Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UN ALIMENTATOR BUN LA ORICE

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...

Am făcut această sursă, reglează tensiunea dar când scurtcircuitez iesirea, partea de protecție nu funcționează.Tin sa precizez că am respectat întocmai valorile componentelor din schema. Nu știu dacă am greșit sau schema nu este buna?

Și atunci când pun partea de alternativ în schema pt.partea negativă, îmi crește tensiunea pe intrare de la 35 V la 59 V. Oare de ce?

Bineînțeles am renunțat și am pus potențiometrul de reglare tensiune la masa. Nu mai știu ce să mai fac. Un mic ajutor daca se poate.

Editat de raciuletea
Link spre comentariu
Acum 50 minute, raciuletea a spus:

Și atunci când pun partea de alternativ în schema pt.partea negativă, îmi crește tensiunea pe intrare de la 35 V la 59 V. Oare de ce?

O soluție ar putea fi conectarea unei rezistențe de 4-5kΩ / 2W paralel cu C2 . 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, raciuletea a spus:

Am făcut această sursă, reglează tensiunea dar când scurtcircuitez iesirea, partea de protecție nu funcționează.Tin sa precizez că am respectat întocmai valorile componentelor din schema. Nu știu dacă am greșit sau schema nu este buna?

Bineînțeles am renunțat și am pus potențiometrul de reglare tensiune la masa. Nu mai știu ce să mai fac. Un mic ajutor daca se poate.

Păcat ! îmi dau seama că electronica e cam dificilă pentru dumneata .Nu contează că ai respectat valorile , dar mai contează primordial interconectarea între componente.EXISTĂ GREȘELI DE CONSTRUCȚIE la cablajul dumitale.Sau cum plantezi o componentă , corect - greșit.

- pentru stimatul nostru coleg -UDAR-

să descarce condul la oprirea sursei?nu e necesar , că rămîne încărcat sau- nu n-are nici-o importanță.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Nu la oprire . Ar fi o posibilitate ( de aia am zis "ar putea" ) ca la un consum foarte mic circuitul de generare a tensiunii negative să determine supraîncărcarea lui C2 . N-am analizat în detaliu deci nu insist dar încercarea n-ar costa nimic . 

Link spre comentariu

scuze . am omis sa încarc și schema cu menționările  respective. 

001.jpg

nu cumva diodele D5 și D6 sînt puse invers, numai asa se poate însuma cele doua tensiuni . cu toate că nu ar permite D7.  U pe D7=>0,65v.

nu stiu ce componente ar mai  fi conectate invers.

Verifică !

ps. o greseala de desen dioda LED trebuie conectata la +Vin .

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

4-5=35,8÷36V

Vout se reglează de la 1,3 la 25V

Se conectează Unegativa:

4-5=59V

1-GND= -2,3V

2-GND= -10,5V

3-GND= -1,4V

Fata de referință, măsurătorile au polaritate negativă.Cu alternativ conectat nu se reglează de la 0(zero) ci tot de la 1,3V

Pe Dioda zenner am 2,3V

Editat de raciuletea
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări