vikingul38 Postat Aprilie 29, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2006 am o nedumerire....am facut cum am spus mai sus tda 2030 cu bd 911 si 912 in final...schema din data scheet....mai este o schema asemanatoare produsa in kituri de o firma..dar cu schema putin modificata...care o fi mai buna...????? :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Aprilie 29, 2006 Partajează Postat Aprilie 29, 2006 si eu folosesc aceeasi schema care a postat-o vikingul si functioneaza ireprosabil (adica integratul se incinge chiar foarte tare fara o racire adecvata) dar nu am avut rezistente de 1,5 ohm asa ca am folosit de 3,2 ohm in locul lor.Am 5 astfel de amplificatoare alimentate la +/-16 V (sateliti) si un amplif cu TDA7294 pt Subwoofer .Le-am constriut acum vreo 5-6 luni si functioneaza impecabil, fara distorsiuni prea multe...Ca finali folosesc BD911/BD912...Pt cei care spun ca-s mesteri:Ce ziceti merita sa incerc sa inlocuiesc toate rezistentele de polarizare cu semireglabili?Pt a testa toate posibilitatile? :partyman: :finga: :snakeman: Link spre comentariu
vikingul38 Postat Aprilie 29, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2006 pai care schema ai folosit...pana la urma...cea din data scheet sau care am pus-o ultima...oricum te sfatuiesc sa pui rezistente de 1,5 ohmi...chiar.... alea de 3,2 omi le-ai pus de vataj????? Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 1, 2006 Partajează Postat Mai 1, 2006 nurezistentele sunt normale, mici cred ca de 0,25W maxim dar nu se incalzesc de loc.polarizarea e cu 100 k si reactia modificata putin (din cauza ca nu aveam componentele cerute) dar nu se vede diferenta.oricum mai bine folosesti datele din datasheet ca doar nu le pun aia pe degeabafinalii lucreaza bine si nu au nevoie de radiator...se incalzesc putin dar nu au nici o problema..in schimb TDA-ul se incalzeste puternic la volum miccu radiator sta cam la 30-40 de grade (radiator mic de 1,5*2 Cm achizitionat de la conex cu 1 RON )Avand in vedere cat costa sa-ti faci un astfel de amplificator (sub 10 RON) eu zic ca este foarte bun... Link spre comentariu
unGuru Postat Mai 1, 2006 Partajează Postat Mai 1, 2006 finalii lucreaza bine si nu au nevoie de radiator...se incalzesc putin dar nu au nici o problema..in schimb TDA-ul se incalzeste puternic la volum miccu radiator sta cam la 30-40 de grade (radiator mic de 1,5*2 cmDin explicatiile tale (inclusiv din post-urile anterioare) e clar ca ai "compromis" schema prin nerespectarea valorii componentelor, deci a regimului de lucru.In configuratia "driver", TDA nu are voie sa se incalzeasca in asemenea mod.. mai mult, tranzistoarele ar trebui sa se incalzeasca mult mai mult, pentru ca ele ar trebui sa preia "puterea". Faptul ca ai folosit rezistentele respective de valoare mai mult decit dubla (3,2 in loc de 1,5) e clar ca tranzistorii aia sint pusi de forma.. curentul "tras" de TDA tre sa fie mai mult decit dublu pentru ca tranzistorii sa intre in functiune.Sfatul meu: nu mai deruta colegii de forum cu "tuningul" facut de tine asupra schemei respective.. nu de alta, dar practic denigrezi TDA-ul respectiv; el poate mult mai mult decit ce sugerezi tu. Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 5, 2006 Partajează Postat Mai 5, 2006 Scuze UnGuru daca te-a deranjat postul meu dar eu am specificat a numai de 3,2 ohm aveam asa ca le-am folosit pe alea.... Oricum mai am unul dar cu rezistente de 1,5 ohmi si nu se vede nici o diferenta (probabil ca este dar nu se simte).....Asa ca in cazul in care nu dispune de rezistente de valoare asa mica poate folosi si alea de 3,2 ohmsi totusi....daca rezistentele sunt mai mari nu ar trebui sa fie caderea de tensiune mai mare si sa lucreze mai mult finalii??? :partyman: HAC norok..... :drinkers: Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 5, 2006 Partajează Postat Mai 5, 2006 Am postat aici o schema de preamplificator http://www.elforum.info/download.php?id=969 . Integratul e altul dar se poate inlocui cu tl072 (din cate tin minte e chiar echivalent pin cu pin ). Revenind la problema cu tda-ul am gasit intr-o carte 2 scheme cu tda2030 folosit mai mult ca driver . Una avear ezistentele de pe alimentarile integratului de 6,8 ohmi cand erau folositi tranzistori BD706 si BD705 , iar cealalta avea rezistentele de 0.68 ohmi cu tranzistori BD710 si BD709. Prima , cea cu 6,8 ohmi am facut-o si eu mai dedemult , si a mers f bine pana cand din greseala in timpul unor masuratori am facut niste scurcircuite si am stricat montajul (curiozitate si neindemanare de incepator :finga: ). Daca gasesc maine un scanez va arat si voua schemele in cazul in care va mai intereseaza. Link spre comentariu
Tranzistor_001 Postat Mai 15, 2006 Partajează Postat Mai 15, 2006 Alimenteaza-l la 40V pe 4A si pune si tu un preu.Si eu am patit-o cu ACELASI montaj Link spre comentariu
vikingul38 Postat Mai 26, 2006 Autor Partajează Postat Mai 26, 2006 merg toate montajele...rabdare trebuie...am facut si o schema poloneza cu tda 2030 - perfecta...apropo...sfaturi legate de bi-amplificare...deci sa incerc ..daca nu e bine corectati-ma...pentru sateliti :pun 1 montaj cu 1 tda 2030 cu bd in final (aprox 22 wati)..si ca sa nu folosesc filtre pasive pot sa mai pun pentru ,,inalte ''un montaj cu un singur tda 2030 (circa 10 wati) ????as folosi un crossver (???) ca asta..se poate...pot sa reglez orice volum si pt. inalte cu un semireglabil in fata tda-ului... :rolleyes: asta pentru un canal pt stereo cate 2 din fiecare...nomal...si pentru subwoofer :amplificare cu un tda 1562 Q (circa 50 wati)...e buna alegerea??? cu un filtru activ 20 - 150 hz....scheme sunt astea....daca le mai gasescam scris cam mult..... :axe: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 12, 2006 Partajează Postat Iunie 12, 2006 sorry??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum