Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Apa dura

Marcel de la Deva

Postări Recomandate

Aveti vreo solutie pt. dedurizarea apei?Stau la tara si apa dura imi strica in fiecare an robineti ba de la baie ba de la bucatarie. Sa nu mai spun ce depuneri am pe cabina de dus. De n-as spala-o ar face probabil stalactite.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marcel de la Deva

7

• Taraxacus

4

• AlinEX

3

• worker

3

Statiile cu osmoza inversa se infunda foarte repede de la apa calcaroasa si membranele osmotice sunt destul de scumpe.Parerea mea este ca cea mai buna solutie este statia de dedurizare cu schimbare de ioni (cu sare).

Link spre comentariu

Am avut intr-un timp filtru cu sare caustica luat din comert dar degeada dupa un an tot a trebuit sa schimb pompa de evacuare de la masina de spalat era imbicsita de calcar si facea un zgomot infernal, momentan am doar 2 filtre de impuritati unul dupa hidrofor altul in baie pt a nu infunda diuzele la dus.

Link spre comentariu

Oţetul merge foarte bine pentru curăţat depunerile de calcar, cum ar fi cele de la chiuvetă sau din maşinile de spălat rufe sau vase. Din când în când, mai faceti o spălare în gol cu oţet.

Link spre comentariu

Da spalaturi cu otet fac si eu di cind in cind la masinile de spalat mi-au recomandat baieti de la reparati electrocasnice la ultima interventie a lor.iau de la supermarchet cel mai ieftin otet vreo 4 litri si dau o spalare la temperatura mare .adevarul ca n-am mai avut probeme mari de vreo 2 ani ,sar putea sa fie o solutie buna si ieftina in privinta lor ,mai ramin robineti ,mai ales acum citeva saptamini m-i sa stricat cel de la cabina de dus cu hidro masaj si costa vreo 350 lei dar am gasit o solutie ieftina de reparat dar asta e alta poveste. Multumesc pt .sfaturile voastre.

Link spre comentariu

Necazu' e altul, calcarul nu se depune doar in masina de spalat sau filtrul de cafea, se depune si pe conducte in special in instalatiile de incalzire unde face ravagii.Spalarea cu otet e o solutie de moment, cu cat se amana instalarea dedurizatorului cu atat mai mari vor fi cheltuielile.

Link spre comentariu

ca sa nu mai deschid un alt topic, postez aici, ca este legat de apa dura.Chiar astazi dupa doi ani de zile de nefunctionare am reparat un aparat de curatat cu vapori.problema la el a fost boilerul care a fost plin de depuneri de calcar.l-am tinut doua zile in otet fara rezultat, am curatit stratul gros de calcar mecanic si dupa aceea am folosit Cilit Bang.Acum pot spune ca functioneaza ca nou, numai ca nu vreau sa se mai colmateze boilerul.de cand l-am cumparat l-am folosit doar cu aprox 50 litri apa.Ce imi recomandati sa bag in apa ca sa nu se mai depuna calcarul?apararul il folosesc la curatit baia, bucataria si la capacele de plastic ale echipamentelor ce le repar.este exclus sa folosesc apa distilata ca rezervorul lui are aprox. 3 litriAm auzit de filtrele cu canepa. Sunt si pentru dedurizarea apei sau decat pentru filtrare?

Link spre comentariu

Bagi direct in masima 4 litri de otet si setezi programul cu temperatura cea mai mare si ii dai drumul la masina goala mai poti la urma sa mai dai o tura de clatarire pt. a mai disparea mirosul de otet.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări