GeoMar Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 (editat) Pentru cei interesati de realizarea Statiei de Lipit Nostalgic cu Bipolari, am disponibile cateva cablaje (numarul este limitat) realizate industrial cu silkscreen alb, soldermask verde, pad-urile componentelor acoperite cu un strat de fludor. Cablajul are inclusa pe cablaj si partea de afisare, realizata de colegul bmsorin (voi posta schema dupa ce o redesenez), cu un LM 358 care afiseaza temperatura pe un voltmetru digital cu 3 digiti. Dimensiunea cablajului este de 80/63 mm. Pretul per bucata este 20 ron + taxe postale expeditie (10 ron). Cei interesati ma pot contacta pe PM, primul venit - primul servit, in limita numarului de cablaje disponibile. Cateva poze ale cablajului: Mai sunt disponibile 6 buc Editat Februarie 1, 2018 de GeoMar Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 STOC EPUIZAT momentan. Astept urmatoarea livrare a unui nou lot de cablaje.. Multumesc celor care au solicitat cablajele,multumesc Elforum P.s. Scuze ca am postat un produs spre vanzare in acest topic, dar cred ca am am facut un bine celor care urmaresc acest topic si nu isi pot realiza singuri cablajul,. Link spre comentariu
mihaila Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 (editat) Executie excelenta recomand celor interesati astept si al 2 cablaj cind v-a veni comanda. Promtitudine ambalare excelenta .Multumesc GeoMar Editat Februarie 6, 2018 de mihaila Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 (editat) Multumesc pentru aprecieri Lucian. A ajuns super repede coletul, ieri expediat, azi primit. Cum soseste noua comanda, te contactez pentru al 2-lea cablaj, daca erai un pic mai "iute" de mana (taste) aveai 2 buc, dar ai fost ultimul beneficiar al ultimului cablaj din primul lot. L.E. Asa cum am promis, atasez si schema folosita la acest model de statie de lipit, de colegul @bmsorin, pentru afisarea temperaturei pe un voltmetru digital de 0-30V. Schema este inclusa pe cablajul profesional realizat industrial. Editat Februarie 7, 2018 de mircea calin Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 Schema de mai sus e greșită sau, cel puțin, ciudată. Intrarea inversoare 2 e pusă la masă iar grupul P1 + R1 pus între ieșire și masă nu are (aproape) niciun efect . Pe de altă parte la operaționalul nefolosit nu se pune ieșirea la masă ! Pot pune intrările eventual . Există riscul ca, din cauza offsetului, ieșirea să ”vrea” să stea la un potențial pozitiv . Punând-o la masă tragem inutil un curent important din operațional. De obicei se leagă inversoarea la ieșire și neinversoarea la masă . Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 Da ai dreptate @udar, multumesc pentru observatie, am scos schema de pe cablaj, asa am desenat si acolo la timpul cand am desenat cablajul si asa am scos pe schema. Neatentia, oboseala, graba isi arata "coltii",de aceea se zice ca 4 ochi vad mai bine decat 2. Acum realizez greseala facuta cand am proiectat cablajul si imi asum greseala. Am sa re-desenez schema si am sa rog moderatorul sa re-posteze imaginea in topic. Acum si pe cablajele realizate industrial trebuiesc facute doua-trei sectionari de trasee cu un cutter si doi jumperi din sarma. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 9, 2018 Partajează Postat Februarie 9, 2018 Buna seara stimati colegi! Puteti sa ma ajutati cu o informatie? As vrea sa stiu de unde pot achizitiona letcon cu senzor de stand by. Mii de multumiri! O seara bunasa aveti! Link spre comentariu
Peter Gyorfi Postat Martie 7, 2018 Partajează Postat Martie 7, 2018 Are cineva disponibil un pcb pentru statie? Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 La triacul BT 136 ,se pot inversa T1 cu T2 ? Intreb pentru ca vad pe cablaj acest lucru,ordinea din pdf este T1_T2_G si nu T2_T1_G. Trebuie modificat sau merge si asa? Link spre comentariu
dan_b11 Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 Mie nu mi-a mers. Am inversat (rasucit intre ei) T1 si T2 pentru a se potrivi cu silk-ul. Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 (editat) ai mutat si R19 impreuna cu T1 ? deci cam asta ar fi schema Editat Martie 8, 2018 de nel65 Link spre comentariu
dan_b11 Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 (editat) Eu nu am modificat cablajul. Am indoit pinii triacului astfel incat T1(dupa datasheet) al triacului sa intre pe pcb la T1(dupa silk). Oricum eu am facut pana la urma varianta cu BS170. La varianta cu bipolari nu intra in stand by de nicio culoare. Editat Martie 8, 2018 de dan_b11 Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 Acum 8 minute, dan_b11 a spus: ............ Oricum eu am facut pana la urma varianta cu BS170. La varianta cu bipolari nu intra in stand by de nicio culoare. la fel si la mine. Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 Pai si aia cu mos unde este? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Martie 8, 2018 Autor Partajează Postat Martie 8, 2018 Va salut stimati colegi ! Schema cu bipolari in circuitul de stby. sa va spun adevarat, nu am testat-o.Am testat acum si am modificat anumite componente si va functiona corect. - R23=1Meg -C8 =100uF modificati sa treaca in stby. dupa cit timp doriti. -R15 = 22 R -R25 = 4k7 - col Q5 ---baza Q6 un rezistor =3k3 -col Q7 ---baza Q5 un rezistor =3k3 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum