Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitive pentru bobinaj

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorian 70

5

• dan cod

3

• mihaighe

2

• Big

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De ce este trecut EFT319 ?Ar trebui sa mearga orice pnp cu Ge.

Din cauza ca EFT319 aste un tranzistor de RF care are frecventa mai mare si oscileaza mult mai usor ca unul de audio(EFT 323,AC 180 ).
Link spre comentariu

Inseamna ca in capsula aia a lui are mai multa vaselina si probabil de aceea oscileaza mult mai usor ! :95

Aici ai nimerit-o :aplauze ,fata de AC 180 care nu are de loc .
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In schema atasata de domnul miron1947, sunt date detalii cu privire la realizarea bobinelor. La schema atasata de colegul dorian 70, nu se specifica insa nimic in legatura cu bobina. Nu se da nici macar o valoare in mH, sau H. A realizat cineva montajul si poate prezenta detaliile respective?

Link spre comentariu

Cred ca bobina L1 va trebui realizata prin bobinarea a cca 1000 spire pe un mic trafo defazor sau iesire, recuperat din vechile radioreceptoare cu tranzistoare, gen Albatros sau chiar folosirea infasurarilor existente, de exemplu primarul din trafo iesire. Ramane de vazut.

Cred ca ai depus o munca enorma. Eu la randul meu, am luat colectia Tehnium pagina cu pagina, dar nu am reusit sa gasesc schema. Adevarul este ca nu mai tineam minte la ce rubrica aparuse si nu ma asteptam sa fie chiar pe ultimele pagini. Multumiri in numele celor care vor fi interesati de schema. Am inlocuit poza ta cam neclara, cu o imagine de o calitate mai buna.

Da, intradevar, am rasfoit (electronic) vreo doua zile prin Tehnium, macar atat sa fiu si eu de folos lui Elforum, ca el mult m-a mai ajutat pe mine !

Un pic off topic, dar poate ajuta pe viitor.

Cine are posibilitatea poate mai completeaza.

Contine bibliografia Tehnium in proportie de peste 90%

Stima.

Link spre comentariu

@znecula: Undeva pe forum, am atasat si eu acest fisier si am specificat ca este rodul stradaniei tale. Eu l-am adus de pe un alt forum si l-am pus la dispozitia comunitatii ElForum. Totusi in acest caz fisierul xls nu mi-a fost de nici un ajutor.

Link spre comentariu

M-am incapatanat si am cercetat arhiva Tehnium, iar in nr. 01/1977 la pagina 22 am gasit urmatoarea schema pentru depistarea spirelor in scurtcircuit, cu miliampermetru analogic :...

Schema atasata de dorian 70, este incorecta. In atasament este schema corectata, simulata in Multisim. Pentru frecventa de 500 Hz bobina are, asa cum rezulta din schema 0,925 H. Potentiometrul de 1 k are o plaja mica de reglaj pentru zona de oscilatie (intre 23% si 34%) Asa cum este schema in atasament se poate folosi un aparat de masura cu 1 mA la cap de scala. La cuplarea unei bobine cu spire in scurt, curentul va scadea la aproximativ 0,07 mA, iar oscilatiile vor dipare complet.post-27597-139829407073_thumb.jpg
Link spre comentariu

am facut si eu schema lui dorian70, cu vreo 10 ani in urma. merge de atunci, dar de curand am modificat-o, marind tensiunea de alimentare la 12v, ca sa pot folosi o baterie de telecomanda auto. e mult mai mica decat una de 9v. nu mai stiu cate spire are bobina - cateva sute, dar nu multe. bara de ferita e de unde medii de vreo 100mm, diametrul e de 10mm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări