GeoMar Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 Acum 7 ore, nel65 a spus: ai mutat si R19 impreuna cu T1 ? deci cam asta ar fi schema Nu trebuie decat inversati pinii T1 cu T2 de la triac. Acum 7 ore, nel65 a spus: La triacul BT 136 ,se pot inversa T1 cu T2 ? Intreb pentru ca vad pe cablaj acest lucru,ordinea din pdf este T1_T2_G si nu T2_T1_G. Trebuie modificat sau merge si asa? Da, am notat gresit ordinea la pinii triacului si asa am pus si componentele, conectate la pini conform notatiei mele, doar trebuie sa se inverseze pinii, altfel NU merge. Acum 1 oră, NOSTALGIC a spus: Va salut stimati colegi ! Schema cu bipolari in circuitul de stby. sa va spun adevarat, nu am testat-o.Am testat acum si am modificat anumite componente si va functiona corect. - R23=1Meg -C8 =100uF modificati sa treaca in stby. dupa cit timp doriti. -R15 = 22 R -R25 = 4k7 - col Q5 ---baza Q6 un rezistor =3k3 -col Q7 ---baza Q5 un rezistor =3k3 Multumesc pentru corectarea componentelor. Poate ati dorit sa scrieti R27 = 4k7 (in schema 10K) nu R25 R25 din colector Q5 si baza Q6 deja ati scris ca trebuie 3k3 (- col Q5 ---baza Q6 un rezistor =3k3) Link spre comentariu
Nostalgic Postat Martie 8, 2018 Autor Partajează Postat Martie 8, 2018 vad ca nu prea s-a inteles exact ce trebuie: -----R23-C8-R15-R25 se modifica ------intre col Q7 si baza Q5 nu va mai fi conexiune directa ci o rezistenta de 3k3 -----asemenea si din col Q5 si baza Q6 un 3k3 in rest configuratia ramine aceeasi. Acum cred a fost mai clar. SPOR ! Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 Ok, acum s-a inteles, mersi. Am sa incerc in functie de timpul liber, sa redesenez schema cu modificarile enumerate mai sus. Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 9, 2018 Partajează Postat Martie 9, 2018 (editat) Daca e vreo greseala ,spuneti...sau modificati... STATIE DE LIPIT IN SALVE.pdf STATIE DE LIPIT IN SALVE.lay6.rar Editat Martie 9, 2018 de nel65 Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 9, 2018 Partajează Postat Martie 9, 2018 (editat) STERS Editat Martie 9, 2018 de nel65 Link spre comentariu
Nostalgic Postat Martie 9, 2018 Autor Partajează Postat Martie 9, 2018 nu are greseli Succes la realizare ! Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 9, 2018 Partajează Postat Martie 9, 2018 Deocamdata nu am de gand s-o fac ,ma serveste cu abnegatie statia wolf,in viitor sigur o voi face. Mersi Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 9, 2018 Partajează Postat Martie 9, 2018 (editat) La functia stby...sunt tranzistoarele Q5,Q6,Q7. Nu sunt cam multe? Trei tranzistoare ca sa aprinda un prapadit de led care cere 20mA? Alt rol la cele trei tranzistoare nu vad....cred ca era suficient primul tranzistor Q7 si modificata schema un pic. Editat Martie 9, 2018 de mac01 Link spre comentariu
Nostalgic Postat Martie 9, 2018 Autor Partajează Postat Martie 9, 2018 Daca multi colegi au cerut si cu bipolari circuitul de stby......Cam multe , si eu sint de acord. mergea numai cu unul, Q7. Dar pina se stabiliza in stby.,ledul era pe post de licurici.pentru a anula acest efect ,Q7 pe post de inversor urmat de Q5 si Q6 trigger Schmitt. Simplificati-o daca doriti. Link spre comentariu
catalin85 Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 Am realizat si eu varianta cu bipolari si am atasat partea de citire a temperaturii ,dar am o problema.Voltmetrul imi afiseaza cu punct dupa prima cifra.Precizez ca voltmetrul folosit de mine este acesta: https://www.aliexpress.com/item/DSN-DVM-568L-3-Three-wire-DC-voltage-meter-0-56-inch-LED-digital-voltage-meter/32375753496.html. https://imgur.com/a/9nAYC Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 Este normal. Ai 2 variante: 1 identifici circuitul catre acel led si il intrerupi, 2 folosesti un marker negru :). Link spre comentariu
popescuion Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 desfa voltmetru in spate si vezi daca ai pe cablaj un strap - cu 2 pozitii : volti si milivolti . Daca e pus pe volti muta-l in pozitia de milivolti. Trebuie sa-ti dispara virgula. Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 Nu toate au acel strap, al meu nu are :( Link spre comentariu
ss1958 Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 Nu stiu daca ce indica voltmetrul tau este temperatura reala a termocuplei K., adica 231 de grade. Voltmetrul tau are cap de scala 30V. Pt. amplificatorul operational al termocuplei folosit de majoritatea dintre noi , cel propus de @BRIOBIT, se foloseste un voltmetru cu 2V cap de scala. Eu am incercat cu unul cu 100V cap de scala si mi-a indicat numai balarii. Am incercat tot felul de divizoare fara nici un rezultat, asa ca a trebuit sa-mi fac din nou unul cu 7107. Am vazut ca @GEOMAR a facut un cablaj cu operationalul inclus dar nu ne-a spus ce voltmetru a folosit. Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 22, 2018 Partajează Postat Martie 22, 2018 La cel facut de GEOMAR, se foloseste orice (ca forma/marime) voltmetru 0-30V, este facut si de mine, si fuctioneaza ok. Dar cum am spus, e normal sa afiseze cu virgula, trebuie doar sa "scapam" de virgula. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum