Kosmin Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Va rog sa atasati si grafice cu GU50 in modul trioda.......asta ca sa desfiintam un alt mit ( dupa unii - este doar lampa exclusiv pentru aplicatii RF )...... Multumesc anticipat , Victor Link spre comentariu
zbodeoc Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 ... drept exemplu toate schemele de triode native si de pseudotriode care s-au publicat pe acest forum - nu trebuie decit sa umbli la negativare putin ca sa le aduci in zona "cea mai paralela" si "cea mai echidistanta", pierzind putina putereOare...(bine ca am "aflat").Mda, cred ca se referea la atacul asimetric, pe care d-ta il rezolvi cu o dioda si-o rezistenta in paralel. In rest imi mentin insa ca poti sa plimbi PSF-ul (si eventual sa umbli si la Za) ca sa obtii un "sunet de 300B" cu lampi ieftine (sacrificind din putere). Cui nu-i convine "solutia" mea n-are decit sa "marce banu'!" @Misa: nu inteleg prea bine ce zici dar sa stii ca o bere-doua dau si fara sa stiu despre ce-i vorba (la modul general) Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 adigh sunt linistit si astept ca urmatorul tau mesaj aici sa fie demonstratia a ceea ce ai afirmat. hpavictor la GU50 nu am gasit dar la LS50(daca se considera ca LS50 este GU50) am gasit: http://i41.tinypic.com/i4jmvd.jpg si care ar fi mitul??? Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 @Misa: nu inteleg prea bine ce zici dar sa stii ca o bere-doua dau si fara sa stiu despre ce-i vorba (la modul general)O fi pe baza de ulei de "șarpe" la misa hi hi. S-a discutat cu ceva timp in urma pe forum de gu81m. Am dat peste o foaie cu regimul trioda, iata cum arata: Link spre comentariu
zbodeoc Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 @toti: Hai sa va spun eu mitul-miturilor: exista foarte putine transformatoare de iesire, la ora actuala, care sa diferentieze calitatile lui 300B fata de urmatoarea clasata sau, de ce nu, de cea pozitionata in fata! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Mit-ul este cumva ca GU-50 este identic cu LS50??? Din grafice nu prea par a fi identice in conexiunea trioda: http://i40.tinypic.com/nxoyva.jpg Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 @Misa: nu inteleg prea bine ce zici dar sa stii ca o bere-doua dau si fara sa stiu despre ce-i vorba (la modul general)O fi pe baza de ulei de "șarpe" la misa hi hi. S-a discutat cu ceva timp in urma pe forum de gu81m. Am dat peste o foaie cu regimul trioda, iata cum arata: Nu-i pe baza de ulei de sarpe. Priveste ultima pagina de aici: http://scottbecker.net/tube/sheets/030/e/E130L.pdf dupa care priveste poza pusa de zbodeoc despre care ne intreaba daca stim despre ce e vorba. Nimic mai mult. La mine e uleiul de sarpe? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Da, numai ca aceasta varianta de datasheet avea "E130L" in grafic, eu am folosit alternativa... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 .... ca sa obtii un sunet de 300B cu lampi ieftine (sacrificind din putere)...Oare ?!(in opinia mea lampi ieftine nu se pot compara cu 300B...,"ca sa obtii un sunet de 300B" utilizezi tub final 300B). ............................................................................................................................................ ... S-a discutat cu ceva timp in urma pe forum de gu81m. Am dat peste o foaie cu regimul trioda, iata cum arata: DA(arata super-bine ca trioda). Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Da, numai ca aceasta varianta de datasheet avea "E130L" in grafic, eu am folosit alternativaAdica echivalentul 7534? Oricum foaia aia pusa de tine e de la Philips. Recunosc stilul. Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Vin si eu cu niste caracteristici frumos desenate, cel putin asa mi se par mie. Dau o bere daca-mi spune cineva despre ce tub e vorba.triode.pngHmm sa fie E130L in regim trioda? (faina lampa apropos)........Deocamdata nu am baut nimic. http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... /E130L.pdf(partea cu uleiul era o gluma la nedumerirea ta catre invitatia la bere a lui zbodeoc si pozele tale in care adaugai cate putin ulei de sarpe, sper ca nu te-ai suparat) Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Bine, si atunci care e problema? Eu am zis altceva? Voiai sa rotesc graficul din documentatia care am pus-o ca sa pricepi?LENu m-am suparat dar chiar nu am prins esenta glumei... Acum am inteles.Practic domnul Zbodeoc a pus un "Quest" la care nu se astepta sa i se raspunda. Faptul ca intimplator am aceasta lampa si chiar am facut niste auditii si masuratori cu ea m-a ajutat sa pot raspunde acestei intrebari absolut "exagerate" dealtfel. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 @Valderama: Da' graficul "meu" de ce nu arata super-bine? Ca n-are curenti de grila sau pentru ca l-am pus eu? Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 @Valderama: Da' graficul "meu" de ce nu arata super-bine? Ca n-are curenti de grila sau pentru ca l-am pus eu? Traseaza dreapta de sarcina si masoara cu un liniar pe grafic distantele dintre curbe pe acea dreapta. Vei obtine singur raspunsul. Lampa e foarte faina, dar aici discutam de 300b care e si mai faina.Graficele pot sa contina toate strimbaciunile din lume. Atita timp cit dreapta de sarcina nu le intersecteaza inseamna ca niciodata tubul nu ajunge in zona strimba. Doar ce se intimpla pe dreapta de functionare ne intereseaza. In celelalte situatii nu se ajunge niciodata deci nu conteaza. Dreapta de functionare tu o alegi corect sau nu. (in alte situatii, nu in audio, discutam de curba de functionare nu de dreapta de functionare) Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 @Valderama: Da' graficul "meu" de ce nu arata super-bine? Ca n-are curenti de grila sau pentru ca l-am pus eu?Zbodeoc ai primit raspuns(misa),dar adaug(dupa ce ai trasat dreapta de sarcina dupa cum doresti/consideri),vezi si tu daca pentru pasi egali ug corespund pasi cit de cit egali ia.Zbodeoc alege un PSF ,traseaza o dreapta de sarcina E130L-trioda(te ajut sa intelegi diferenta 300B). Singura situatie de pina acum de luat in seama(in raport cu 300B) fiind gu81m-trioda(kosmin227). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum