Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptoare lanterne pentru 18650

Vizitator andreimihai3

Postări Recomandate

Vizitator andreimihai3

Asa cum cred ca ati vazut, lanterne cu 3 sau 4AAA au arcuri diferite ca lungime, sau chiar 2 arcuri, pt +si -. Adaptarea la un liion se face cu un tub de plexic, sau chiar un pvc incleiat cu plastic in lanterna (corpul cu ledul trebuie scos). Motivul e urmatorul: o lanterna cu 3-4AAA/R6 implica un charger maricel, dedicat NiMh, incarcare in cateva ore(quick charge scade din capacitatea incarcarii, daca nu chiar si nr de cicluri, desi Varta si Duracell au scos chargere pt 30, respectiv 15min.), iar puterea e mai mica. Chargerul ar trebui sa fie destul de scump, din ala cu afisaj, incarcare individuala, si buton discharge (I=300-800mA). Cand aveam turma de NiMh R6, ii notam cu A1-A4, B1-B4, iar aia pentru lanternele cu 3elementi, D1-D3samd-o comedie curata cand la lumina lanternei incepi sa cauti seria-pereche corespunzatoare...Pentru lanternele cu 3xR14, se ia un tub putin mai scurt decat acumulatorii (atentie la filetul interior, lungimea variaza de la o lanterna la alta), se taie pe diagonala, la capete se pun dopuri de plastic, suruburi de 3mm cu floarea pilita iar pe mijloc 2 capacele. Conductorul poate fi o tablita subtire, lata de 3-4mm. La varianta pentru conectare serie, se pune doar un arc cu multe spire si nu prea tensionat, asta daca schimbam ledul cu unul pe alimentare 6V (un XM-L T6 de ex.). Deoarece ramane spatiu in toate cazurile, un indicator cu 431 incape intr-un mic dop (20mm diamx5), ledul fiind pe carcasa. Se pot monta 2 circuite cu 2 leduri bicolor, unul pt NiMh, celalalt pt LiIon, la fiecare alegand pragul minim dorit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator andreimihai3

Exact, dar eu ii folosesc pana la 3.6V; 3.6-4.2 fiind apropiata de plaja NiMh, NiCd.

Am gasit in bazar teava plastic "adaptor" perfect 18650->R20, la 22lei/4m aranjez destule lanterne. Acelasi tip de teava l-am intalnit in ditamai lanterna "profesionala" Camelion, cu 3NiCd! de 2500mA, si un Cree la pretul de 350lei. Deci poti fi firma mare si tot cu din astea se umbla:))

http://postimage.org/image/lpd9rj6zb/

Link spre comentariu

Firmele mari fac produse destinate anumitor pieti : daca pe o piata mai putin permisiva (adica clientii nu inghit orice) livreaza 'facaturi' ,se vand pana se prind oameni despre ce e vorba ,restul lotului se intoarce la fabrica. In Ro nu se intampla asa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări