N47D20 Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Oare o varianta de pcb (geomar) s- ar mai putea urca pe forum??? Multumesc Link spre comentariu
rosmarin Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Marius vezi in linkul care prezinta statia dl. Nostalgic ,iar GEOMAR a dat ambele variante de montaj cu standby(pentru letcon cu microcontact al zd-981 dar si pentru letcon fara microcontact) Sectiunea PROIECTE.. file:///C:/Users/User/Downloads/Cablaj%20&%20Silkscreen%20Statie%20de%20Lipit%20Nostalgic%20(Cu%20Stand-by).PDF Link spre comentariu
Elison Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Oare o varianta de pcb (geomar) s- ar mai putea urca pe forum??? Multumesc Ambele variante le gasesti aici Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 28, 2017 Partajează Postat Decembrie 28, 2017 Oare o varianta de pcb (geomar) s- ar mai putea urca pe forum??? Multumesc Am facut o arhiva rar care contine urmatoarele cablaje in format PDF: - Cablaj & Silkscreen Statie de Lipit Nostalgic (Cu Stand-by) - Cablaj & Silkscreen Statie de Lipit Nostalgic (Fara Stand-by) - Cablaj & Silkscreen Statie de Lipit Nostalgic (Bipolari) Am urcat arhiva pentru descarcare aici: http://fastupload.ro/56d4905fc608e47b88a8c388ccbeaae3.html Succes si astept poze cu realizari. Link spre comentariu
N47D20 Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Va mulțumesc Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Salutare stimati colegi! V-as ruga mult sa repostati (daca se poate) schema Statiei de lipit (comanda in salve de impulsuri) fara Stand By, cu tranzistori bipolari. Mii de multumiri! Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Bipolari, cu stand-by..... cam asta am gasit. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 (editat) Asta am gasit-o si eu pe topic.Oricum multumesc mult. Poate,poate ''se-ndura'' cineva si posteaza schema fara stand by! Editat Ianuarie 4, 2018 de GEO 53 BN Link spre comentariu
bmsorin Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 (editat) Pai cea fara stand-by, trebuie sa fie fara Q4-Q7 si componentele aferente. Editat Ianuarie 4, 2018 de bmsorin Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Pai cea fara stand-by, trebuie sa fie fara Q4-Q7 si componentele aferente. 123o7co.jpg Mii de multumiri! Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Ai una mai simpla si mai low cost...... https://www.elforum.info/topic/5439-statie-de-lipit/page-72 Link spre comentariu
ss1958 Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Eu nu o am nici pe cea cu mosfet (fara st - by). Nu -mi amintesc sa fi fost pe forum .Doar PCB-ul facut de GeoMar fara st-by.Poate ma insel.Vreau sa incerc o varianta cu un mosfet IRFZ ( ca in schema lui XAN pt CC) in locul tracului pentru a alimenta statia de la un alimentator de laptop de 19V/4A.Am vreo cateva si chiar daca l-as cumpara, e mai ieftin decat un traf. Plus ca e mult mai mic si mai usor. Nu stiu daca am sa reusesc, pt ca nu prea am lucrat cu mosfet, dar incerc. O sa fie mai greu cu proiectarea PCB-ului pt ca oricat m-as chinui, nu pot folosi un program adecvat , din cauza vederii.M-am familiarizat cu SprintLayout si am facut cateva PCB-uri simple, dar la o aglomerare mai mare, deja nu mai pot vedea."Posed" o forma usoara de dislexie degenerativa.Deh, varsta ! Stima Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Ai una mai simpla si mai low cost...... https://www.elforum.info/topic/5439-statie-de-lipit/page-72 Interesanta schema! Seamana oarecum cu schema statiei de lipit cu salve de impulsuri fara stand by. Link spre comentariu
bmsorin Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Interesanta schema! Seamana oarecum cu schema statiei de lipit cu salve de impulsuri fara stand by. Principul de functionare este total diferit, cea cu impulsuri are o inertie mult mai mica (din cele spuse de cei care le-au facut pe amandoua). Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 5, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Interesanta schema! Seamana oarecum cu schema statiei de lipit cu salve de impulsuri fara stand by. Asemănare cu amplificatorul de termocuplă și cu zona optotriac, în rest total diferită.Schema mea (nostalgic) avînd un generator de undă rectangulară comanda triacului se face cu eșantioane de impulsuri mai lungi sau mai scurte în funcție de cum este decalajul de temperatură reglat, deci nu se oprește complet încălzirea.De aceea inerția este mult diminuată. Succes celor ce doresc să realizeze această stație ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum