Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator de tensiune zgomotos + e sanatos ?

Vizitator bibinel

Postări Recomandate

Vizitator bibinel

Am o pereche de boxe Klipsch Promedia 2.1 aduse din sua.Am un convertor de voltaj de 500W, dar e foarte zgomotos, nu ma pot bucura de sunet cum trebuie.E normal sa fie asa de zgomotos?Inca ceva, se creaza vreun camp electrostatic periculos de la acel convertor? Sunt un absolut incompetent in domeniul electronicii, dar ma gandesc ca poate din moment ce se creaza niste curent electric in transformator, e posibil sa nu fie sanatos?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• LostCell

1

• BUGHIU

1

• alex14

1

Top autori în acest subiect

daca convertorul nu are traf ci e de ala cu bobine atunci cand trece curentul prin sarma de cupru iar spirele(lamele) pe care e infasurata sarma sunt deplasate una fata de cealalta atunci aparatul bazaie putin. poti sal desfaci si sa te uiti daca spirele alea sunt lipite una de cealalta.

Link spre comentariu
Vizitator bibinel

Suna bine, mi-aduc aminte ca am dat un mail celor de la Promedia, care mi-au zis ca nu se poate face (?).In orice caz, daca e cineva care poate sa faca asta, sunt dispus sa platesc.

Link spre comentariu
Vizitator bibinel

Ieri am deschis 2 topicuri, acesta e unul, in care discut despre convertorul de voltaj extern pe care il am.

Am mai deschis inca unul, despre modificarea boxelor spre a accepta direct curent la 220V. (http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=60&t=104640). Acolo cer serviciile cuiva care sa ma ajute sa convertesc sistemul audio la 220V.

Vad ca si aici discutia ajunge tot spre modificare boxe existente :) . Poate e vina mea, trebuia sa deschid unul, sa epuizam discutia acolo si apoi eventual sa mai deschid unul. Eu am crezut ca sunt subiecte relativ diferite de discutie.

Link spre comentariu

Schimbitraful si gata,sistemul merge pe 220V. Sau folosesti extern,un autotraf coborator de la 220v la 110v!Zal a zis bine,traful bazaie de la convertizor,ca are forma de unda dreptunghiulara. Si bazaitul se aude si in difuzoare,nu? :sparge:

Link spre comentariu

Poţi încerca să pui un cond de 4,7...10uF/250Vca(630Vcc) în paralel pe ieşirea convertizorului, va mai rotunji colţurile formei de undă şi mai scade bîzîitul, depinde dacă jucăria acceptă asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări