Vizitator CristiST Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Salutare tuturor.Ma poate ajuta si pe mine cineva cu ceva sfaturi despre motivul pentru care un emitator cu doi tranzistori nu vrea sa functioneze? Nu-mi spuneti ca motivul este pentru ca e vai de mama lui, ca in primul rand asta stiam inca de cand m-am apucat sa-l incerc. Macar o oscilatie instabila as vrea sa vad si eu la el. Dar nimic. Link spre comentariu
Vizitator CristiST Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 in caz ca pe-aici ar putea fi vreo buba (de principiu sau de logica, pentru ca PCB-ul este corect dpv electric) am atasat si cablajul. Dracia ar trebui sa functioneze pe undeva in gama 70-120Mhz. Multumesc mult de tot si orice sfat este bine venit.Sa nu uit. Ca aparate de test nu am decat un frecventmetru (pana in 520 Mhz) si un multimetru. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Fa'l pe asta: http://www.techlib.com/Karen/radio.htm Merge la sigur, l'am facut de vreo 3 ori, are si filtru pre-emphasis ca sa poti asculta un mp3 pe radioul din casa fara sa sune infundat. Link spre comentariu
Vizitator CristiST Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Multumesc foarte mult, insa eu incercam sa fac unul cu intrare pe microfon si cat mai simplu (fac tot felul de dracii pentru pustiul meu). Daca ma mai poate ajuta cineva cu ceva idei ii voi ramane profund indatorat. Toate cele bune. Link spre comentariu
adi1967 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Este simplu cel indicat de Th3_uN1Qu3.se elimina cele trei rezistente de la intrare si se conecteaza microfonul alimentat printr-o rezistenta .Montajele corect executate si cu componente verificate sigur functioneaza,problema este ca oscilatorul sa functioneze in banda receptionata intr-un loc liber care sa nu fie ocupat de un post de radio .Inca doua scheme din tehnium (A doua am construito in urma cu vreo 10 ani si a functionat destul de bine). Link spre comentariu
Vizitator luci295 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 incearca asa ! ar trebui sa mearga ! salut Link spre comentariu
Vizitator luci295 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 scuze, ar mai fi inca ceva, dar oricum gasesti scheme in internet la greu Link spre comentariu
Vizitator luci295 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 uitete mai bine pe aici http://www.electro-tech-online.com/elec ... itter.html http://crazyelectronics-ashish.blogspot ... itter.html Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Salutare tuturor.Ma poate ajuta si pe mine cineva cu ceva sfaturi despre motivul pentru care un emitator cu doi tranzistori nu vrea sa functioneze? Nu-mi spuneti ca motivul este pentru ca e vai de mama lui, ca in primul rand asta stiam inca de cand m-am apucat sa-l incerc. Macar o oscilatie instabila as vrea sa vad si eu la el. Dar nimic.Ar trebui verifiate polarizarile celor doua tranzistoare;cu valorile din schema,tensiunile ar fiBT1-1,9V;CT1-4,4V;ET2-3,6V.Daca tensiunile sunt bune,se verifica daca T2 oscileaza.Cu voltmetru conectat pe rezistenta de emitor,se atinge cu mana bobina;daca tensiunea scade foarte putin,etajul functioneaza;daca tensiunea nu se modifica,tranzistorul nu oscileaza.Se mareste condensatorul de 2,2pF la 4,7-5,6pF;eventual un cond de un nanofarad,ceramic,intre baza si masa. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 "eventual un cond de un nanofarad,ceramic,intre baza si masa."E o conditie obligatorie nu "eventual"! De aceea nu functioneaza . Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Daca te uiti cu atentie pe schema,o sa vezi ca exista totusi un cond intre baza si masa,d-aia am zis....eventual. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Daca te uiti atent (vorbim de schema originala) acel cond de 2,2n este pe (+) si ajunge la masa prin sursa!. Ai si tu dreptate dar si eu! . Link spre comentariu
Vizitator rares Anton Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 buna ! mi-ar putea cineva realiza contra cost un emitator , bataia poate sa fie si de 5 metri ., importat este sa poate fi receptionat de cantre un aparat obisnuit de radiO! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum