Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator STK459

Vizitator francezuuu

Postări Recomandate

Vizitator francezuuu

Buna ziua. Astazi am primit un amplificator (placa numai), care foloseste un integrat STK459 Stereo Amplifier. Dupa cum arata, plina de praf,deabia am curatato, se pare ca nu a fost folosita de mult. De pe ea nu lipsesc tare multe, dar nu stiu unde sa leg intrarea, si alimentarea, si as vrea sa stiu daca STK459 este bun de ceva, pe net nu am gasit foarte multe date despre el. Mai tarziu am sa pun cateva poze. Multumesc :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

E secret modelul amplifului, că astea au fost doar cîteva (Akai, Sony, Grundig)?Verifici dacă ai tensiune la ieşiri. Integratele din familia asta mai au un fel de a se strica, se întrerup colectoarele la trz finali, dacă asculţi cu căştile ai impresia că integratul e în regulă, dar moare cu boxe (logic, funcţionează doar cu trz prefinali). Poţi înlocui cu un 465 chinezesc, că la tensiunea aia de alimentare rezistă.

Link spre comentariu
Vizitator francezuuu

Va multumesc pentru raspunsuri. Faza e ca eu nu stiu pe unde sa o alimentez(are filtru si punte redresoare pe ea,eu trebuie sa bag doar +30VAC din cate am inteles), am sa pun niste poze.. poate ma lamuriti.. asemenea nu stiu unde e iesirea si intrarea, am doar un cablu ce iese din placa principala si intra in alt cablaj unde e o mufa mare pe care scrie HEADPHONES, alea fiind castile. deasemenea pe placuta mai am 3 conectori cu 3 pini, iar pe cablajul cu VOLUMUL,inaltele,mediile,basii,etc am un cablu cu 3 fire care nu este legat nicaieri, si ma gandesc ca aia sa fie intrarea... Sunt incepator, am realizat doar un amp cu tda7294 mono de care nu am fost foarte multumit si l-am aruncat..:|, acum vreau sa il "reconditionez"pe acesta. Va multumesc :)

Aici sunt pozele * scuzati claritatea.. dar se intelege, apropo, unde am facut cerculete rosii, acolo sunt conectorii cu 3 pini :)

http://img40.imageshack.us/img40/7457/f ... ie0148.jpg

http://img835.imageshack.us/img835/3387 ... ie0149.jpg

http://img263.imageshack.us/img263/5244 ... ie0154.jpg

Link spre comentariu

Mergi la cineva care se pricepe. Daca nu reusesti sa identifici o punte redresoare si sa descifrezi dupa datasheetul integratului care e intrarea ,mai mult ca sigur o sa il prajesti. Inainte de toate STK-ul trebuie pus pe radiator. Daca functioneaza este recomandat sa il folosesti pe incinte cu impedanta de 8 ohmi .

Link spre comentariu

Se alimentează cu 2x20Vca maxim, problema e că nu văd toate piesele pe placă, trebuia să aibă 2 rez de 0,33 Ohmi/2-3W lîngă STK, văd numai una, e posibil ca unul din canale să fie ars. La fel, una din siguranţe pare arsă. Nu reuşesc nici să identific ampliful din care a făcut parte. Eu nu mi-aş pierde vremea cu el.

Link spre comentariu
Vizitator francezuuu

L-am intrebat pe tipul care mi-a dat placa unde se leaga intrarea si alimentarea, iesirea scriind pe placa.. Alimentarea mi-a zis ca se legeaca la pini aia 2 din fata celor 2 sigurante, acolo cica se leaga 2 plusi (imi trebuie un transformator ce scoate 2x24+ banuiesc), iar o masa sa o leg la pinul de langa conectorul acela cu 3 pini, restu conectoarelor cica sunt de la altceva ca aceasta a fost o combina muzicala mai mare. Intrarea se leaga la firul acela ce vine din placuta cu volumul,basul, mediile si inaltele. Intrebarea mea este, cum sa ii dau eu 2 plusi (alimentanduse cu curent alternativ :| ) ? Iar acea masa de acolo unde o leg? Ma poate lamurii cineva..eu deja sunt in ceata..:)).. Multumesc :)

Link spre comentariu
Vizitator francezuuu

Se alimentează cu 2x20Vca maxim, problema e că nu văd toate piesele pe placă, trebuia să aibă 2 rez de 0,33 Ohmi/2-3W lîngă STK, văd numai una, e posibil ca unul din canale să fie ars. La fel, una din siguranţe pare arsă. Nu reuşesc nici să identific ampliful din care a făcut parte. Eu nu mi-aş pierde vremea cu el.

Poza nu este foarte clara, dar am inspectat toate golurile si singurele piese care lipsesc pe placa este o siguranta, acolo am sa pun o litza, asa mi-a zis un vecin. Iar siguranta aia care pare arsa, este,dar s-a pus o litza si a functionat. Tipul care mi-a dat amplificatorul mi-a spus ca el a folosit acest amp foarte mult si ca era foarte multumit de el cum scotea, si ca ia fost greu sa renunte la el, dar si-a luat un sistem home cinema 5.1 si nu mai avea ce sa faca cu el.
Link spre comentariu

Daca tot ai vorbit cu tipul de ti-a dat placa, de ce nu-l intrebi din ce amplificator a fost. Asta ar ajuta mult in aducerea la viata a respectivului modul cautand manualul service O data gasit manualul service depanarea ar fi mult mai usoara si nu ia-i mai pune in situatia de a ghici ce ai tu acolo, pe cei ce vor sa te ajute Nu astepta sa faca altii cea ce poti face tu, schema din datasheet poate fi mult diferita de ce ai tu acolo

Link spre comentariu
Vizitator francezuuu

Buna seara. Am gasit pe unde se alimenteaza amplificatorul, pe cei 2 pini din fata celor 2 sigurante, am alimentat cu 18v pe fiecare iar mai sus am legat masa de la traf(am un traf 2x 18v), iesirea am legato pe placa unde scrie SPEAKERS, sunt 4 gauri, banuiesc cate 2 pt fiecare difuzor... intrarea am legato la cablul cu 3 fire in el (rosu,alb,negru) care vine de pe placa cu volumul. Am bagat muzica in ea dar nimic nu misca, proprietarul mi-a spus ca el nu mai retine exact da crede ca e integratul dus, vreau sa cumpar unul nou, dar chiar daca finalul este stricat, daca ii dau semnal, nu ar trebuii sa baraie sau sa brumeze ceva? acum nustiu ce e baiu, integratu, piese de pe placa sau legaturile facute de mine?... alte poze ar putea ajuta?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări