Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa pentru generator 48V

Vizitator Iocan

Postări Recomandate

Salut,stie cineva unde pot gasi un generator care sa-mi genereze curent continuu de 48V? Se poate adapta un alternator de 24V? Eventual un generator de la centrale eoliene? Exista ateliere care sa faca la comanda asa ceva?Orice sfat e binevenit.I.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AlinEX

3

Top autori în acest subiect

nu ai specificat la ce putere iti trebuie generatorul... 48V la cati A? care este destinatia finala? generator poti folosi un alternator in tampon cu o baterie auto, apoi un convertor dc dc step up la tensiunea necesara... inca o chestie... cu ce vei invartii alternatorul?acuma nu vad legatura cu "proiectul meu"! cred ca ai postat la sectiunea care nu trebuie!!!

Link spre comentariu
Vizitator Iocan

salut Alin,de fapt e un proiect mai complex. Generatorul va alimenta o baterie care va antrena un motor. Sistemul va lucra la 48 V iar motorul care va genera miscarea va avea 1000W. Toata partea baterie controller motor e "de gata", mie imi revine sarcina sa dezvolt energia pentru motor via baterie. Actionarea generatorului va fi ...umana printr-o actionare mecanica si aici o sa am nevoie de o diagrama turatie curent.

Link spre comentariu

cred ca nu vorbesti serios nu?1000W?????generatorul il invarti ....uman?????...ai idee de ce forta si turatie ai nevoie sa obtii 1000W cu ajutorul unui alternator???sanatate :rade:

Link spre comentariu
Vizitator Iocan

din pacate de asta sunt aici... ca sa aflu de ce forta si turatie e nevoie pentru a genera aceasta energie... Chiar am rugamintea sa ma convingi ca asa ceva nu este posibil, eventual cu date ar fi excelent.Inca o data multumesc, Ioan

Link spre comentariu

cu ajutorul unei biciclete poti invartii un generator electric de 100 - 150W desi am impresia ca e cam mult totusi!!! de ce? in linii mari uite cum sta treaba: generatorul electric are ca si un motor, un stator si un rotor, cu diferenta ca rotorul generatorului este un magnet permanent sau electromagnet care produce un camp magnetic invartitor prin miscarea rotorului! acest camp magnetic invartitor induce in stator o tensiune electromotoare, care prin inchiderea circuitului automat va produce un camp magnetic prin bobina statorului ce se va opune campului magnetic invartitor! deci... cu cat generatorul e mai puternic cu atat si efectul este mai puternic la inchiderea circuitului... la deschiderea circuitului poti invartii si un generator de 10KW fara prea mare efort...acuma cine se pricepe ar putea explica cu mult mai bine decat mine...bafta

Link spre comentariu
Vizitator Iocan

multumesc de explicatii, nu-mi ramane decat sa gasesc pe cineva care sa-mi faca un generator dupa aceste specificatii, crezi ca se poate adapta ceva existent sau sa-mi recomanzi o firma / persoana care sa stapaneasca acest domeniu?I.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări