Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Distorsiuni

Vizitator shyck

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Guest1

2

• overdrive

1

• cirip

1

Salut,Asta e o chestie pe care vroiam sa o fac mai demult, dar nu m-am indemnat. Daca imi fac un pic de timp si daca mai sunt si altii interesati, o sa fac niste fisiere wav cu sinus de 100Hz, 1000Hz si 10Khz cu ~0% distorsiuni si cu 10% distorsiuni, ca sa existe o referinta aproximativa.Cirip

Link spre comentariu

Distorsiunile sunt de mai multe feluri si difera in funtie de componenta sau blocul audio care proceseaza semnalul.Spre exemplu un CD player pe scurt:- DAC - poate prezenta erori de esantionare, quantizare, jitter etc- filtru digital - erori de timming- FTJ - distorsiuni de faza- preamplif - zgomot, intermodulatiiDupa cum sper ca ai observat producatorii de refera la THD - total harmonic distorsion.In general distorsiunile unui amplificator sunt generate de:- intermodulatii- crossover- clipping- zgomotPeste toate acestea se adauga si distorsiunile difuzoarelor, care de regula sunt uriase in comparatie cu restul lantului de amplificare.Prin urmare e greu sa-ti spun cum se manifesta 10% distorsiuni atata timp cat nu stiu la ce fel de distorsiuni te referi.Dar din observatiile mele pot sa-ti spun ca 1% THD pentru un om cu urechea "cultivata" inseamna extrem de mult, iar pentru altii la %10 THD sunetul este cristal.

Link spre comentariu
Vizitator eneelectronics

Dar cum pot fi reduse distorsiunile? Prin preamplificatoare operationale? De exemplu daca un amplificator are distorsiuni de 1% la 20W, si atinge o putere maxima de 40W la distorsiuni de 10%, cum pot reduce puterea amplificatorului, astfel incat la maxim sa nu depaseasca 20W si distorsiunile sa fie acceptabile?

Link spre comentariu
Vizitator eneelectronics

Inca ceva: combina mea Philips C355 are 40W RMS pe canal cu distorsiuni de 10% dupa cum scrie in carte si totusi la maxim se aude superb ca sa zic asa. O boxa de la combina am legat-o la amplificatorul meu de 40W cu TDA 2052 si peste jumate din volum distorsioneaza vocea mult.DE CE? Ce are in plus combina? :shock:

Link spre comentariu

Pai problema este ca finalul tau probabil nu era de 40w...Si adaptarile preamplificatorului cu finalul din combina philips probabil ca sint facute cum trebuie...Despre adaptari de preamp cu finali o sa deschid un topic separat.

Link spre comentariu

Dar cum pot fi reduse distorsiunile? Prin preamplificatoare operationale? De exemplu daca un amplificator are distorsiuni de 1% la 20W, si atinge o putere maxima de 40W la distorsiuni de 10%, cum pot reduce puterea amplificatorului, astfel incat la maxim sa nu depaseasca 20W si distorsiunile sa fie acceptabile?

Din reactia negativa globala a amplificatorului poti reduce castigul global al amplificatorului.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări