scormonel Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Acest integrat are o schema interna de tot rasul, asa ca este pacat sa dai chiar si numai 9 lei pe el. Suna mai prost decat un amplificator cu cinci tranzistori. Si nu are nici un fel de protectii, daca faci un scurt pe iesire se buseste. Nu merita, arunca-l. Link spre comentariu
Vizitator francezuuu Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 mda.. am sa revin la proiectul meu cu TDA7294 stereo. http://construyasuvideorockola.com/down ... 4_flat.pdf , ce ziceti, este buna de ceva? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Acest integrat are o schema interna de tot rasul, asa ca este pacat sa dai chiar si numai 9 lei pe el. Suna mai prost decat un amplificator cu cinci tranzistori. Si nu are nici un fel de protectii, daca faci un scurt pe iesire se buseste. Nu merita, arunca-l.Greşeşti aici, familia asta (STK457...465) e una dintre cele mai bune scoase de Sanyo, nu se compară cu nici o schemă de doi lei cu 5 trz, iar protecţiile e normal să fie în exterior. Probabil ai avut de a face numai cu făcături sau amplifuri ieftine cu aceste integrate. Link spre comentariu
scormonel Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Toata seria de STK sunt niste amplificatoare mediocre si care nu au avut nici un element inovativ. Distorsiunile sunt de cacao chiar si pentru vremea lor, adica acum 20-30 de ani. Toate cu mici variatii au un diferential, un pilot si un final din tranzistori darlington, configuratie tipica de amplificator operational din prima generatie. Cine nu crede sa puna pe masa unui laborator un amplificator din acea vreme realizat cu orice STK si sa-l disece. Rezultatele sunt intotdeauna mediocre spre catastrofal. Singura lor calitate a fost pretul mic ce le-a facut atractive pentru multe firme ce au construit amplificatoare audio. Da-mi un singur exemplu de amplificator cu STK la care in timp ce functioneaza faci scurt pe iesire si nu pateste nimic. Fa oricate scurturi vrei la orice amplificator conceput de firme competente din seria TDA sau LM de exemplu si vei vedea ca nu se intampla nimic rau (sigur daca-l folosesti conform specificatiilor nu sa-l alimentezi la tensiuni nebune si sa afirmi ca nu-i bun de nimic cand crapa). Asta este diferenta intre o firma desteapta si alta ce da faliment si dispare din peisajul competitiei electronice. Nu stiu de ce la unii in creier exista parerea ca cei cu ochii mici ar fi cine stie ce inventatori. Produsele muncii lor ne fac sa-i punem unde le este locul, nu ca as avea ceva cu ei. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 ...amplificator conceput de firme competente din seria TDA sau LM... Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Ham....... nu stiu care este mai mediocre, din seria tda singuru care mi-a lasat o inpresie buna a fost tda 1514 in rest mai greu de inpresionat, dar cel mai bun este un tda 7294, o veritabila pocnitoare care intradevar este folosita de toate firmele de cacao pt sub-uri si minisiste de multi wati chinezesti Arata-mi si mie o firma de prestigiu care foloseste tda sau lm ca final ca eu nu am intalnit in nici un amplif adus la reparat Potectie interna Ham.... de foarte multe ori ineficienta, toate firmele care se respecta adopta un circuit de protectie propiu dezvoltat pe nevoile lor Face-m un test, ia un tda 7294 dai semnal la intrare ca sa ai 60w la iesire si fai scurt pe iesire si-mi spui si mie rezultatul Edit; @zal ai fost cu o fractiune de secunda mai rapid ca mine Link spre comentariu
scormonel Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 La TDA7294 faci cate scurturi poftesti pe iesire cu semnal la intrare si vei avea surpriza sa constati ca nu se strica. Garantat. Si mi se pare absurd sa compari un integrat in realizare monolitica gen TDA7294 cu sarcini active si finali Mos cu o pocnitoare de STK in tehnologie hibrida cu straturi groase si cu sarcini rezistive si bootstrap de asemenea cu rezistente. Nu se pot compara fiindca sunt din ligi diferite. Si la distorsiuni armonice si la distorsiuni de intermodulatie este o mare diferenta. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 STK457-465 nu au reţea boostrap. Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Inca nu mi-ai aratat amplificatorul acela potent si de firma care foloseste tda , astept raspunsul tau O scema audio bine conceputa nu are nici o problema daca are etajul final cu bipolari sau mosuri, nu-i mai trageti ca daca are mosuri in final e spuma Lasati-o mai moale cu 7294 ca ia-ti facut oameni pe vanzatori si ST, va bucurati ca are cateva componente dar in fond nu-i de cat o pocnitoare ieftina Pe cei mai pe la inceputul electronici tind sa-i inteleg de ce i-l aleg, te dar pe restul nu Stai linistit ca stiu ce vorbesc referitor la protectia lui si sa nu mai vorbesc de rejectia sursei de alimentare care este praf Ce fidel este acest tda 7294, ca la ascultarea lui i-mi vine sa plang de emotie Link spre comentariu
Bogdi12001 Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Mai scormonel amplificatoarele audio dupa cum spune si denumirea sunt pentru ascultat muzica, se leaga un difuzor pe iesire nu o sarma, daca vrei sa faci scantei pe iesire mai bine iti cumperi un aparat de sudura si poti sa faci scurturi pana te plictisesti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum