Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modernizare cuptor

bercioiu

Postări Recomandate

Rezistenta de platina este un senzor de temperatura liniar si spre deosebire de termocuplu nu are nevoie de compensare . Circuitele cu care se citeste PT100(-0) sant destul de complicate dar cu putina sarguinta se poate imagina un generator de curent cu lm334 termocompensat. Este un CI specializat,XTR105 care da intre 4 si 20 mA la iesire f(t) ;pt rampa intervin complicatiile astea.La aplicatia ta,luam o sch de letcon termostatat si asta e .Ala il pui la o temperatura si gata!

Da, acum inteleg despre ce vorbesti nu stiam ca pt1000 este rezistenta cu argint. Initial asa am inceput cu o schema de statie de lipit pe care am si realizat-o dar tot nu faceam treaba complecta deoarece imi trebuia si un timer. Am realizat si acel timer dar intr-un montaj separat Tot nu am fost impacat cu solutia aia "hibrida" asa ca am mai cautat si am gasit schema asta care face toata treaba (chiar mai mult decat imi trebuia mie).
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bercioiu

13

• em2006

1

• vcdec

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

A venit si integratu`Dracia este gata! Foarte precis senzoru, scula foarte "flexibila`. Are doua programe, unu` cu zece paliere (pasi) in care poti stabili temperatura si timer "cum vrea muschii tai".Cum am promis, poze si restul de documentatie dupa care am realizat proiectul:

post-7378-139829394157_thumb.jpg

post-7378-13982939417_thumb.jpg

post-7378-139829394181_thumb.jpg

post-7378-139829394191_thumb.jpg

post-7378-139829394201_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări