Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT(comanda in salve de impulsuri).

Nostalgic

Postări Recomandate

Acum 7 ore, nel65 a spus:

ai mutat si R19 impreuna cu T1 ?

deci cam asta ar fi schema  

Nu trebuie decat inversati pinii T1 cu T2 de la triac.

Acum 7 ore, nel65 a spus:

La triacul BT 136 ,se pot inversa T1 cu T2 ? Intreb pentru ca vad pe cablaj acest lucru,ordinea din pdf este T1_T2_G si nu T2_T1_G. Trebuie modificat sau merge si asa?

Da, am notat gresit ordinea la pinii triacului si asa am pus si componentele, conectate la pini conform notatiei mele, doar trebuie sa se inverseze pinii, altfel NU merge.

Acum 1 oră, NOSTALGIC a spus:

Va salut stimati colegi !
Schema cu bipolari in circuitul de stby. sa va spun adevarat, nu am testat-o.Am testat acum si am modificat anumite componente si va functiona corect.

- R23=1Meg

-C8   =100uF modificati sa treaca in stby. dupa cit timp doriti.

-R15  = 22 R

-R25  = 4k7

- col Q5 ---baza Q6 un rezistor =3k3

-col Q7 ---baza Q5 un rezistor =3k3

Multumesc pentru corectarea componentelor.
Poate ati dorit sa scrieti R27 = 4k7 (in schema 10K) nu R25
R25 din colector Q5 si baza Q6 deja ati scris ca trebuie 3k3 (- col Q5 ---baza Q6 un rezistor =3k3)

Link spre comentariu

vad ca nu prea s-a inteles exact ce trebuie:

-----R23-C8-R15-R25 se modifica

------intre col Q7 si baza Q5 nu va mai fi conexiune directa ci o rezistenta de 3k3

-----asemenea si din col Q5 si baza Q6 un 3k3

in rest configuratia ramine aceeasi. Acum cred a fost mai clar.

SPOR !

Link spre comentariu

La functia stby...sunt tranzistoarele Q5,Q6,Q7. Nu sunt cam multe? Trei tranzistoare ca sa aprinda un prapadit de led care cere 20mA? Alt rol la cele trei tranzistoare nu vad....cred ca era suficient primul tranzistor Q7 si modificata schema un pic.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Daca multi colegi au cerut si cu bipolari circuitul de stby......Cam multe , si eu sint de acord. mergea numai cu unul, Q7. Dar pina se stabiliza in stby.,ledul era pe post de licurici.pentru a anula acest efect ,Q7 pe post de inversor urmat de Q5 si Q6 trigger  Schmitt.

Simplificati-o daca doriti.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

desfa voltmetru in spate si vezi daca ai pe cablaj un strap -  cu 2 pozitii : volti si milivolti . Daca e pus pe volti muta-l in pozitia de milivolti.  Trebuie sa-ti dispara virgula.

Link spre comentariu

Nu stiu daca ce indica voltmetrul tau este temperatura reala a termocuplei K., adica 231 de grade. Voltmetrul tau are cap de scala 30V. Pt. amplificatorul operational al termocuplei folosit de majoritatea dintre noi , cel propus de @BRIOBIT,  se foloseste un voltmetru cu 2V cap de scala. Eu am incercat cu unul cu 100V cap de scala si mi-a indicat numai balarii. Am incercat tot felul de divizoare fara nici un rezultat, asa ca a trebuit sa-mi fac din nou unul cu 7107. Am vazut ca @GEOMAR a facut un cablaj cu operationalul inclus dar nu ne-a spus ce voltmetru a folosit.

Link spre comentariu

La cel facut de GEOMAR, se foloseste orice (ca forma/marime) voltmetru 0-30V, este facut si de mine, si fuctioneaza ok. Dar cum am spus, e normal sa afiseze cu virgula, trebuie doar sa "scapam" de virgula.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări