Nostalgic Postat Septembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2012 mariannnn-(sunt foarte multumit de cum functioneaza si de cat de utila este aceasta statie,...)Ma bucur de reusita .Dar daca nu ai letcon cu functie de stby. si nici nu ai scurtcircuitat intrarea de stby. cred ca ai greseli pe cablaj. Daca montajul era executat corect functia de stby. se executa.Dar totusi ce varianta ai construit? Stby. cu mosfeturi sau cea cu tranzistoare bipolare? Amindoua variante functioneaza identic , dar vreau sa stiu ce varianta ai adoptat. Link spre comentariu
Vizitator mariannnn Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Varianta cu mosfeturi... Cu st-by... Nu ma deranjeaza ca nu intra in st-by... Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Varianta cu mosfeturi... Cu st-by... Nu ma deranjeaza ca nu intra in st-by...Letconul ce-l folosesti fara functie de stby. , nu era necesar sa completezi cu componente si zona de stby. ceace cred ca ai si facut. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 am verificat destul de atent zona cu functia de stby, nu este nici un fel de scurt...banuiesc un condensator(cel de 100uF) insa nu-l pot masura ca multimetrul meu s-a defectat din senin... Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2012 am verificat destul de atent zona cu functia de stby, nu este nici un fel de scurt...banuiesc un condensator(cel de 100uF) insa nu-l pot masura ca multimetrul meu s-a defectat din senin...Bine ai venit in rindurile noastre!Ce cablaj folosesti? Cel postat de mine sau cablajul proiectat de stimatul nostru coleg GeoMar ce sare in ajutorul tuturor ?Atentie la lipirea tranzistorilor moss pe cablaj. Trebuiesc scurtcircuitate terminalele altfel se distrug prin sarcini electrostatice.Dar totusi da amanunte cum se comporta statia ca sa te putem ajuta. Link spre comentariu
Vizitator mariannnn Postat Septembrie 26, 2012 Partajează Postat Septembrie 26, 2012 Pai se comporta normal... Functioneaza fara probleme insa nu intra in st-by... Nu ca m-ar deranja acest lucru insa vreau sa fie perfect functionala, cu toatefunctiile care le-a gandit proiectantul. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 26, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2012 Aceasta este zona de stby. Este foarte simpla ca schema si ca functionare tot la fel.Condensatorul electrolitic C8 prin rezistorul R22 incepe sa se incarce cu potential de la bara de +12volti.In momentul cind pe elko C8 tensiunea atinge nivelul de 1,25 volti tranzistorul Moss Q4 BS170 intra in conductie , ceace are ca efect punerea bazei tranzistorului Q1 la GND intrerupind comanda de incalzire a rezistentei letconului.Tranzistorul Q5 functioneaza in acelasi fel cu Q4 comandind ledul indicator de stby.Daca cumva exista scurtcircuit la intrarea de stby. Desigur circuitul nu va functiona.Dar nu numai din aceasta cauza.Mai verifica.Si spune-ne rezultatul verificarilor. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 doua banuieli am... ori C8 nu mai are capacitatea de 100uF, ori cel mai sigur e ca eu am montat r22 un rezistor de 1M...maro negru verde. sau mai e varianta ca vreun tranzistor sa se fi strapuns... Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2012 doua banuieli am... ori C8 nu mai are capacitatea de 100uF, ori cel mai sigur e ca eu am montat r22 un rezistor de 1M...maro negru verde. sau mai e varianta ca vreun tranzistor sa se fi strapuns...Schimba toate componentele din circuitul de stby.Cei mai vulnerabili sint mosfeturile BS170,inlocuieste-i.Si scurcircuiteaza terminalele la montare.Pentru 5 minute temporizare R22 va fi 10Meg ,iar C8-100uF- Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 inseamna ca daca am pus 1M, ar intra mai repede in stby....deci ori condensatorul e uscat ori vreun mosfet... Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2012 inseamna ca daca am pus 1M, ar intra mai repede in stby....deci ori condensatorul e uscat ori vreun mosfet...Elimini bănuielile măsurînd!!!!! Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 cred ca nu are sens sa stric ceva ce functioneaza...am schimbat un mosfet, condensatorul si rezistenta, am pus de 4,7Mohmi si tot nu intra in stby... i-am facut carcasa si i-am pus cam multe holtzsuruburi, in consecinta-las' ca merge si asa:) off topic.marian_ariciuc sau mariannnn sunt tot acelasi user insa nu imi dau seama de ce nu ma pot loga de acasa cu mariannnn...am incercat si mozilla si chrome fara rezultat. culmea e ca de pe telefon(wifi din acelasi router) ma loghez fara probleme... Posteaza la Nemultumiri si probleme daca ai probleme cu forumul Editat de mircea calin Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 n-am putea adapta la statia noastra voltmetrul de aici? care acum nu-mi dau seama cum converteste tensiunea in temperatura...in fine,viewtopic.php?f=14&t=101790din cate am studiat eu acolo, acel voltmetru s-ar conecta in paralel la bornele termocuplei cu termostatarea... cum ar influenta asta functionarea termostatarii?, termocupla poate fi pusa in pericol, deoarece la bornele sale creste sarcina(scade rezistenta de sarcina:modul termostatare+modul citire temperatura)......... Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Un pic de atentie ca la topicul meu cu statia (la care se face referire mai sus) intre voltmetru si statie mai este un montaj din 4 piese fara ala o sa iti arate balarii pe voltmetru, voltmetre mai am disponibile 2 bucati terminate cam 90% dar trebuie sa fac si statia colegului Nostalgic ca sa va ofer niste rezultate palpabile (cu MOS nu am lucrat niciodata, dar nu e tarziu ) Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Un pic de atentie........palpabile (cu MOS nu am lucrat niciodata, dar nu e tarziu )il fac eu, ca nu e greu...care 4 piese? cum vin, care si cum sunt?[ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum