: Mesaje trimiseAsta am facut de mai multe ori l-am resetat si bagat in priza si scos degeaba, oricum multumesc, am zis sa intreb daca se mai poate face ceva dar se pare ca l-am terminat .O sa mai incerc tot asa cu resetu :)), daca o sa resusesc pana la urma o sa te anunt . Ms ink o data Dată expediere: Dum Feb 19, 2012 4:18 pmskaarj Subiectul mesajului: Re: router rg54se IIFolder: Primitenorocn-ai facut bine. probabil l-ai nenorocit de tot da hai sa vedem cum îi place să fie gâdilat.ai mai avea o sansa dar trebuie intai sa fii atent la doua detalii:numaru 1:ce versiune de ruter ai?eu am WRT54G prima versiune - 1.0 - l-am adus din USA acum vreo 7 ani. Merge impecabil pana in ziua de azi. Mi-a facut figuri de multe ori si odata chiar l-am nenorocit.numaru 2:pune ruteru in priza, cuplezi computerul la ruter pe cablu, NU pe wireless. NU cuplezi ruterul la internet.a) injuraturi:Vezi daca computerul isi ia IP automat (de la ruter) ceva de genul "192.168.x.x".start - run - cmd, scrii acolo "ipconfig" , apesi enter, deruleaza in sus (scroll) si cauta "internet adapter local area connection" - vezi daca isi ia IP.daca IPul ramane "0.0.0.0" sau "169.254....."(asta nu il tin minte pe de rost) atunci ruterul e prastie, tre' sa cauti cu google "linksys wrt54g +firmware +jtag" - e o metoda de resoftare folosind o interfata special construita - iti explica ei. Dar probabil dupa ce citesti alea ai sa te iei cu mainile de par si o sa-l arunci pe geam.b) bere:daca isi ia IP de genul "192.168.x.x" atunci ai apucat pe Dumnezeu de picioare.daca NU isi ia IP, ai mai avea o sansa. vezi manualul la ruter. ce IP are el "din fabrica"? pune-ti un IP din clasa aia. apoi start - run - cmd si verifici daca ruterul iti raspunde la "ping".Mai tii minte ce IP i-ai pus cand l-ai configurat? pune-ti un IP din clasa aia si incearca iar cu ping.daca ai noroc si raspunde, inseamna ca ruterul nu e terminat de tot, e doar in coma si poate comunica cu reteaua cablata. Cauta cu google "wrt54g +firmware +tftp". Ala e foarte simplu. faci un folder pe desktop sa zicecm "linksys". faci download la firmware si il pui in folder. des-zipuiesti si fisierul rezultat il rebotezi mai simplu ("firmware.bin"). dupa care start - run - cmd. scrii acolo asa (fara ghilimele):"cd desktop\linksys" (sau ce folder ai facut tu)."tftp xxx.xxx.x.x firmware.bin" - unde "xxx.xxx.x.x" este acel IP la care iti raspunde ruterul cand il testezi cu "ping".nu sunt sigur ca asta e comanda - cautarea cu gugle iti dezvaluie misterul. eu am avut noroc si mi-a iesit prin procedura asta.Pentru versiunea mea de ruter eu am softuletele astea:WRT54GV4.0_4.20.7_US_codeWRT54GV4.0_4.21.1_US_codeWRT54GV4.0_4.21.8_US_codemie personal imi functioneaza perfect 4.21.1. 4.20.7 are niste belele cu port forward iar ultimu face gât după vreo săptămână de trafic greu - nu mai am acces la interfata web decat daca-i trag din cur cablul de internet.trebuie neaparat sa vezi ce versiune de ruter ai. intoarce-l cu curu in sus ca scrie pe undeva pe sub leduri. dupa care gasesti firmware pe saitu lor.sa nu-i pui alt firmware - difera mult versiunile intre ele. cu cat e versiunea mai noua, cu atat memoria interna a ruterului (flashu) unde sta firmware e mai mica. alte adresari, alte apeluri de sistem, dai in belele mari. trebuie sa mergi pe firmware pentru versiunea ta altfel repeti caruta de injuraturi de pana acum.spor la treaba. daca iti iese, te rog fa un topic aici pe forum cu schimbul nostru de mesaje private sa vada toata lumea cum se lucreaza.toate bunevasea Dată expediere: Lun Feb 20, 2012 9:42 amIti Multumesc pentru efort, cand ajung acasa spre seara o sa incerc si varianta asta, Model No WRT54G v5, asta e pe spatele lui, am incercat si resuscitarea lui prin atingerea pinilor intre 15-16 parca dar fara rezultat ledul de Power clipeste intruna, am incercat cu ipconfig , bine doar ce am gasit eu pe net , dar trb sa chem pe cineva care cunoste ca eu nu ma pricep cu astea ,dar o sa revin cu un topic pe tema asta indiferent daca iese sau nu :d. Dată expediere: Lun Feb 20, 2012 10:12 amthorn Subiectul mesajului: Re: router rg54se IIFolder: Mesaje trimiseSalut,Iti Multumesc inca o data, daca nu erai tu nu reuseam sa repar greseala pe care am facuto si care am crezut ca-i iremediabila. Ti-am urmat indicatiile de la punctul in care ai spus ca...daca raspunde la ip intodus de mine ESTE FOARTE BINE NU-I MORT E DOAR IN COMA si a raspuns, apoi cautand ceea ce tu mi-ai dat sa caut pe Google am gasit urmatorul link:http://www.wrtrouters.com/guides/upgradetolinux/001D7D0ABFAB. De acolo am urmat instructiunile si am downloadat ceea ce trebuie nu mai stiu exact ce dar l-am transformat in "code.bin" si asta a fost tot intr-un final dupa toate aceste operatii am ramas "tablou", ca nu stiam :), s-a facut upgrade de firmware DD-WRT, prin urmare Routerul WRT54G V5, merge de rupe :d.Sper sa vada cei care sunt in posesia acestui Router si au problema pe care am avu-to eu "i-am facut upgrade de firmware cu un anume...vxworks_killer_v04.bin...luat de pe net si la care imi palpaia ledul de Power" ca inca nu-i totul pierdutTin sa mentionez ca nu eu am facut aceasta treaba buna, ci un prieten care se stie mai bine ca mine la calculator:D Dată expediere: Lun Feb 20, 2012 8:31 pmthorn Subiectul mesajului: Re: router rg54se IIFolder: Mesaje trimiseSalut,Uite astia sunt pasii pe care i-a facut prietenul meu ptr ruter.1. Give the Windows machine an address in the 192.168.1.0/24 subnet, eg. 192.168.1.22. Rename the firmware file to code.bin3. Bring up a command prompt and go to the directory where the above file is4. Type the following, but don't press enter yet:tftp -i 192.168.1.1 PUT code.bin5. Turn on router, wait a second, press enterIf tftp says the transfer worked, give the router a minute or two to write the firmware to flash and reboot itself. If tftp says it timed out, you're pretty much up the creek.Edit: use the Windows tftp program, not anything you've downloaded. Dată expediere: Lun Feb 20, 2012 10:31 pmskaarj Subiectul mesajului: Re: router rg54se IIFolder: Primitenorocbravo!!!!!!!!!Te rog frumos fa un topic separat - "resuscitare ruter WRT54G" sau il botezi tu cumva, si fa copy-paste la toate mesajele private pe care le-am schimbat, inclusiv asta. Sa vada si ceilalti cu aceleasi probleme cum se rezolva treaba.toate bunevasea Dată expediere: Mar Feb 21, 2012 9:15 amDeci dp multe zile de cautari pe net am reusit sa salvez Routerul si culmea nu a fost asa de greu ,doar sa te stii la calculator.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Lonerider

1

Top autori în acest subiect

Am întâlnit o problemă la routerul meu Linksys WRT54G, apărută odată cu trecerea la o viteză superioară a traficului de internet. Pe vechea formulă cu viteza de 20Mbps, routerul a funcţionat perfect (firmware DD-WRT). Odată cu trecera la viteza de 60Mbps, routerul îmi limiteaza viteza traficului la maxim 25Mbps, indiferent unde fac speed test-ul. Am încercat şapte versiuni de firmware: Sveasoft 3.0.6 (vechi), Talisman 1.3.7, Linksys 4.20.8 si 4.21.1, DD-WRT v24-mini, Tarifa 035 şi Tomato 1.28. Cu toate se manifestă aceeaşi situaţie.Placa de reţea din unitatea PC este de 1Gb şi legată direct la modem duce la 58Mbps. A mai întâlnit cineva această problemă? O fi ceva la hardware...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări