Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT(comanda in salve de impulsuri).

Nostalgic

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Aseara am reusit sa schimb letconul zd-912 cu un SL-30(cred, ca nu scrie pe ambalaj ca e sl30, 20, 10..) cu maner albastru. Si dupa ce am copt un pic cateva trasee(am inversat termocupla cu rezistenta desi am avut in fata desenul cu aranjarea pinilor si am si citit de altii care au patit exact ca mine) pot spune ca merge aproape perfect(fara stand-by), stabilitatea temperaturii este de 1 maxim 2 grade atat la temperature minima aprox 180 de grade cat si la maxim aproximativ 370. Sper ca in weekend sa am timp sa refac cablajul(o sa fac pe cel cu bs170 in speranta ca o sa mearga si stand-by ul) ca nu imi place cum arata acum dupa atatea relipiri, etc si o sa pun si cateva poze.

Link spre comentariu

Am refacut toata treaba pe varianta cu bs170. Merge si functia de stand-by(cam dupa 5 minute intra). Temperatura se poate regla intre 200 si 400 de grade. Stabilitatea e de 1-2 grade.

DSCN2513.jpg

DSCN2518.jpg

DSCN2520.jpg

DSCN2521.jpg

DSCN2577.jpg

DSCN2578.jpg

DSCN2579.jpg

DSCN2580.jpg

DSCN2594.jpg

DSCN2595.jpg

DSCN2596.jpg

DSCN2597.jpg

DSCN2598.jpg

DSCN2599.jpg

DSCN2600.jpg

DSCN2601.jpg

DSCN2602.jpg

upload image

Mai ramane sa-i fac un panou frontal.

Editat de dan_b11
Link spre comentariu

Felicitari ! Perseverenta inseamna succes. Bravo! Functioneaza exact la parametri proiectului.Am construit doar trei statii , una o utilizez eu si doua le-am facut cadou unor colegi de forum.Ma bucur de succesul dumneavoastra.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

M-am apucat si eu de constructia acestei statii iar ca letcon voi folosi Pensol Irone-n . Intrebarea mea este daca a reusit vreun coleg incorporarea in maner a " tilt switch-ului " (cu mercur sau bila metalica) care activeaza functia de standby la care facea referire colegul Kinderu ?

De asemenea doresc incorporarea modulului cu ICL7107 pentru afisarea temperaturii si va intreb daca trebuiesc facute alte operatii in afara de setarea la 2V a cap scala.

Multumesc ,

Editat de vialy
Link spre comentariu

@kinderu - am in posesie un ICL si ar fi pacat sa nu il folosesc . DIn pacate chiar voi iesi mai scump cu acest montaj decat in cazul in care as fi luat unul de-a gata .

@briobit - mersi si revin in caz ca ceva nu merge :rade:

De senzorul de standby nu aveti nici o indrumare ?

Editat de vialy
Link spre comentariu

Eu zic cu tilt switch cum zici nu prea merge ,daca pe verticala si oarece inclinatie va fi cuplat ,atunci cind letconul va fi folosit la orizontala va fi decuplat ,dar ai varianta de statie cu stand-by.

Link spre comentariu

O varianta e sa lipesti un reed swich sau mai multe din alea mici pe suportu de la letcon (pe guleru ala izolant) si pe fieru ala de la letcon 4 magnetei din aia cat mai mici cu nyodium (sau cum le zice)

Sau cel putin imi vine in cap acum.

Ce este in poza le gasiti la chinezi.

Editat de briobit
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări