Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scadere tensiune de la 12 la 9V

Vizitator genEu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

3

• AlinEX

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu stiam ca rezistenta serie reduce curentul. In acelasi timp apare o cadere de tensiune ,in acest caz e de 3V. Din legea lui Ohm(R=U/I) =>3/1 =3 ohmi si P=U*I =>3W deci o rezistenta de 3ohmi si 5W(din motive practice se pune de 5W nu de 3W).Pt a avea caderea de tensiune constanta ,e nevoie de tensiune constanta si de curent constant.

Link spre comentariu

un sfat! daca ai nevoie de tensiune constanta foloseste un stabilizator...nu rezistenta! iar daca ai nevoie de curent constant o sursa de curent constant corect dimensionata!

Link spre comentariu

Ceva nu se leaga. 9v in 4 ohm inseamna >2A. Daca sarcina nu trage mai mult de 1a pot folosi un stavilizator 7809 sau un lm317 reglat la 9v.Vei avea nevoie si de radiator.Care e de fapt sarcina?

Link spre comentariu

probabil ca a incurcat unitatile de masura! banuiesc ca va aimenta un ampificator ceva.. la 9V care trage 1A iar sarcina va fi pe 4 ohmi!!! asa se leaga cumva.. un modul dintr-un casetofon, cd player portabil ceva...banuiala mea...

Link spre comentariu
Vizitator smilex

9v inseamna pentru un apliu clasic 4,5V inaintea condului inseriat cu diful, adica un varf de 1,1A si un efectiv de 0,78A. La maxim nedistorsionat si sinusoidal, cu saturatie zero.Trebuie un stabilizator. Daca cei 12V sunt siguri, ajunge cu un BD441, un rezistor de 100ohmi si un zener de 10V (totul cam 1-2 lei). Nu poti folosi un CI care pretinde 3,5V minim (intre intrare si iesire) pentru functionare corecta.

Link spre comentariu
Vizitator genEu

da, este pentru un modul de amplificare...Imi pare rau ca v-am bagat in ceata, dar nu prea ma pricep nici la electronica si nici cu explicatul nu stau foarte bine. Deci un rezistor si un zener ar fi de ajuns? Multumesc ca va bateti capu' cu mine...

Link spre comentariu

Nu!!! nu este de ajuns! ai nevoie de un LM7809 montat pe un radiator! astfel nu mai ai nevoie de zener sau rezistenta! incepe cu acest tip de integrat... schema este super simpla... daca se poate numi schema!...pe google gasesti si datasheet-ul integratului si schema... si este super ieftin si usor de gasit la orice magazin de componente electronicenumai bineAlinEX

Link spre comentariu

Graficul ala nu e relevant. Ala iti arata ca de fapt limitarea de curent interna iti reduce curentul maxim atunci cand diferenta de tensiune e mai mare, asta pentru a mentine circuitul in SOA.Relevant e in datasheet unde zice tendiunea de iesire pentru curent intre 5mA si 1A si tensiunea de intreare intre 11.5V si nu mai stiu cat...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări