gsabac Postat Martie 23, 2017 Partajează Postat Martie 23, 2017 Ar merge si asa dar deja ma zgarie pe ochi doar cateva trasee refacute cu fire, asa ca trebuie sa scap de piticul asta. Ca si interval de temperatura credeti ca este ok 180-370 grade? Eu am construit o statie cu ciocan Weller, care regleaza temperatura virfului de la 200C la 4500C. Utilitatea se vede la lipituri cu cositor care are punctul de topire sub 1600C, la topirea materialelor plastice sau ceara pentru sigilat miezuri de bobine. @gsabac Link spre comentariu
rosmarin Postat Martie 23, 2017 Partajează Postat Martie 23, 2017 Cautam perfectiunea. N-O vom gasi, dar tindem spre ea. Suntem limitati de materialele folosite dar si de cunostinte in domeniu Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 23, 2017 Partajează Postat Martie 23, 2017 atunci sa cumparam toti JBC ca sa ajungem la perfectiune Link spre comentariu
vialy Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Salutare , Am reusit sa finalizez statia de lipit "Nostalgic" in proportie de 90% ( mai am de incorporat senzorul de stby ) . Plaja de temperaturi cu componentele din schema a fost in jur de 120 de grade (ex :200 - 320 ) - probabil am gresit eu ceva ? Schimband cele 2 resistente de 4.7k cu 1K iar acum plaja s-a marit de la 170 - 450 grade . Sunt incantat de noua mea jucarie si de modul cum performeaza . Cu multumire domnului Nostalgic pentru schema dezvoltata si domnului GeoMar pentru cablaj ! Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 22, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2017 Bravo ! Iti doresc activitate intensa , nu vei fi dezamagit de aceasta schema. Link spre comentariu
bmsorin Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 Am pus si eu un "indicator" de temperatura, schema briobit (LM358) si DVM 0-30V cu 3 digiti, dupa stabilizarea termica, variatia tempereturii este de +/-1 grad in jurul valorii setate, letconul este pensol. Multumesc Nostalgic pentru schema si GeoMar pentru PCB! Link spre comentariu
briobit Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 Pt bmsorin : ai modificat voltemtrul ca sa arate ce trebuie? (am si eu 2 buc de pe ebay cu 30 cap de scala) Link spre comentariu
bmsorin Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 Salu briobit, nu, nu l-am modificat, exact asa cum este el, am folosit schema cu LM358 iar in loc de semiregrabil de 250K am pus de 500K multitura pentru un reglaj mai precis. Modelul este de genul asta https://www.adafruit.com/product/705 cu diferenta ca e pe rosu. Link spre comentariu
vialy Postat Mai 6, 2017 Partajează Postat Mai 6, 2017 Ce zici ne arati si noua lucrarea finalizata ? Eu sunt curios din fire Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 1, 2017 Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 M-am decis ca sa realizez si au aceasta Statie de Lipit in varianta cu bipolari. Momentan am realizat fizic cablajul, prin transfer de toner. L.E. D-nul Nostalgic, aveti un P.M. de la mine. Link spre comentariu
ss1958 Postat Decembrie 11, 2017 Partajează Postat Decembrie 11, 2017 Am realizat aceasta statie cu ceva timp in urma, chiar in mai multe exemplare la rugamintea unor colegi. In prezent o folosesc intens, desi am realizat mai toate statiile de pe forum.O prefer celor cu microcontroler datorita fiabilitatii, simplitatii si mai ales performantei.Problema mea arzatoare e urmatoarea: hardul calculatorului meu , si-a dat duhul si am ramas fara toata documentatia proiectelor mele.Acum incerc sa recuperez cate ceva , dar am constatat ca multe din atasamentele de pe forum sunt sterse. Daca are cineva documentatia completa a acestei statii, il rog frumos sa ma ajute, postand-o.Desi am citit toate paginile, am gasit doar cateva din atasamente. Va multumesc anticipat si multa stima. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Decembrie 13, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2017 (editat) Schema statiei : Editat Decembrie 13, 2017 de NOSTALGIC Link spre comentariu
ss1958 Postat Decembrie 15, 2017 Partajează Postat Decembrie 15, 2017 Multumesc NOSTALGIC !! Stima Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum