Vizitator smilex Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 40mA e cam putin. Ai putea incerca cu niste tranzistoare complementare care sa aiba hFE min.100 la 2A. Sau darlington. Rez. in poarta ar scadea astfel la aprox. 4,7 ohmi oferindu-ti timpi de comutatie buni. Exista si CI specializate (unele chiar SMD) ca driveri pentru astfel de situatii.Daca alimentezi mediana primarului la 320Vcc (de la 230Vca), vei avea o tensiune maxima de 650V pe fiecare tranzistor, in acea configuratie. Sau e alta tensiune de alimentare (aici n-am prea inteles)? Ai stabilizare (inductanta dupa punte)?Sunt multe alte probleme de aplicat/rezolvat, e de apreciat implicarea uc si programul aferent, dar comanda corecta (ca timpi si factor de umplere) cu un curent suficient pentru MOS e una dintre cele mai mici probleme pentru o sursa si poate fi efectuata cu brio de CI specializate, extrem de ieftine. Ar trebui sa cauti una dintre configuratiile (ale MOS + redresare) deja discutate si eventual acolo sa schimbi rolul cu uc, conform dorintelor. Ai deja o schema in vedere, poti pune un link? Link spre comentariu
baciucalin Postat Februarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2012 schema nu am, doar din minte . tensiunea de intrare va fi 230V, acum folosesc doar 50V ca sa nu ard tranzistorii. mi-am pregatit redresarea de la 230V dupa modelul surselor ATX, singura problema sunt tranzistorii ca nu inchid si nu deschid cum trebuie. am incercat si la frecvente gen 100Hz dar e aceeasi problema. am pus mai jos cateva imagini cu schema de lucru, semnalul in poarta si semnalul in drena. (folosesc zelscope) semnalul in poarta nu are intreruperi deoarece nu i-am dat din soft delay-uri. cel din drena e suprapus, nu stiu din ce cauza, apropo mai folosesc doua diode MUR460 intre poarta si drena pentru protectie, anodul este pe drena, respectiv catod-sursa. sa fie problema din cauza lor?(poze) Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Revenim pe prima pagina,vad: viewtopic.php?p=948475#p948475 Link spre comentariu
baciucalin Postat Februarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2012 am niste tranzistori BD243C - NPN si BD244C - PNP, ma apuc sa ii leg si revin cu rezultatul. Link spre comentariu
baciucalin Postat Februarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2012 nu am rezolvat prea mare lucru. sau e din cauza legaturilor ... Link spre comentariu
baciucalin Postat Februarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2012 am obtinut un semnal frumos, intr-un final. a fost prostia mea, tranzistorii i-am pus pe acelasi radiator fara izolare intre ei, doar pasta. problema e ca la unu dintre ei nu imi iese semnalul frumos cu rezistenta, doar fara, la celalalt arata bine semnalul cu o rezistenta de 10R. o sa incerc sa le pun la amandoi rezistente pe partea de semnal, sper sa mearga bine. o sa revin... Link spre comentariu
baciucalin Postat Februarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2012 pe drena in gol semnalul este bun, dar cand il pun pe bobinaj si il verific la capete se suprapune putin, aveti vreo idee cum sa il decalez inafara de condensatoare?l-am redresat cu doua condensatoare in serie, trebuie sa caut doua identice, putin se suprapune semnalul ... nu e foarte stralucit, dar mai incerc maine sa il modelez cat mai mult. daca aveti sugestii, idei sfaturi astept cu drag. semnalul l-am obtinut doar de pe uC fara alt element pasiv/activ intre el si tranzistori. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Eu chiar nu te inteleg. Daca unor integrate specializate pt surse in comutatie (care scot 500mA),li se pun totem-poleuri sau drivere intre ele si mos-feti...tu de ce insisti cu doar 40mA pe iesire?Si ce osciloscop folosesti? Sperand ca nu e placa de sunet Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Configuratia in contratimp folosita nu se preteaza la asa ceva, am mai zis ca vei avea min. 650V pe un MOS. Exista greseli pe schema desenata.Softul este conceput de tine? Te intereseaza reusita din punct de vedere informatic? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Iesirile uC sant concepute la modul general ,in cazul de fata apar fenomene nedorite la comutatie .Pt o functionare corecta foloseste drivere (totem pole,IR/IRS). Link spre comentariu
moro Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Salut, din ce vad eu in schema desenata de tine este vorba de un montaj push-pull tipic surselor ridicatoare de tensiune. Nu te sfatuiesc sa folosesti pushpull la tensiuni de alimentare mai mari de 100v, cum zic si colegii, iti trebuie un driver intre uC si tranzistori, poti folosi cu success ir2110 deoarece accepta semnale cmos la intrare. Apropo, tu bagi ceva deadtime intre semnale? Acela il poti implementa din soft, exista microcontrolere care au modul de EPWM sau ECCP si au aceea functie. Eu iti recomand o topologie half-bridge. Uite aici un exemplu de microcontroler cu pwm dedicat convertoarelor http://ww1.microchip.com/downloads/en/D ... 39616d.pdf (pagina 173) Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 si ce parametri importanti ai unei surse pot fi imbunatatiti cu aceasta masinuta complexa ca sa merite efortul? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Parametrii de baza nu pot fi mai buni (poate chiar dimpotriva), dar pot fi create diverse conditionari ce determina anumite comportamente ale sursei, situatie greu (si costisitor) de egalat in mod analogic daca numarul conditionarilor e mare. Personal prefer modul analogic pentru ca nu-l stapanesc pe celalalt, dar in anumite situatii, n-ar strica. Depinde de utilizare. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 până la urmă ce trebuie sâ deţină minim un microcontroler ca sa comande o sursa gen boost? Pentru reacţie nu trebuie ca uC să deţină un amplificator de eroare? Poate face cineva public si un soft sau măcar etapele realizării acestuia. Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 uC-ul nu are amplificator de eroare, insa are ceva mai bun, ADC, analog digital converter, cu care citeste tensiunea de pe iesire sau curentul din primar sau ambele, si de aici semnalul este "ondulat" de uC in functie de parametri setati si ce citeste portul ADC. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum