zvonacfirst Postat Mai 28, 2019 Partajează Postat Mai 28, 2019 On 12/28/2017 at 5:54 PM, GeoMar said: Am facut o arhiva rar care contine urmatoarele cablaje in format PDF: - Cablaj & Silkscreen Statie de Lipit Nostalgic (Cu Stand-by) - Cablaj & Silkscreen Statie de Lipit Nostalgic (Fara Stand-by) - Cablaj & Silkscreen Statie de Lipit Nostalgic (Bipolari) Am urcat arhiva pentru descarcare aici: http://fastupload.ro/56d4905fc608e47b88a8c388ccbeaae3.html Succes si astept poze cu realizari. @GeoMar, am rugamintea sa postati din nou arhiva cu cablajele, deoarece linkul este decedat. Multumesc. Link spre comentariu
catalin85 Postat Mai 28, 2019 Partajează Postat Mai 28, 2019 Acum 17 minute, zvonacfirst a spus: am rugamintea sa postati din nou arhiva cu cablajele, deoarece linkul este decedat. Multumesc. @zvonacfirst ai deja cablajul colegului @nel65 pe care l-am realizat si merge foarte bine Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Mai 28, 2019 Partajează Postat Mai 28, 2019 Perfect atunci. Multumesc mult. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 Nu am putea folosi al doilea AO al LM358 pentru afisarea temperaturii setate? Sa avem doua afisaje sau un singur afisaj cu un switch selector? Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 5, 2019 Partajează Postat Iulie 5, 2019 In sfarsit mi-am facut timp si am finalizat statia de lipit. Nu pun poze deocamdata deoarece mai am de finalizat panoul frontal. Statia functioneaza bine cu doua exceptii: - modulul de st-by cu bipolari care intra repede - cateva secunde dupa ce incep impulsurile. Am tot schimbat valori ale acelui condensator si ale rezistentei dar daca cresc rezistenta peste 2M - sau in jur de 2M, am pus un semireglabil acolo in teste - nu mai intra de loc in st-by. Cu valori sub 2M intra in st-by la cateva secunde. - afisajul: acea stabilitate de 1-2 grade despre care vorbesc unii useri, la mine nu exista. Variatia este destul de mare. Daca nu ma uit la afisaj, pot utiliza statia in conditii decente. Ar exista o rezolvare pentru a stabiliza orga asta de lumini? De aceea am pus intrebarea din postarea anterioara. Daca as reusi sa afisez si valoarea setata a temperaturii, as sti ca temperatura varfului este in jurul acelei valori. Setarile si testele le-am facut cu letconul ZD-981. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 Aviz amatorilor: Am fost anuntat de o duduie de la magazinul online din Craiova ca au pe stoc letconul ZD-981. Mie imi ramasese o comanda agatata cu acest produs nelivrat si de aceea m-au sunat. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 31, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2019 (editat) Pentru colegul _frici_ și nu numai , Recomand construirea schemei cu mosfeturi în circuitul de stby. E circuitul mai simplist , dar necesită ca înainte de montare mosuri să le fie scurcircuitate terminalele cu o sîrmuliță subțire care după lipire se scoate. Funcția stby. Privitor la proiectul meu (letcon ZD981) , așez letconul pe suport după cca. 5 minute întrerupe total încălzirea rezistenței. Alte principii de stby. scade nivelul de alimentare al rezistenței menținînd letconul călduț.Pentru această funcție în mînerul letconului trebuie să existe o componentă care să sesizeze starea de mișcare sau de repaos a letconului.Acest senzor se află numai la ZD981.Poate or avea și altele ,nu le știu.Senzorul are diametrul de 4mm și lungimea de 20mm cu două terminale ce se continuă la mufa letonului .Aceste terminale se conectează la intrarea de senzor ,nu contează polaritatea, deja nu are .Senzorul e construit dintr-un arc spiral , și pe centru o tijă solidă.La mișcare resortul face contact cu centralul și deblocheză încălzirea.Un asemenea senzor se poate implementa la orice tip de letcon , numai spațiul să permită a fi montat în mînerul letconului. Editat Octombrie 31, 2019 de Nostalgic Link spre comentariu
frici Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 1 oră în urmă, Nostalgic a spus: Pentru colegul _frici_ și nu numai , Recomand construirea schemei cu mosfeturi în circuitul de stby. E circuitul mai simplist , dar necesită ca înainte de montare mosuri să le fie scurcircuitate terminalele cu o sîrmuliță subțire care după lipire se scoate. Funcția stby. Privitor la proiectul meu (letcon ZD981) , așez letconul pe suport după cca. 5 minute întrerupe total încălzirea rezistenței. Alte principii de stby. scade nivelul de alimentare al rezistenței menținînd letconul călduț.Pentru această funcție în mînerul letconului trebuie să existe o componentă care să sesizeze starea de mișcare sau de repaos a letconului.Acest senzor se află numai la ZD981.Poate or avea și altele ,nu le știu.Senzorul are diametrul de 4mm și lungimea de 20mm cu două terminale ce se continuă la mufa letonului .Aceste terminale se conectează la intrarea de senzor ,nu contează polaritatea, deja nu are .Senzorul e construit dintr-un arc spiral , și pe centru o tijă solidă.La mișcare resortul face contact cu centralul și deblocheză încălzirea.Un asemenea senzor se poate implementa la orice tip de letcon , numai spațiul să permită a fi montat în mînerul letconului. Mulțumesc mult!!!Numai bine!! Link spre comentariu
caesar Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 @nel65 Aş dori şi eu lay-ul schemei cu alimentare cu tensiune alternativă, afişare temperatură şi cu cu mos-feturi, nu cu bipolari. Toate celelalte variante le-am descărcat, dar pe asta nu am găsit-o. Link spre comentariu
nel65 Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 ...poate pentru ca nu exista?! Eu nu am asa ceva ,care sa afiseze si temperatura.Colac peste pupaza ,nu mai am nici varianta cu MOS! Cu afisare stiu ca era doar cu atmega sau pic Link spre comentariu
caesar Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 (editat) Nu m-am exprimat poate cum trebuie...la lay-urile anterioare aţi inserat şi schema cu un lm358 suplimentar care în tandem cu un voltmetru 0-2v afişa temperatura...prin asta înţeleg eu afişarea temperaturii...deci la lay-ul cu alimentare cu tensiune alternativă şi bipolari la stand-by se modifică doar partea cu mos-feturi...atât; în locul bipolarilor se pun alea 2 mos-feturi cu piesele aferente. V-am ataşat şi lay-ul dumneavoastră cu bipolari... Aţi mai postat 2 lay-uri cu alimentare în curent continuu...alea nu îmi trebuie... STATIE DE LIPIT IN SALVE.lay6 Editat August 3, 2020 de caesar Link spre comentariu
nel65 Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 (editat) la pagina 29 am ceva atasamente ... LE Le-am editat acum... STATIE DE LIPIT IN SALVE ,toate variantele.lay6 Editat August 3, 2020 de nel65 Link spre comentariu
caesar Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 N-am făcut nici o brânză...le ştiu pe alea, dar nu asta vreau... ce aţi pus acum sunt: - v1: alimentare cu 24v alternativ, 2 triace şi optocuplor, stand-by cu bipolari; - v2: alimentare cu 24v curent continuu, PNP TIP36C, stand-by cu MOS; - v3: alimentare cu 24v curent continuu, PNP TIP36C, stand-by cu MOS (diferă doar aşezarea led-ului pe colectorul lui TIP36C); Eu vreau un lay cu: alimentare cu 24v alternativ, 2 triace şi optocuplor, stand-by cu MOS (exact ca în schema pe care v-am ataşat-o anterior). Link spre comentariu
nel65 Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 (editat) ...unul din "triace" e de fapt in optocuplor!!!!!!!!!! Altceva n-am. Editat August 3, 2020 de nel65 Link spre comentariu
caesar Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Vă mulţumesc pentru amabilitate...nu-i nimic, o redesenez în Eagle... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum