Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT(comanda in salve de impulsuri).

Nostalgic

Postări Recomandate

Un coleg mi-a cerut sa modific schema pentru a o alimenta cu tensiune continua dintr-o sursa in comutatie.

-se elimina

puntea redresoare

optocuplorul

triacul

R  3-13-15.

c5

001.jpg

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Nu cunosc parametrii acest-ui letcon , proiectul meu e compatibil cu termocupla ce debiteaza tensiune electrica (de ordinul milivoltilor), nu functioneaza cu termocupla rezistiva.Incalziti letconul si masurati ce se modifica la iesirea termocuplei , semnal electric sau se modifica valoarea rezistiva.

Link spre comentariu

Buna ziua,tuturor! As vrea sa fac si eu aceasta statie si ma adresez tuturor celor care au executat acest proiect si-i cunosc partucularitatile.

As vrea sa stiu daca pot folosi un zener de 6v2,iar R5 si R8(de pe potentiometrul de reglaj temperatura)le pot pune valoarea de 1k8(in loc de 4k7 cat sunt un schema de baza).Apoi va rog spuneti-mi pana la urma care este valoarea condensatorului din pinii 1 si 8 ai operationalului CA3130,pt ca am vazut in diferitele versiuni ale schemei diferite valori,adica 1 nF,10 nF sau 100nF?Si o ultima intrebare la senzorul de stdnd by,ce intrerupator se foloseste(daca letconul nu are senzor),push button sau intrerupator cu autoretinere?Multumesc anticipat!

Editat de nik6868
Link spre comentariu

1. cu 6v2 zener se modifica plaja de temperatura (poti monta in serie cu zenerul o dioda 1N4148 invers , si vei avea 6,8v).

2. R5-R8  valori mai mici (1,8k) se modifica domeniul de temperatura (scade minima - creste maxima )

3. avind in vedere ca se lucreaza cu semnale de curent continuu , poti pune oarecare valoare  de mare.

4. daca letonul nu are senzor de stby. nu e nevoie sa mai montati componentele in acea zona. Q4-R22-C8-R24-D4-Q5.

Succes !

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

D-le @Nostalgic, ultima schema cu bipolari si cu stand-by (ultima pentru ca am citit ca au fost facute cateva modificari) si cablajut pentru aceasta schema se pot reposta, va rog?

Ultima versiune de cablaj proiectata de maestrul @GeoMar am inteles ca are integrata si partea de afisare a temperaturii.

Am cautat linkuri dar se pare ca toate sunt decedate.

As vrea sa va rog sa imi spuneti daca acest letcon este ce trebuie, adica are termocupla (cred ca are) si stand-by. Pe site nu apare nicio informatie.

https://www.dioda.ro/varfuri-rezistente-letconuri-duze-aer-cald/6008-letcon-complet-pentru-statiile-pensol-sl10-n-sl20-n-sl30-n.html

Multumesc.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Vă salut -zvonacfirst- !

-Îmi pare rău , nu am cablajul pentru schema cu bipolari, decît pentru prima proiectare cu feturi , dar cablaj făcut artizanal.Apelați la colegul -geomar- să vă ajute.

- letconul cu funcție de stby. ,la mufă are 6 pini, doi pini rezistență, doi termocuplă, doi senzor stby.

Link spre comentariu

Si eu va salut @Nostalgic si multumesc pentru raspuns.

De la dvs. as fi vrut schema cu bipolari in ultima ei varianta, adica cea cu ultimele modificari. Stiu ca initial au fost niste probleme cu stand-by pentru aceasta schema si dvs ati facut ceva modificari care rezolvau problema iar @GeoMar a corectat si cablajul proiectat de domnia sa.

As face schema cu feturi, o am prin calculator, dar as fi vrut si partea de afisaj si, sper ca am inteles bine, GeoMar a adaptat schema cu bipolari in consecinta.

Referitor la letcon, cred ca nu voi comanda online deoarece nu pot sti daca mufa are 5 sau 6 pini. Am sa vad ce gasesc pe Maica Domnului in Bucuresti. Dar cum aflu ce tip de termocupla are un lecton? Sunt chestii de detaliu pe care nici fetele de la magazin nu le stiu.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

On 4/20/2019 at 9:24 PM, zvonacfirst said:

Ultima versiune de cablaj proiectata de maestrul @GeoMar am inteles ca are integrata si partea de afisare a temperaturii.

La o cautare de rutina pe net am ajuns din nou pe  blogul lui @GeoMar si mi-am dat seama ca solicitarea mea nu poate fi onorata din cauza ca acel cablaj realizat de Geomar este posibil sa fie - dar nu sunt foarte sigur - un proiect comercial. Solicitarea mea s-a bazat pe faptul ca am citit in acest topic ca, la un moment dat, acel cablaj (cu bipolati in loc de feturi) va fi pus la dispozitie pe forum si, negasindu-l postat am crezut ca a fost pierdut, la fel ca multe alte chestii, la portarea platformei forumului. 

Ca urmare m-am decis sa fac schema cu feturi, componentele sunt deja pe drum, asa ca in zilele care urmeaza voi avea de lucru. As vrea totusi sa introduc si partea de afisare a temperaturii. Daca cineva are solutia si poate sa o posteze ii multumesc in avas. Am inteles ca o solutie a fost, la vremea respectiva, implementata de mai multi useri. Am citit topicul de trei ori dar informatiile nu pot fi puse cap la cap deoarece, asa cum am scris, s-au pierdut multe chestii, multe dintre linkuri sunt moarte, pozele nu mai pot fi vazute, etc. 

Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări