Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT(comanda in salve de impulsuri).

Nostalgic

Postări Recomandate

... Cablajele prezentate de @GeoMar,atit cele cu standby si fara standby, sint  la scara de 1/1? ...

DA sunt cu siguranta la scara 1:1. Daca nu ies la scara 1:1 inseamna ca aveti ceva setari gresite pe la imprimanta.

De regula, GeoMar posteaza cablajele la scara 1:1, gata de printat si realizat. Succes !

Corect @albasete, le postez la scara 1:1 gata de print si realizare fizica.

Depinde insa si de setarile imprimantei la care se imprima cablajul.

Link spre comentariu

Multumesc dl-e Puscas,dar am fost inteles gresit :eu doresc sa mi-l fac singur acest proiect inclusiv pcb-ul..ce imi trebuie mie este pcb-ul in format eagle,sprint-layout,adobe,etc pentru varianta cu tranzistori bipolari....daca are cineva un astfel de fisier...

Editat de armand
Link spre comentariu

Salutare domnilor,

Apelez la bunavointa dvs. Daca cineva dintre dvs. este dispus sa-mi faca un cablaj dupa PCB-ul realizat de GeoMar pentru statia de lipit fara standby,bine-nteles contra cost, i-as ramine profund recunoscator. Nu dispun de imprimanta laser ci doar o imprimanta cu jet de cerneala si nici aia suficient de performanta. Astept MP unde stabilim si detaliile.

O seara buna.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Daca pana duminica seara, cand ajung acasa, nu te ajuta nimeni, o sa luam legatura si luni iti fac eu un cablaj pe care cred ca o sa-l putem pune intr-un plic normal si sa ti-l trimit, bineinteles fara bani .Multumirile ii revin lui GEOMAR.

Link spre comentariu

Multumiri d-lui NOSTALGIC, cam asa arata facuta din recuperari (cu exceptia letconului si a afisajului), mentionez ca e prima mea realizare de acest gen. Functia de stand-by nu merge, dar am sa o mai bibilesc eu (la tipul acesta de letcon gasit nu este, dar nu se stie pe viitor).

Posted Image

Reglajul pe temperatura e cam la "ureche", dar mana e totul (si letconul, bineinteles  :rade: )

Link spre comentariu

Am schitat un nou model de cablaj, varianta cu tranzistori bipolari a Statiei de Lipit Nostalgic.

Triacul BT136 si stabilizatorul 7812 au fost asezati pe o latura a cablajului pentru a putea fi atasat un radiator comun pentru ele.

Toate mufele de legatura cu rezistenta letconului, termocupla, intrerupator stand-by si alimentarea cu 24Vac au fost deasemenea asezate/montate pe o singura latura a cablajului.

Mai trebuie doar sa-l verific de greseli de proiectare/desenare ca sa fie conform schemei si voi posta un PDF sc 1:1

Aceasta este schema:

Posted Image

Cablajul, dimensiuni 80x63 mm:

Posted Image

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

o statie care,dupa parerea mea,nu s-a bucurat de prea multa atentie,probabil pentru ca nu are microcontroler si afisaj digital,dar care merita din plin sa fie abordata datorita simplitatii,pretului de cost scazut(am facut-o in totalitate din piese recuperate,bineinteles mai putin letconul) si mai ales preciziei cu care mentine temperatura letconului.As fi dorit dorit sa fac o prezentare mai detailata a rezultatelor obtinute de mine cu aceasta statie cu poze si etc... dar timpul nu-i cel mai bun prieten al meu,asa ca ma rezum la a afirma inca odata ca merita construita.

@GEO 53 BN Sintana nu-i asa departe de Arad,sau invers!!! si putem lua legatura pe PM stabilim ce si cum si va fac cablajul gratuit,asta din consideratie si respect pentru @NOSTALGIC care a expus acest proiect pe forum fara a urmari vreun profit.

acum domnule NOSTALGIC am la dumneavoastra urmatoarea rugaminte:ati afirmat in pagina 10 a acestui topic ca,va citez  "Am achizitionat de curind o rezistenta 24v 65w  pentru letcon ZD981 ce contine si termocupla tip K"

va rog mult sa-mi spuneti de unde, cel mai bine ar fi pe PM, ca sa nu luam picioare in partea opusa fetei de la marimile forumului,va multumesc!!!

@GEO 53 BN aveti PM

toate cele bune la toata lumea!!

Editat de ghita57
Link spre comentariu

Eu am verificat cablajul si cred ca nu are erori/greseli.

Postez o poza a cablajului, daca cineva doreste sa verifice ca sa fie conform schemei, ii multumesc anticipat, daca "detecteaza" ceva greseli, sa le enumere, ca se le pot remedia si sa pot posta un fisier PDF sc 1:1.

Atasez  o poza, la rezolutie destul de mare, pentru verificare.

Posted Image.

L.E.

Pe cablaj, in plus fata de schema postata, este puntea redresoare 1PM1, cond filtraj 2200uF, stabilizatorul 7812 si cond de 220uF pe iesirea din stabilizator.

Acestea NU sunt figurate pe schema postata.

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări