Vlad Mihai Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 am cheltuit prea mult cu sursa asta. V-a merge aşa. că dacă nu renunţ la ea.Ps: ştiu de minunea cu DAC-ul dar nu vreau să mai bag bani Mă chinui aşa Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 ... Mi-am tras un osciloscop digital pentru câteva săptămâni...Ataşez nişte oscilograme!ATENȚIE!!! DĂ DEPENDENȚĂ!!! în altă ordine de idei, felicitări... ai reușit să înveți ceva fără prea mari pagube!!! Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Imi spunea @smilex o chestie si avea mare dreptate, Electronica coasta mionei Si cu atat mai mult in comutatie unde daca vrei sa te apuci serios exista un soi de colectie de aparatura practic imperios necesara, Osciloscop; L-metru; Capacimetru; ESR-metru si multimetre cat cuprinde, si pe langa un buget generos mai trebuie si muuuuuuulta rabdare si nervi de fier, sa fii pregatit dinainte sa obtii foc de artificii, astfel incat atunci cand se si intampla asa ceva sa nu te apuci sa dai cu toate in stanga si'n dreapta PS: Si ca sa nu fiu total si irecuperabil de off-topik, experimentele costa, invatatul pe baza experimentelor este costisitor, rabdarea si vointa lui @Vlad pentru acest proiect este demna de tot respectul, eu unul desi stiu ca multe se pot face cu uC, nu cred ca am sa ma apuc vreodata de lucrul cu ele din simplul motiv ca sunt afon rau la programare Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Bună dimineaţa, am mare noroc de Ștefan Nicolae care explică ce face în soft şi am înţeles. Am experimentat mult cu minunea asta. Cât despre osciloscop..... a fost vai de mama lui primele 2 zile, numa forme rectangulare afişa Sâmbătă fac cablaje noi la toată sursa asta. sper să am timp. Link spre comentariu
bolek Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 O voi face analogic cu uc3843 însă voi controla reacţia din pic în pwm. ...pinul 1 cu pwm generat de pic. Teoretic şi simulat merge, urmează practic.Suna asa de simplu...Dar nu e.Daca folosesti direct tensiunea generata in pwm de pic,si citesti iesirea cu ADC-ul intern, vei pierde mult din viteza de raspuns la consum rapid variabil, pentru ca , pe de o parte filtrezi trece-jos ceea ce scoate pic-ul, si pe de alta parte, ai de facut procesare in uC, ca sa cresti pas cu pas feedbackul pana cand iesirea redevine cat trebuie sa fie.Daca sunt multi pasi, pana cand treci prin toti, iesirea de putere nu va oferi tensiunea dorita.Daca insa vrei sa faci cum se face la sursele cu comanda digitala , prin modificarea referintei care intra in In- de obicei, e o mica problema cu 384x, ca el are acea intrare deja legata intern la Vref. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 A fost greşeala mea mă refeream la pinul 2 al uc3843 cel de feedback. nu ştiu unde mă gândeam doar am studiat datashetu-ul lui uc3843. voi face schema de aici: http://www.sprut.de/electronic/switch/up150w/up150w.htm şi voi pune jumper ca să cuplez pe reacţie de la ieşire varianta clasică cu divizor conform schemei şi când schimb jumperul să pot controla din pic. Practic o să dau tensiune de feedback din pic folosind pwm. Am încercat comandarea direct cu pic, şi da ai dreptate e prea lent. nu face faţă. Oricum picul v-a fi folosit pentru citirea tensiuninilor de pe ieşire, voi implementa un mini senzor cu NTC de temperatură. şi o să fac o protecţie la scurt pe ieşire cu un şunt citind în pic şi comparând-o. Practic cred că v-a merge ceea ce fac. Că dacă nu merge.... cum am spus mai sus, renunţ la ea. Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 n-ai să renunți, chiar dacă nu va merge!!! deja te-a prins zdravăn ”microbul”... și după ce o să dai înapoi osciloscopul împrumutat, presimt că o să te dai peste cap să ai unul ”al tău”... de-asta am zis că ”dă dependență”!!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Daca ai face sursa cu TL494 (sau orice alt intregrat,caruia ii dai tu referinta), din uC ai da doar deferinta prin PWM. Mai departe,integratul se va ocupa de functionarea corecta a sursei,ca in cazul unei surse fara uC. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 am observat că sursele de tip booost cu uc3843 au randament mai mare decât tl494, în fine testez prima daă cu uc3843, după care iau un tl494 şi în final ajung la sg3525 Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Boost este un flyback fara transformator, adica fara izolatie, modul de functionare in principiu este destul de simplu si randamentul nu este dictat de catre controller-ul folosit ci de catre comutatorul de putere si dioda, mai precis de catre caderea de tensiune de pe ele care trebuie sa fie cat mai mici pentru o eficienta cat mai buna. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Un pic de adevar tot e: UC3843 da vre-o 2A pe eisire,pe cand TL494 da vre-o 500mA-1A. Dar daca intre TL si MOS-FET pui un totem-pole,atunci aceasta diferenta dispare Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Pai se subantelege ca folosind 494 pentru comanda de mosfet se necesita totem pole, UC384x are deja intern un totem pole la iesire si de asta se poate folosi direct pe mosfet. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 M-am apucat de minune, am reuşit să fac un circuit de conversie a factorului de umplere în curent continuu(oarecum continuu) care să atac tl494 cu el. Am reuşit să ard componente de 30 de lei din cauza unui rahat de 7805 care a intrat în scurt cu 12v la intrare(a ars un 2x 16 LCD şi un pic16f876A) dar am dat drumul la muncă.Îndată pun forme de undă, am reuşit să obţin o tensiune cât de cât continuă. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Ieşire mini-convertor diodă fără condensator: photo sharing Ieşire+condesator de 1000uF: online photo storage Intrare: photo hosting Am tensiunea variază în funţie de factorul de umplere, dioda folosită e una rapidă cu pierderi mici. Sonda e 10x. Urmează testele! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Mda... merge şi nu prea... Nu am precizie bună dar merge. ca principiu. O să dau comandă de un DAC şi mă apuc din nou. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum