Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung HT-TXQ120 DIGITAL HOME CINEMA SYSTEM

ronyku

Postări Recomandate

are urmatoarea problemaunitatea de sunet nu iese din starea de STBdvd-ul reda, se poate intra in meniu pe tvcomuta pe toate sursele de semnalansa sunetul zerosa fie vorba de vreo setare ?dispune cineva de o schema

post-20626-139829387783_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ronyku

6

• BUGHIU

2

• sorinpavel

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Decuplati alimentarea parti de putere,banuiesc ca ar fi integrate SMD amplificatoare audio ,clasa D,nu stiu exact,nu am schema ,dar incercati totusi sa vedeti iese sau nu din st-by?!?1 :nas: Am avut un sistem asemanator LG la care aveam defect un stabilizator de 8v in secundarul sursei in comutatie,era intrerupt!!!

Link spre comentariu

dupa cateva ore de verificari si masuratori am ajuns la urmatoarea constataream sa incerc sa fiu cat se poate de scurt si de concis intre modulul mainpcb si Jack PCB (cablu de conectare intre player si woofer) pe langa traseele de semnal audio exista si o magistrala RX TX pe fire separatede la modulul Jack PCB (Woofer) pleaca semnalul catre player prin imtermediul unui cip Trigger Shmitt74hc14pe placa main intalneste un alt trigger similar dar pe esirea acestuia zero catre receptordeasemenea de la generatorul aflat pe placa main pleaca semnalul catre woofer insa se opreste in acelasi triger, bineinteles intrari si esiri diferitededuc din asta ca cipul trigger aflat pe placa main este defectdin pacate nu dispun de un osciloscop miar fi fot de mare ajutormasuratorile le-am facut cu un multimetru MX44 METRIX in curent continuu

post-20626-139829391754_thumb.jpg

post-20626-139829391773_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am revenit asupra acestiu subiect cu informatia ca am reusit sa rezolv problema

defectul a fost asa cum am banuit la inceput, magistrala RX/TX intrerupta

adica cele 2 triger shmitt erau defecte

am reusit sa izolez cele 2 formatoare defecte

si am folosit alte intrari ale acelorasi cip-uri, asta pentru ca nu am gasit acelasi format

pana aici taote bune si frumoase

se realiza comunicarea intre cele 2 etaje functiile se realizeaza corect pe intrarile auxiliare

insa am mai depistat un defect pe etajul DVD

mai precis acesta reda video dar sunetul zero

dupa cateva masuratori am constatat ca pe pinii de alimentare 15 si 28 ai convertorului digital analog

WM8746ESD in loc de 5v masuram 3v plus o rezistenta interna de 200 omi fata de masa

am gasit unul similar pe un modul de la un al DVD cu alt defect si l-am inlocuit si am si sunetpe DVD

am tinut sa aduc un final acestui subiect in ideea ca pe viitor poate fi de ajutor cuiva

si la randul meu sai multumesc d-lor bughiu si sorinpavel pentru link-uri

am si niste poze

post-20626-139829405869_thumb.jpg

post-20626-139829405874_thumb.jpg

post-20626-139829405878_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator Ady Ady

Buna seara,detin doar subwooferul de la sistemul acesta (ht txq120) dar nu reusesc sa-l scot din stand-by... cand il alimentez se aprinde standby-ul apoi imediat ON si reintra in standby... sursa imi da tensiunile corecte printr-un strap facut pe mufa DVI (SYSTEM CONNECTOR) INTRE PINII 14-17,respectiv p on si p sense ma poate ajuta cineva cu un sfat? MULTUMESC!

Editat de Ady Ady
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări