Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

300B un mit ?

blue

Postări Recomandate

Triangle Magellan. Nu am ce sa le reprosez acestor monoblocuri, dar, nici nu mi-am putut da seama de tot ce pot din cauza incintelor. Daca acestea sunt referintele lor, ...................... NO COMMENT! N-am mai avut dureri de cap de ani de zile!

Le-am auzit si eu...Tamura OPT.

post-2926-139829397264_thumb.jpg

post-2926-13982939728_thumb.jpg

post-2926-139829397296_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 164
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

26

• adrian_pic

23

• mișa

20

• adigh

18

Da, vreau sa "belesc traful" cum am spus mai sus si sa invat de la japonez. Nimic mai mult. Daca stiu astea poate pot sa-mi construiesc ceva mai bun si poate, odata, va veni un "japonez" sa ma intrebe si sa-i raspund cu placere.

Link spre comentariu

Doi ani am astepta sa primesc un transformator Tamura "defect", pina la urma prietenul din Germania a gasit defectul intr-un soclu carbonizat asa ca adio autopsie :jytuiyu

Link spre comentariu

Seria F-5000 de la Tamura foloseste miez amorf iar seria F-7000 permalloy.

http://www.acoustic-dimension.com/tamur ... er-OPT.htm

http://www.eifl.co.jp/index/export/tamurat/f7000.htm

Pe de alta parte Hashimoto spune ca nu e bun permalloy-ul.

http://www.tube-amps.net/Technical_Aspects.htm

Cu toate astea si cei care fac trafuri cu permalloy sau amorf (Tamura) si cei care fac cu altceva "mai bun"(Hi-B), reusesc sa faca transformatoare bune.

Link spre comentariu

Nimic nu stiti. Cel mai bun miez e cel pe care-l ai. Daca-i GOSS e si mai bine.Tocmai am primit niste permalloy LE25 si EI35 pe care abia astept sa le testez, daca-oi face rost de sirma...

Link spre comentariu

Seria F-5000 de la Tamura foloseste miez amorf iar seria F-7000 permalloy.http://www.acoustic-dimension.com/tamur ... er-OPT.htmhttp://www.eifl.co.jp/index/export/tamurat/f7000.htmPe de alta parte Hashimoto spune ca nu e bun permalloy-ul.http://www.tube-amps.net/Technical_Aspects.htmCu toate astea si cei care fac trafuri cu permalloy sau amorf (Tamura) si cei care fac cu altceva "mai bun"(Hi-B), reusesc sa faca transformatoare bune.

Nu spun ca nu fac transformatoare bune. Ce am spus despre raspunsul la joase ramane valabil. Lundhal spune ca miezul amorf are raspuns mai slab la joase, problema e ca preturile nu justifica ( acustic vorbind ) o astfel de investitie. De altfel si puterea este mica daca o comparam cu tabla silicioasa.
Link spre comentariu

Nu spun ca nu fac transformatoare bune. Ce am spus despre raspunsul la joase ramane valabil. Lundhal spune ca miezul amorf are raspuns mai slab la joase, problema e ca preturile nu justifica ( acustic vorbind ) o astfel de investitie. De altfel si puterea este mica daca o comparam cu tabla silicioasa.

Asa e, chiar lundahl spune:

From a purely engineering point of view, we can not justify the fairly high price of our amorphous core OPTs. But we have actually received a lot of praise for their sound qualites

Pentru a obtine la un miez amorf acelasi raspuns la joase ca la siliciu trebuie o sectiune dubla. Chiar si asa poate ca se merita construit cu miez amorf pentru sunetul mai bun ce se obtine. Tot lundahl spune:

Listening tests, in particular for the PP versions where the core airgap is not as dominating as in SE applications, have reported a more transparent, wider bandwidth character than our silicon iron counterparts

Un transformator cu miez amorf trebuie sa aibe sectiune dubla fata de un miez cu ferosiliciu pentru a avea acelasi raspuns la joase. Daca pe linga cheltuiala de material in plus mai punem la socoteala si un sunet mai bun atunci pretul poate fi mai mare.

Link spre comentariu

Asa e, chiar lundahl spune:

From a purely engineering point of view, we can not justify the fairly high price of our amorphous core OPTs. But we have actually received a lot of praise for their sound qualites

Pentru a obtine la un miez amorf acelasi raspuns la joase ca la siliciu trebuie o sectiune dubla. Chiar si asa poate ca se merita construit cu miez amorf pentru sunetul mai bun ce se obtine. Tot lundahl spune:

Listening tests, in particular for the PP versions where the core airgap is not as dominating as in SE applications, have reported a more transparent, wider bandwidth character than our silicon iron counterparts

Un transformator cu miez amorf trebuie sa aibe sectiune dubla fata de un miez cu ferosiliciu pentru a avea acelasi raspuns la joase. Daca pe linga cheltuiala de material in plus mai punem la socoteala si un sunet mai bun atunci pretul poate fi mai mare.

Sunt absolut sigur ca la un test blind NU vei alege un transformator cu miez din aliaje sau amorf!!!

In definitiv, si aceste tipuri trebuie vandute, mai ales ca sunt mai scumpe, de unde si bla, bla, bla-ul cu sunetul mai bun!!! (Daca ai puterea limitata, joasa mai slaba, o greutate mare si un pret mare, cu cat crezi ca o sa creasca in calitate sunetul unui PP cu EL84 ca sa se justifice alegerea unui astfel de transformator???????????)

In toate trebuie sa fie un echilibru!

Link spre comentariu

Am o intrebare :rade: Sunt miezuri mixte?Adica ferosiliciu+permalloy montate alternativ sau intr-un anumit raport de ex 30% permalloy si restul ferosiliciu?E numai o curiozitate a mea. :da

Link spre comentariu

Daca ai puterea limitata, joasa mai slaba, o greutate mare...

Nu toate aceste trei caracteristici sunt mai slabe in acelasi timp, doar una dintre cele trei. Daca avem doua transformatoare identice, bobinate cu aceeasi sirma dar unul are miez de ferosiliciu iar celalalt miez amorf atunci vor avea exact aceeasi putere la frecvente medii si mari. Doar la joasa frecventa va avea puterea mai mica sau frecventa de taiere mai sus. Asta pentru ca intra mai repede in saturatie miezul amorf. La frecvente mari nu se ajunge la saturatie pentru aceeasi amplitudine a semnalului. 1).Daca folosim aceeasi marime de miez amorf si acelasi bobinaj vom avea acelasi putere, aceeasi greutate dar o banda de frecventa mai mica la joase. 2).Daca folosim un miez amorf cu o sectiune dubla si acelasi bobinaj cu acelasi numar de spire vom avea aceeasi putere, aceeasi banda de frecventa inferioara dar greutate mai mare. 3).Iar daca vom avea acelasi miez dar cu numar dublu de spire iar sectiunea spirelor jumatate in aceeasi fereastra vom avea aceeasi greutate, aceeasi banda de frecventa dar putere jumatate (limitata de sectiunea firelor).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări