baciucalin Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Salut la toata lumea. materiale: atmega8, 2x IRFP460, ETD49, MBR1560.Primarul e cu priza mediana si secundarul la fel. In primar pe mediana este borna de +.Vreau sa imi fac o sursa in comutatie half bridge cu un microcontroller atmega8 si doi IRFP460, frecventa 50KHz. am scris softul si am verificat semnalul pe osciloscop, arata destul de bine. o singura ptoblema cand alimentez circuitul, tensiune de iesire 0.7V si tensiunea de intrare pe primar 50V (folosesc un traf ca sa nu parlesc tranzistorii)-redresare MBR1560. Bobinajele sunt in acelasi sens toate.Daca folosesc doar un tranzistor cu 50V intrare, tensiunea de iesire e ok, dupa cat ar trebui sa fie. (am conceput pentru 230V primar si 66V secundar)Aveti ceva sugestii, sfaturi? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Daca toate sant in regula, da-i tensiune. Trafurile separatoare pt teste de surse sant de 1:1 ,limiteaza curentul ,nu tensiunea. Incearca cu un bec. Link spre comentariu
baciucalin Postat Februarie 18, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2012 degeaba, dupa redresare tensiunea e prea mica. cu un singur tranzistor am 34V pe secundar (100V primar), dar daca pun un cooler (12V/0.14A) imi scade la 7V, mi se pare logic. nu inteleg de ce nu functioneaza cu ambii tranzistori... Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Pune si schema exacta dupa care ai facut sursa. In special partea dintre uC si tranzistori Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 ai pus osciloscopul cu iesireile de la controler in gol ? vizualizeaza in portile tranzistoarelor si pe "bratele" din primar. Link spre comentariu
baciucalin Postat Februarie 18, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2012 pe bratele primarului ambii tranzistori oscileaza in acelasi timp, in poarta semnalul e ok, cand unul cand altul... acum fac schema in 2 min e susminusul de la uC si traful de intrare la tranzistori sunt in comun.folosesc zelscope, de aceea e asa rotunjit, nu dati cu bota Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 aia seamna mai mult a topologie "push pull". nu cred ca microcontrolerul comanda corect tranzistoarele, capturile alea nu sunt concludente (nu cred ca e suprapunere perfecta) . Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Eu zic ca ar trebui sa pui niste driveri (totem-pole-uri) intre uC si mos-feti! Capacitatea mos-ilor ii da de furca uCului la frecvente mari. Practic tranzistorii nu se inchid si deschid corect,dupa cum vezi si tu,ca forma de unda e trapezoidala,nu dreptunghiulara!Intr-adevar schema e push-pull,nu half-bridge Link spre comentariu
baciucalin Postat Februarie 18, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2012 am un irs21864, (datasheet - http://www.irf.com/product-info/datasheets/data/irs2186pbf.pdf) numai ca nu stiu modul de conexiune, in datasheet sunt legati altfel tranzistorii. cu drivere nu am lucrat deloc. practic nu stiu cum lucreaza driver-ul. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Pune un totem pole atunci,e cat se poate de simplu. Gasesti cu funtia de cautare exemple gata implementate Link spre comentariu
baciucalin Postat Februarie 18, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2012 am gasit o schema pe forum, si am atasat o poza, din cate am inteles despre ceea ce am incadrat e vorba, corect? Link spre comentariu
baciucalin Postat Februarie 18, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2012 multumesc pentru sfat si idee. maine o pun in aplicare si revin cu rezultatul. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Ce curent maxim iti poate furniza uc-ul la iesire pentru comanda MOS? Link spre comentariu
baciucalin Postat Februarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2012 in datasheet zice ca 40.0 mA e curentul maxim, destul de mic. totusi cu un totem pole pot folosi un traf mic de 12V la 400mA pe tranzistorii de comanda? sau e necesar curent mai mare? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum