Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

antena terestra

Vizitator basil45

Postări Recomandate

Vizitator basil45

eu stau la sud de bucuresti,cam la aceiasi distanta(35 km pana in centru bucurestiului).acum,ce sa spun,receptia difera de la zona la zona,fiind dependenta de mai multi factori.pana cand majoritatea a optat pt cablu sau pt receptia de la satelit gen dolce,digi tv,la mare cautare erau antenele de banda larga aduse din cate am auzit din polonia.problema era amplificatorul,facut cu tehnologie smd.eu personal,dupa ce s-a ars acesta,am pus unul constructie paianjen,in cutie de tabla,care moarte n-a avut.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

1

• nelu F

1

Top autori în acest subiect

Emisia TV® in canalele 1-12 a incetat mai de mult. Ma rog, sus numita fabrica emitea doar in 2, 4, si 6. Acum e in parca 54+? Ma rog, scrie undeva pe siteul lor, dar nu am rabdare sa sap.Asa ca degeaba bagati banii intr-o antena care nu va avea ce sa prinda.Acum totul este in UIF, deci canalele 21-60.Asta inseamna ca va fi necesar un cablu de coborare mult mai bun, deci mai scump...Sincer, eu nu as mai ingropa banii intr-o antena + amplificator. La cat costa un abonament la cablu +faptul ca veti prinde macar triplu ca numar de canale..Ma rog, opinia mea. Oricum, succes.

Link spre comentariu

Functie de localitatea in care stai poti prinde mai multe sau mai putine posturi tv, dar aproape sigur poti receptiona:-Statia Costila: TVR1 pe canalul 6, TVR2 pe canalul 22;-Statia Herastrau Bucuresti: TVR1 pe canalul 34, TVR2 pe canalul 51.Toate canalele de mai sus sut cu transmisii analogice.Digital DVB-T (compresie MPEG4) poti receptiona de la statia Herastrau, pe canalele 54 si 59 (operate de SNR), precum si canalul 31 (alte locatii pt emitatoare, tot in Bucuresti), emisia apartinand trustului PRO.Transmisiile analogice in VHF vor inceta cel mai tarziu in iulie 2015, iar cele analogice in UHF functie de ce strategie de trecere la DVB-T (sau DVB-T2) va adopta guvernul), dar nu mai tarziu ca cele VHF.In concluzie: cumpara antene UHF de banda larga pentru ca le vei putea folosi si dupa trecerea la digital (de preferat sa aiba un castig cat mai mare). Daca nu ai cumparat inca un tv care receptioneaza si DVB-T, ar fi bine sa nu cumperi un receptor separat care nu stie decat DVB-T pentru ca tranzitia analog-digital s-ar putea face direct la DVB-T2 (standardul nu este compatibil cu DVB-T) si o sa arunci receptorul aproape nou.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări