Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mecanica auto la bibanu47,probleme si solutii

bibanu47

Postări Recomandate

Salut,Nu ma intereseaza ce zic altii,mi-ai cerut o parere si iti raspund in cunostinta de cauza,toata mizeria va merge la scaunele supapelor si cele de evacuare vor ramane pigmentate,fapt care il vei constata cand vei avea vreodata nefericita ocazie sa dai chiulasa jos.Oricum are depunere in unele locuri si de ordinul a 10 mm adica 1 cm si nu va pleca,eu personal demontez galeria si o curat la sange cu un cutit special cu lama rotunda ,dupa care le spal cu decarbusolv care se gaseste la toate magazinele de piese auto.Alegerea iti apartine.

Iti multumesc mult ! Era sa fac o prostie !?Toate bune !Cornel
Link spre comentariu

Ford Mondeo 2.0 TDCI - Pompa de servodirectie

Salut,

Va voi prezenta in linii mari componenta unei pompe de servo-directie pe care am reparat-o acum vreo luna si vine echipata pe Mondeo,respectiv este cuplata pe acelasi ax cu pompa de apa.

Pompa avea mari pierderi de ulei si i-am schimbat kit-ul de garnituri.

O reparatie din aceasta ajunge la 260 lei din care 180 lei reprezinta kit-ul de garnituri.

In una din pozele de mai jos aveti denumirea pieselor mentionata de mine.

post-44314-13982964253_thumb.jpg

post-44314-139829642543_thumb.jpg

post-44314-139829642559_thumb.jpg

post-44314-139829642815_thumb.jpg

post-44314-139829642832_thumb.jpg

Link spre comentariu

Va salut domnule bibanu47 !

Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator.Are fratele meu un Opel Corsa C din 2001,in 5 usi cu motor pe benzina de 1.2.Problema este caseta de directie,in sensul ca se aud niste zgomote ciudate cand merge pe piatra cubica,iar cand da usor de volan stanga/dreapta pentru verificarea jocului,se aude in caseta(dang/dang).Mentionez ca servodirectia este electrica nu hidraulica.

Ce poate face pentru a elimina acele sunete si in consecinta jocul respectiv din caseta.Se gasesc bucse de schimb sau ce trebuie sa faca,fara a schimba caseta de directie.A cautat pe google si a gasit ca s-ar putea monta bucsele de la caseta de directie de dacia ,este adevarat?

Va multumesc!.

Link spre comentariu

Salut,Te rog sa imi pui link-ul la dispozitie ca sa inteleg clar despre ce vorbim deoarece daca faci referire la bucsa palier anti-zgomot,aia nu merge decat la cateva Renault-uri model sub 1995.Oricum degeaba inlocuiesti bucsile deoarece daca nu umbli la axul de comanda al casetei sa ii inlocuiesti rulmentelul si tachetele impingator ,nu rezolvi nimic ,se uzeaza prematur axul cremalier si nu ai ce sa mai reglezi.Am ceva clienti si din tulcea la care le-am reparat 2 cutii de viteze,una de Jeep si una de Audi,chiulase cu supapele indoite,casete de directie si cateva pompe de servo.Iti expun mai jos un fisier cu o caseta de Focus reparata de mine deoarece nu am niciun fisier video de Corsa dar e similara problema.http://www.youtube.com/watch?v=T5rv_SZXT8M

Link spre comentariu
Vizitator bebilakner

Salut,Ai cumva un tutorial de inlocuire a simeringurilor din caseta de directie la focus1? Pierd mult ulei servo pe la capete, in special la capatul din dreapta al casetei. Eventual daca stii si niste coduri de simering :)Multumesc.Bebi Lakner - Baia MareAh, presupun ca trebuie sa dau jos caseta ca se le pot inlocui, sau exista varianta inlocuirii cu caseta sus ?

Link spre comentariu

Salut,Nu am dimensiunile simeringurilor deoarece daca doresti sa cumperi la bucata,cel din dreapta care iti curge tie costa 60 lei pe cand tot kit-ul de reparatie ajunge 50 euro si ai absolut totul in el.Nu am facut un tutorial de inlocuire al kit-ului dar nu vei reusi sa schimbi simeringul de la jumatatea casetei deoarece iti trebuie scule speciale fiind in profunzime dar pana la reparatia casetei trebuie sa vezi daca axul cremalierei mai este in regula deoarece daca este cat de putin corodat va rupe din nou simeringurile si atentie,nu folosi simeringuri din comert deoarece toate sunt pentru apa in general si nu rezista la ulei,muncesti degeaba,asa ca mai bine cumperi kit-ul si faci o treaba garantata.

Link spre comentariu
Vizitator bebilakner

Da, cred ca voi achizitiona kit-ul. Axul cremalierei e perfect lucios, nu are nici o urma de coroziune. Am inteles din discutii cu altii ca acolo este o bucsa de teflon care s-a uzat. Daca e asa, o sa merg cu caseta la un strungar sa-mi faca alta, asa ca s-ar putea sa nici nu trebuiasca altceva. Din fericire nu mi-au fost sparte burdufurile, ca altfel ar fi fost corodat axul. Voi vedea mai multe dupa ce voi da jos caseta -partea cea mai urata a problemei :( . M-am documentat de ici-colo cam care e procedura de lucru si cred ca am inteles care sunt pasii. In carte e prezentata intr-o oarecare masura. Sper sa ma descurc. O sa revin cu rezultatul. Multumesc.Cu respect,Bebi Lakner - Baia Mare.

Link spre comentariu
Vizitator bebilakner

Vad ca nu pot edita mesajul asa ca:Am scos caseta fara sa desfac traversa. A iesit cu un pic de bunavointa si efort prin partea dreapta a masinii. Acuma sunt in faza in care trebuie sa comand kit-ul de reparatie caseta focus. Ai ceva recomandari ?De asemenea daca ai cunostinta ce implica sa schimb si simeringul din mijloc ? Daca desfac caseta si scot afara cremaliera, ce riscuri pot sa apara sa nu mai functioneze corect, sau ce masuri de siguranta sunt necesare ca sa nu am surprize ?Multumesc.Bebi Lakner - Baia Mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări