Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectul meu de sonorizare de la priza de 220v la ureche

Vizitator ledavi30

Postări Recomandate

Și la mana a doua riști sa iei o mare țeapă cu rebobinate pe genunchi, MDF umflat.

Depinde cum privești lucrurile.

Boxe și /sau difuzoare am luat doar noi.

Filtrul se face cu ajutor pe forum. Vorbesc fără mari pretenții de audiofilie, dar un sunet decent și mai important, un sunet care sa dea satisfacție, se poate și în regim DIY.

Eu mai am un pic de lucru la aspect și la acordaj dar și acum suna foarte bine. Configurația e 4x18"+ 4x15" + 4x10" + 8× 1". La un moment dat o sa le fac o măsurătoare sa vedem un grafic cum sta treaba. Le folosesc doar la volum mic 1-2 W, dar muzica deja se simte cum spunea @sesebe 

Doar o data le-am dat tare (50-60 W) cateva secunde si deja au început sa cada troacele din rafturi. În casa le țin legate la doua amplifuri technics care suporta sarcini de 4r/ canal, dar la nevoie am doua puteri de 2x500W/4r ( alea care le-am masurat cu voi în iarna trecuta). 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ledavi30

13

• Sharky

11

• Mihai Cimpoeru

11

• sesebe

9

Top autori în acest subiect

Acum 22 ore, Sharky a spus:

In schimb "profesionistii" de forum se lauda ei fac sa sune orice cu orice si ca va suna multe peste boxele de firma si alte balarii.

Iar la final cand e sa compari cu ce poti cumpara SH de o firma buna ai parte de un dus rece. :))

Exemple au fost de-a lungul timpului cate vrei...si vor mai fi....

Cata rautate...

Link spre comentariu

Sunt de accord cu Sharky desi cateodata iese din cuvantul Domnului.

Filtrele -pro- nu sunt asa complexe. Mai ales acum cand fiecare producator ofera si setari DSP pentru boxele lor.

Link spre comentariu

holm e mocca :))

Toti mocofanii se ascund dupa scule si tot felul de tertipuri, dar cand ii iei la bani marunti iti dai seama ca-s pe langa subiect. CAteodata rau, dar se dau profesionisti.

Cum sa iti spun, ca sa vezi ca difuzoarele se imbina corect iti ajunge un banal microfon de calculator, necalibrat, ne nimic.

Iti ajunge cat sa vezi ca stafeta intre ele se preda corect! Cand unul cade, preia celalalt, si nu se urmaresc mai bine de 2 octave ca la orice filtru facut pe lalena.com.

Restu de matching il faci dupa fisa de catalog si ureche. Si deja ai o boxa decenta, nu e perfecta, dar e decenta.

Fara scule scumpe, fara nimic.

Urmatoru pas e sa cumperi un ECM la 200lei nu e o avere.

Dar unde nu e cap...

Vreti exemple? Aveti peste 15 ani de istorie pe forumurile mioritice...

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Mai impresionant mi se pare sa realizezi ceva calumea cu niste echipamente si difuzoare mediocre, decat sa iei niste difuzoare scumpe si sa le pui pe un filtru calculat pe lalena 

Eu am luat de pe Olx un Focusrite 2i2 si un ecm8000 cu 350 lei. Holm este gratuit si usor de folosit, mai exista si REW cu care poti masura.  Pentru simulari se gaseste Xsim, doar ca ai nevoie sa masori impedanta.

Link spre comentariu

Xsim este un simulator relativ bun dar marele lui avantaj este ca este usor de folosit nu calitatea simularii.

Desi in ultimile versiuni poti edita/genera si placa frontala si amplasare difuzoarelor pe ea tot mai bine mi-au iesit filtrele facute cu un alt simulator (tot free), mult mai nasol de folosit, dar care a dat rezultate mai apropiate de adevar/rezultatul acustic masurat.

Dar nici nu vad motivul pt care nu poti face niste boxe bune cu softurile free de pe piata.

Link spre comentariu

Vituix e iarasi f bun, mai ales la partea de import de date si estimare.

Ca sa fim seriosi la un driver nu ai nevoie sa masori impedanta. Daca esti in halul ala de lenes merge doar sa masori Re si estimezi de acolo.

Inafara de o mica anomalie in zona fs vei fi destul de apropiat de realitate.

Spun mica pt ca in majoritatea cazurilor tai departe de varfuri, ai deja atenuare mare.

Iar daca ai si "lpad" (degenerat, adica impedanta finala sa fie alta) varful ala e mult mai mic.

Evident mai multe solutii sunt posibile, nu exista una, se alege dupa pret, dupa gust, dupa dorinta.

Acum 10 ore, sesebe a spus:

Dar nici nu vad motivul pt care nu poti face niste boxe bune cu softurile free de pe piata.

DAca te iei dupa unii care se dau mari profesionisti aia ani la randul o dadeau ca softu e naspa, ca microfonu e naspa, ca numai ei au, ca numai ei stiu, dar in final prezentau filtre care se incalecau in zona taierii pe mai bine de o octava.

Ma rog, ce stim noi, asa tre sa sune...pana cand mai asculti altceva. :))

Eu demult am zis ca cu putina experienta cu putin cap si cu un minim de scule faci o boxa decenta, decenta insemnand trasa cat de cat la linie, fara gauri sau varfuri enervante, asadar mult peste orice lalena.com.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
La 09.12.2020 la 17:48, arcgotic a spus:

Wow! Can't wait! Ar trebui sa fie ce trebuie!

O sa revin cu  graficele, momentan nu-mi place trecerea de la medii la inalte. Trebuie sa modific valorile la cativa condensatori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări