ss1958 Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Buna treaba GEOMAR !! Din cate vad eu, R8 de 33K de la pinul 5 alTL393 nu e legata la masa. Poate ma insel. Link spre comentariu
GeoMar Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Buna treaba GEOMAR !! Din cate vad eu, R8 de 33K de la pinul 5 alTL393 nu e legata la masa. Poate ma insel. Da, asa este am omis ca sa o leg la masa, mersi pentru observatie. Am sa remediez diseara cand ajung acasa de la servici. Link spre comentariu
ghita57 Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 pinul 2 de la optotriac nu este legat in collectorul lui 2n2222 in locul lui fiind legat pinul3 salutare Link spre comentariu
adi1967 Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Crd ca si aici este o greseala. Link spre comentariu
ghita57 Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 (editat) subscriu la @adi 1967,ledul cu rezistenta lui nu sint montate in paralel pe letcon,nu gasescR9,parca,nu se vede pre bine pe schema,de 33k, rezistenta de 1k de pe pini 4 si 5 la TL393 nu cred ca-i locul ei acolo Editat Septembrie 9, 2015 de ghita57 Link spre comentariu
ghita57 Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 d-leGeoMar m-am uitat mai atent la grupul de rezistente reclamat mai sus si ma faceti sa cred ca ati gresit intentionat!!! rezistenta observata de @ss 1958 ca fiind R8 este de fapt R9 daca se leaga cu R10 si R11,10k respectiv 1k iar cea de 1k de pe pini 4 si 5 este de fapt R8,bineinteles cu valoarea de 33k. va rog sa ma iertati daca imi permit sa fac o sugestie unui mare artizan al cablajeor dar cred ca la un cablaj expus spre analiza sint mai utile numele pieselor decit valoarea lor cu multa stima! Link spre comentariu
GeoMar Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 ... ma faceti sa cred ca ati gresit intentionat!!! ... NU am gresit intentionat, dar dupa desenarea/cablajului "vezi" numai trasee, pieste, etc Referitor la valori, in loc sa fac copy-paste la o rezistenta de 33k am facut la una de 1k, mea culpa. Am remediat problemele enumerate de colegi mai sus, dar ramane sa-l verific eu atent dupa schema, ca sa nu mai produc "greseli intentionate". Multumesc, tuturor care au semnalat erorile, pentru atentia acordata. Link spre comentariu
Vizitator wolverine Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Imi pare rau sa spun dar montajul pt. termostatare cred ca funtioneaza, cu toate ca nu s-a specificat despre ce fel de TLC sau LM 393 este vorba, pt. ca sunt mai multe feluri: Daca vreun constructor s-apuca sa puna un LM 393 AP sau alt comp. o sa constate cu surprindere ca reglajele indicate de NOSTALGIC sunt de nerealizat! Acest LM este un comp. diferential si lucreaza cam la 280-300nsecunde. pe cand un comp. low power este cu totul altceva. Este un amanunt care trebuia amintit. In al doi-lea rand schema pt. st.by cu bipolari e praf. Cu valorile din schema si la tens. de 6,8Vcc nu va functiona nici cu SMURD-ul. Am inbatranit in meseria asta si-mi dau seama la o simpla vizionare a schemei daca merge sau nu. Cred ca v-am mai spus ca sunt radioamator si construesc transceivere foarte sofisticate. Pentru asa ceva tre. sa mai sti, pe ici pe colo, cate ceva. Scuzati lipsa de modestie dar nu tre. sa-mi spuna altii sau sa astept recunoastere lor pt. a-mi da seama de ce sunt in stare. In momentul cand ajungi in halul asta, nu mai e nimic de facut. Oricum, altii nu ma cunosc mai bine decat ma cunosc eu...atunci?! Sunt radioamator dar Ii detest tocmai pt. faptul ca publica scheme si fac comentarii de te doare capul, dar ei nu stiu sa tina un letcon in mana... se "sinucideaza" cu el! Eu asa inteleg- daca postezi o schema fa-o ca lumea, daca nu poti apuca-te de altceva. Tre. neaparat sa fie un neica nimeni care sa strecoare el o stramba, o tampenie in vre-o schema ca dupa aceea sa stea si sa rada de cum se chinuie altii cu tampenia lui. In momentul cand am vazut ca si pe acest forum se practica asa ceva, m-am dezumflat si am ajuns la concluzia ca peste tot e la fel, nu numai la "radioamarati". Cu prima ocazie si daca voi fi solicitat, voi posta cateva scheme pe care le vor putea aborda chiar si constructori fara experienta. Asta mai mult pt. a demonstra cum se face asa ceva. Bai frate, sunt de acord, Daca cineva vrea bani pt. schemele lui sa spuna.Nicio suparare. Pana si-n schema cu st.by cu bipolari este o gresala!!! Ce Dzeu, nu ne mai putem concentra sa tragem doua linii corect? (este o alta gresala in afara de prostia cu stby. cu bipolari) cred ca radiatiile telefoanelor este de vina. Imi cer scuze daca am fost prea dur, dar cateodata diplomatia nu este decat o pierdere de timp. Cred ca suna asa, cam "Putinian" dar asta-i adevarul. Link spre comentariu
ghita57 Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Va salut "intentionat" d-le GeoMar!! Va asigur de tot respectul meu ptr. munca si altruismul de care dati dovada si stiu foarte bine ce vezi dupa ce zici ca ai terminat desenul unui cablaj,desigur ca ultima verificare va apartine d-voasta,de altfel si bobirnacii daca totusi mai scapa o "greseala intentionata". Sint de parere ca se greseste doar atunci cind se munceste,ca daca numa' casti gura sa pice mura n-ai cum sa gresesti. cu toata stima si "intentia"!!!! Link spre comentariu
GeoMar Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Va salut "intentionat" d-le GeoMar!! ... Si eu de asemenea. Sincer NU am spus-o cu rautate. Orice critica, idee, sfat sunt binevenite. Link spre comentariu
spark Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 ok @wolverine PASS _arata cartile corecteaza schema daca te pricepi , am desenat-o si eu in eagle dar nu am facut board-ul la statiile de lipit ar fi bine daca ar avea un switch mecanic (sau optic) pentru functia de stand-by montat pe suportul letcon-ului noi ne multumim cu GeoMar si GanMark ai nostri (baietii trimit si la export marfa) acum 3 saptamini in portugalia am fost intrebat de doi pusti de 15 ani daca ii cunosc pe geomar si ganmark de pe elforum.info , si eu le-am raspuns ca ii cunosc mergem la pescuit impreuna la gagici si din cind in cind mai tragem cite un joint Link spre comentariu
ardiles Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 (editat) dupa desenarea/cablajului "vezi" numai trasee, pieste, etc e perfect adevarat! se pare ca se vrea poluarea acestui topic care face referire la o statie nemaipomenita! chiar se vrea umplerea lui cu sute de pagini cum s-a-ntamplat cu vestitul bullshit Wolf? LE: care-i rolul redesenarii? pe pagina 2, prima postare, este statia postata ca pdf, realizata si de catre "je", merge de rupe! a dar nu, trebuie sa facem topicul de ne inteles! Editat Septembrie 11, 2015 de ardiles Link spre comentariu
GeoMar Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 ... LE: care-i rolul redesenarii? pe pagina 2, prima postare, este statia postata ca pdf ... Pe pagina 2, prima postare, am postat cablajele PDF sc 1:1 pentru statia de lipit Nostalgic, varianta cu Stand-by si varianta fara Stand-by realizate pentru tranzistori BS170. Cele doua cablaje NU sunt pentru statia de lipit cu tranzistori bipolari, de aceea am proiectat/desenat si o varianta de cablaj pentru statia cu bipolari. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Vad ca "nou venitul" @ wolverine a intrat in "forta" pe forum,criticind tot ce se putea critica. Pai domnu' @wloverine,daca ai "imbatrinit" in meserie,ia fa-ne o demonstratie,da cu noi de pamint,rupe-ne gura. Dupa ce ne convingi ca intradevar esti bun, abia dupa aceea apuca-te de criticat. E usor de criticat un lucru realizat de cineva,dar fara argumente solide(demonstratii), toate criticile sint nefondate si degeaba. Scuze pentru off topic. Link spre comentariu
manolo Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Ei! omul se crede inca secretar de partid si cei care nu sint pe linia partidului trebuiesc eliminati cu metode staliniste,caci diplomatia este o pierdere de vreme si de vina "este" radiatiile telefonice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum