Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

300B un mit ?

blue

Postări Recomandate

valderama foloseste utilitarul Paint pe care orice sistem windows il instaleaza by default.

Nu stiu ce foloseste dar utilitarul meu Paint din Windows XP nu stie sa deseneze functii, cum vad ca foloseste adesea.

Poza pe care ai pus-o nu e buna pentru exemplificare. Mai degraba as folosi asta download/file.php?id=14127&mode=view (a lui valderama) sau as face un alt desen.

Daca nici dupa poza asta nu intelegi o sa desenez cumva ceva miine seara ca acum nu am dispozitie iar miine pina seara nu am timp.

Poate ne ajuta domnul valderama cu un desen, daca nu cumva considera ca gresesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 164
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

26

• adrian_pic

23

• mișa

20

• adigh

18

pai tu ai spus:

Daca reprezentam pe un grafic variatia curentului anodic in functie de tensiunea de grila

eu ti-am pus graficul dupa care scrii:

Poza pe care ai pus-o nu e buna pentru exemplificare.

de ce nu este bun graficul? nu este in acel grafic (poza pusa de mine) curentul anodic si tensiunea de grila?Poti face alt desen, nu-i nici o problema, timp avem din belsug si daca invatam ceva suntem castigati. Sau scriem doar ca sa ne aflam in treaba???
Link spre comentariu

...eu ti-am pus graficul dupa care scrii:... ...de ce nu este bun graficul?... Sau scriem doar ca sa ne aflam in treaba???

Atunci cind vreau sa explic ceva folosesc graficul care consider eu ca exemplifica cel mai bine ceea ce doresc sa arat si nu graficul care mi se impune.Dai impresia ca esti un inchizitor iar eu interogatul iar cu asta nu sunt de acord. Intrebi ca sa demonstrezi ceva sau intrebi pentru ca nu stii? Daca ai ceva de spus atunci spune, vino cu niste explicatii, daca nu esti de acord atunci vino cu alte explicatii. Altfel nu e dialog. Inainte de a mai da vreo explicatie sau a pune un desen astept sa vi si tu cu ceva. Putem discuta dar nu la modul inchizitorial. Daca ai ceva de spus, spune.
Link spre comentariu

Referitor la intermodulatia de care vorbeste tm07 : Distantele inegale dintre caracteristici genereaza o neliniaritate. Aceasta neliniaritate genereaza printre altele si distorsiuni de intermodulatie. Acest tip de distorsiune apare DOAR pe fondul unei neliniaritati. In cazul tubului 300b conditia esentiala si obligatorie (neliniaritatea) de producere a intermodulatiei nu apare sau ma rog, e minima.

Deci familia de caracteristici contine foarte multe informatii care au strinsa legatura cu sunetul tubului. Dar atentie, are legatura doar cu sunetul tubului nu cu sunetul sistemului audio. De la tub pina la sunetul sistemului e cale lunga.

Intre timp am gasit asta: http://en.wikipedia.org/wiki/Intermodulation Macar prima fraza trebuie citita.

Link spre comentariu

Poti sa folosesti ce grafic doresti. Dar cand faci o afirmatie intr-un topic trebuie sa fii sigur de ea, daca nu esti sigur de ea poti transforma afirmatia intr-o intrebare. Dar ca sa poluam un topic cu afirmatii doar ca sa ne aflam in treaba nu foloseste nimanui.

Cat timp scrii:

Daca reprezentam pe un grafic variatia curentului anodic in functie de tensiunea de grila iar liniile de care vorbeam nu au acelasi "pas" atunci forma curentul anodic nu va copia forma tensiunii de grila ci va avea deformatii.

si eu ti-am pus acest grafic pe care l-ai cerut iar tu imi spui :

Poza pe care ai pus-o nu e buna pentru exemplificare
rezulta ca afirmatia ta nu este buna, doar graficul este corect (l-am extras din pdf).

Cat timp nu stapanim anumite lucruri cred ca este de bun simt sa ne limitam doar la a citi si a invata de la cei care stiu aceste lucruri. Asa se ajunge ca o simpla afirmatie (nedemonstrata) sa fie crezuta de unii creduli (care o "inghit" fara sa o "digere") si care va duce mai tarziu la dispute.

Deja se in posturile anterioare au aparut doua idei contrare legate de

familia de caracteristici contine foarte multe informatii care au strinsa legatura cu sunetul tubului
.

Un user a adus ceteva argumente pro, celalalt s-a multumit doar sa "arunce" pastila si apoi a plecat.

De aceea te-am intrebat daca poti explica (demonstra, cu un grafic sau desen) afirmatia ta, daca nu poti, sterge afirmatia respectiva din acest topic.

Topicurile este bine sa ramana scurte si "suculente" (poze, grafice, masuratori) in informatie utilia si corecta nu sa fie "indopate" cu pareri.

Link spre comentariu

@adrian_pic, Esti pus pe cearta. Eu nu am spus ca graficul pe care l-ai pus e gresit ci ca nu e bun pentru ce vreau eu sa arat, cu alte cuvinte e nepotrivit pentru explicatia mea.Daca eu sau alti useri am(au) facut afirmatii incorecte atunci vino cu corectia de rigoare. Nu poti sa spui ca altii gresesc fara a spune si de ce gresesc si a spune tu cum e corect. Altfel doar cautam sa ne certam.

Link spre comentariu

Lazaroiu, sigur ca exista triode rusesti bune, mult mai ieftine dar care nu sunt cunoscute si asa apreciate in lumea civilizata ca 300b. Sa nu uitam ca la triodele rusesti militare nu avea nimeni acces in perioada in care 300b era "in floare". De asemenea nu era de loc rentabil pentru o fabrica chinezeasca sa produca un tub rusesc fara "istorie" in audio si din care sunt inca milioane de bucati NOS. Era mult mai rentabil sa produci 300b si sa profiti de golul de pe piata, de istoria audio a lampii si de cerere. 300b poti sa vinzi cu 80-100E, mai ales daca amplifici putin legenda.300b e o trioda foarte buna pentu SE dar mitologia a scumpit-o foarte mult. Sa zicem totusi ca pretul nu ar fi un impediment si sa privim doar tehnic: e o lampa audio deosebita, in special daca luam in considerare vechimea ei, cind sunetul ei nu putea fi apreciat la fel de bine ca azi, asta in special datorita difuzoarelor si boxelor de atunci si datorita inregistrarilor care se puteau face. Practic lampa asta a fost "descoperita" cam pe cind inceta sa se mai produca sau imediat dupa aia. Faptul ca unii s-au prins de potentialul ei si in anii 50 privind graficele e alta problema.

Link spre comentariu

Vin si eu cu niste caracteristici frumos desenate, cel putin asa mi se par mie. Dau o bere daca-mi spune cineva despre ce tub e vorba.triode.png

Hmm sa fie E130L in regim trioda? icon_jook (faina lampa apropos).Cu privire la titlul topicului.... fiecare legenda are un sambure de adevar pe undeva.Pana la urma cred ca exista si alte tuburi in afara de 300B dar au fost mai putin "mediatizate" daca pot spune asa. Astfel ca nu toti stiu de ele, poate ca ar trebui initiat un topic si userii ce au lucrat cu /vazut tuburi cu astfel de caracteristici cat mai "simetrice" sa lase un rand pe acolo.
Link spre comentariu

Tie greu sa recunosti ca ai scris ceva fara sa intelegi ce ai scris???

Daca nu poti sa demonstrezi ca:

Daca reprezentam pe un grafic variatia curentului anodic in functie de tensiunea de grila iar liniile de care vorbeam nu au acelasi "pas" atunci forma curentul anodic nu va copia forma tensiunii de grila ci va avea deformatii.

sterge-ti afirmatia nu ma pune pe mine sa iti fac treaba. Eu ti-am pus exact graficul care l-ai invocat:curentului anodic in functie de tensiunea de grila . Nu eu fac afirmatii pe care nu le stapanesc si nu pot sa le sustin cu o demonstratie ci tu. Sau ce facem, ne apucam toti sa scriem ce ne trece prin cap (doar, doar, om "cadea" peste un adevar) si apoi ii punem pe altii sa vada daca nu cumva meritam premiul Nobel? Eu te-am intrebat clar: poti demonstra ce ai scris, da sau nu?

Daca poti prezenta o demonstratie o astept aici, daca nu restul de comentarii le putem schimba prin mesaje private. Eschivele sunt pentru pugilisti nu pentru cei care intra pe un forum tehnic unde totul se poate sau nu demonstra. Nu poti demonstra, stai atunci in banca ta si invata, nu te apuca sa faci afirmatii despre lucruri pe care nu le stapanesti.

Link spre comentariu

Va rog sa atasati si grafice cu GU50 in modul trioda.......asta ca sa desfiintam un alt mit ( dupa unii - este doar lampa exclusiv pentru aplicatii RF )......Multumesc anticipat , Victor

Link spre comentariu

@adrian_pic, Linisteste-te. O sa continuam discutia dupa ce te calmezi. Sunt pentru dialog dar nu pe acest ton, asta e cearta. Pina una alta doar eu am argumentat, astept si argumentele tale contra. O sa fac si un grafic daca de asta te impotmolesti, dupa cum am spus. Bineinteles dupa graficul care cred eu ca demonstreaza ce spun eu nu pe care il impui tu, putina rabdare, nu am ramas pina acum dator cu explicatii si am argumentat de fiecare data.

Link spre comentariu

... drept exemplu toate schemele de triode native si de pseudotriode care s-au publicat pe acest forum - nu trebuie decit sa umbli la negativare putin ca sa le aduci in zona "cea mai paralela" si "cea mai echidistanta", pierzind putina putere

Oare?!...

bine ca am "aflat" ce trebuie sa fac(trebuie sa umblu putin la negativare...).

Link spre comentariu

Vin si eu cu niste caracteristici frumos desenate, cel putin asa mi se par mie. Dau o bere daca-mi spune cineva despre ce tub e vorba.[attachment=0]triode.png[/attachment]

Zbodeoc, crezi ca merit doar o bere pentru faptul ca am recunoscut caracteristica de trioda a pentodei Philips E130L?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări