Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS cu microcontroller

baciucalin

Postări Recomandate

Salut la toata lumea. materiale: atmega8, 2x IRFP460, ETD49, MBR1560.Primarul e cu priza mediana si secundarul la fel. In primar pe mediana este borna de +.Vreau sa imi fac o sursa in comutatie half bridge cu un microcontroller atmega8 si doi IRFP460, frecventa 50KHz. am scris softul si am verificat semnalul pe osciloscop, arata destul de bine. o singura ptoblema :ras: cand alimentez circuitul, tensiune de iesire 0.7V si tensiunea de intrare pe primar 50V (folosesc un traf ca sa nu parlesc tranzistorii)-redresare MBR1560. Bobinajele sunt in acelasi sens toate.Daca folosesc doar un tranzistor cu 50V intrare, tensiunea de iesire e ok, dupa cat ar trebui sa fie. (am conceput pentru 230V primar si 66V secundar)Aveti ceva sugestii, sfaturi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 101
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad Mihai

39

• Dr.L

12

• baciucalin

12

• Marian

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

degeaba, dupa redresare tensiunea e prea mica. cu un singur tranzistor am 34V pe secundar (100V primar), dar daca pun un cooler (12V/0.14A) imi scade la 7V, mi se pare logic. nu inteleg de ce nu functioneaza cu ambii tranzistori...

Link spre comentariu

pe bratele primarului ambii tranzistori oscileaza in acelasi timp, in poarta semnalul e ok, cand unul cand altul... acum fac schema in 2 min e susminusul de la uC si traful de intrare la tranzistori sunt in comun.folosesc zelscope, de aceea e asa rotunjit, nu dati cu bota :speriat

post-48925-13982938766_thumb.jpg

post-48925-13982938767_thumb.jpg

post-48925-139829387678_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu zic ca ar trebui sa pui niste driveri (totem-pole-uri) intre uC si mos-feti! Capacitatea mos-ilor ii da de furca uCului la frecvente mari. Practic tranzistorii nu se inchid si deschid corect,dupa cum vezi si tu,ca forma de unda e trapezoidala,nu dreptunghiulara!Intr-adevar schema e push-pull,nu half-bridge

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări