ledavi30 Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 (editat) Am spus ca vreau ceva activ dar cu "vana" si am gasit(cumparat). Repet, scriu aici o parere poate este cuiva de folos, nu ca sa-mi arat cunostintele in sonorizari pe care le am (mai mult sau mai putin. Nu cred ca e reclama daca spun pt ca nu am nimic de castigat, am luat doua Mackie SRM212 V-CLASS active de pe un site nemtesc binecunoscut care incepe cu T. La modelul asta s-a facut reducere de curand si am dat 1300 euro pe amandoua, va zic ca mi-au depasit asteptarile ca putere/claritate, foarte usor de folosit/conectat avand si optiune de conectare si control bluetooth, se face link bluetooth si intre boxe(te conectezi doar la una si se aud amandaoua). Am facut comparatie cu boxele de la inceputul topicului si zic ca acestea noi sunt cel putin egale la puterea radiata, au un bas puternic aici fiind procesorul incorporat faptasul. Inaltele urca sesizabil mai sus, muzica o transmit pe ele cu un player digital hi-rez Hiby R6, o placere sa le asculti chiar si la volum mic unde nu au zgomot de fond ca altele de putere echivalenta (2000w conform producatorului). Există si modelul SRM 215 V-CLASS cu woofer de 15 inch cu spl 136db fata de 135db la ale mele dar am vrut ceva mai compact. Editat Februarie 7, 2021 de ledavi30 Emoticon Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 135db de la o incinta pe 12? Poate in ceva horn si la 4000w. Cum suna fata de incintele cu SN15 si WND? Link spre comentariu
ledavi30 Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 (editat) Producatorul spune ca ar fi max spl 135, nu cred ca exagereaza, chiar suna foarte aproape de SN+WND, as spune (nu precis ci dupa ureche) ca aceste Mackie ar fi cu un decibel sub WN-uri, cred ca cele de 15 inci (SRM215) ar fi la egalitate, suna exact asa cum m-as astepta sa sune niste boxe de calitate, bas profund, inalta cristalina si medie melodioasa. Sunt foarte incantat si multumit Editat Februarie 8, 2021 de ledavi30 Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Puterea de pe joasa este de 1800w peak conform specificatiilor care se traduce in 450w RMS/AES. Asta inseamna ca incinta ar avea 108db la 1w/1m ( specificatie pe care nu o regasesc nicaieri). 108db la 1w/1m scoti din 2 difuzoare de 12 puse intr-un horn cu f3 de 120 hz nu dintr-un 12 intr-o cutie basreflex cu f3 la 50 hz. Chiar si la 2000w ar trebui sa aibe 102db la 1w/1m ceea ce din nou e imposibil sa scoti dintr-un 12 in basreflex cu f3 la 50 hz. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 (editat) Is decibeli chinezesti bre. Chinezii is mai mici de inaltime, deci referinta e mai jos, mai iesi ceva db de aici, restu din pix. Mai pui si un wn taiat dupa lalena si sa vezi ce senzatie de spl ai... ASa ca nu mai fii rau intentionat cu omu. Editat Februarie 8, 2021 de Sharky Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Cred ca i-au luat chinezii si pe astia de la Mackie. Nu am vazut in specificatii ce consum are de la retea. Apare doar caracteristica de frecventa la -10dB si -3dB, si bass din dude. Asta n-ar fi o problema, beleaua e cand iasa din garantie, slabe sanse de reparatie. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Problema e ca si la echipamentele pro se ocolesc specificatiile. O incinta basreflex profesionala pe 12 care sa aibe si ceva bas se invarte pe la 98-97db. Una care sa fie satelit merge pe la 99-100db. Mai era cineva pe un grup de pe facebook care scotea 136db la 30 hz cu 600w dintr-un subwoofer basreflex cu 2 difuzoare Eminence Lab12. Specificatiile unei incinte trebuiesc date la 1 w si puterea rms cu varfuri de putere program in cazul in care e pasiva. Acum toti umfla specificatiile sa ia ochii, dau spl max 135 db care sunt defapt la putere peak sau io mai stiu ce mii de w, dau spl la 2.83v la incinte pe 4 ohmi (care inseamna defapt 2w adica +3db), dupa care dau un raspuns in frecventa de 40hz la 20 khz care sunt defapt la -10 db si scrie mic undeva ascuns. E fix ca la masini, se specifica consum care e posibil numai in conditii de laborator. Link spre comentariu
ledavi30 Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Dincolo de specificatiile tehnice mai mult sau mai putin reale eu v-am spus ca personal am fost surprins cat de tare si in acelasi timp clar fara distorsiuni pot sa se auda niste boxe de 12 inchi,in camera de 5x5 m iti vibreaza pantalonii pe tine pur si simplu, asa spun si cei care le-au ascultat la mine (stau la casa, trebuia precizat de la inceput ) . Consumul se vede si in pozele puse pe thomann si e de 110w (si aici e o strutocamila ca asta ar fi 1/8 din cosumul maxim in conditii atmosferice perfecte smiley) dar ce va pot spune ca seara daca dau la maxim se observa o palpaire dupa bas a becurilor si asta inseamna ca papa bine curent. Nu fac vreo reclama eu am spus asa ca o recomandare poate vrea cineva ceva scule bune la banii lor (stim cu totii ca daca vrei ceva MAI BUN trebuie sa bagi mana mai adanc in buzunar, fie ca e al tau sau nu ... ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Deci din 110W trasi din priza face 2000W peak? Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 A specificat mai sus ca 110w consum la 1/8 din puterea maxima. De ce se specifica asa habar n-am. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 (editat) Creat factor dom'le. Sint și ceva documente ce specifica 1/8 din putere. Muzica nu-i un sinus conținu cum vor unii sa se înțeleagă pe aici. Editat Februarie 8, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Acum 4 ore, Mihai Cimpoeru a spus: E fix ca la masini, se specifica consum care e posibil numai in conditii de laborator. consumul la cazane se masoara dupa o norma clar definita. Regimul e bine definit si rezultatele de la A sunt comparabile cu B Conditiile de laborator sunt pt a asigura repetablitatea, nu e vb de un laborator de tip boxa pusa la colt. De fapt si daca iei la bani marunti specificatiile si scalezi sa vezi cat e la 1W si de acolo iti cam dai seama ce poate incinta. Evident, prezentarea e marketing 100%. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Acum 27 minute, Sharky a spus: Conditiile de laborator sunt pt a asigura repetablitatea, nu e vb de un laborator de tip boxa pusa la colt. Link spre comentariu
ledavi30 Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Acum 3 ore, sesebe a spus: Creat factor dom'le. Sint și ceva documente ce specifica 1/8 din putere. Muzica nu-i un sinus conținu cum vor unii sa se înțeleagă pe aici. Bine punctat, se da ca si consum o optime pt ca asa e mai aproape de realitate, cum a spus Sesebe amplificatorul audio nu are un consum liniar asa cum are un bec spre exemplu ci un grafic ar arata cu multe "forme de relief'' . Atunci cand amplifica o frecventa foarte joasa e consumul maxim adica atunci cand reda" basul", intr-un minut avem sa zicem 100 de batai (varfuri) la 1000w dar sunt impulsuri scurte de fractiune de secunda asadar consumul pe secunda e mult mai mic de 1000w desi basul are impact de 1000w ! De aici consumul pe ora (de referință) e cca 1/8 din maximul posibil, s-au gandit ca a scrie 1000w consum nu reflecta realitatea pt ca nu va trage niciodata din retea 1kwatt pe ora. Link spre comentariu
Haralambie Postat Februarie 9, 2021 Partajează Postat Februarie 9, 2021 (editat) 100 batai cu varfuri la 1000w, 1kw ora, bas impact de 1000w, impulsuri pare ceva foarte tehnic Editat Februarie 9, 2021 de Haralambie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum