Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tonomate inainte de '89

norad

Postări Recomandate

Salut,

Am luat un snapshot dintr-un film romanesc. In fundal se vede un tonomat (juke-box), cel putin asa cred. Poate identifica cineva modelul ?

Inainte de '89 imi aduc aminte ca am mai vazut un tonomat functional, dar alt model, la o terasa in Eforie Sud. Dupa design as fi spus ca e rusesc, caci era cam "in unghiuri drepte", desi nu stiu daca acestia au produs asa ceva.

Va aduceti aminte de tonomate inainte de '89 ?

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• norad

5

• blazeu

1

• remus68

1

• morarul

1

Top autori în acest subiect

Cumva off topic !Oare, personajul din prim plan este actorul Iurie Darie ?Sau i-mi joaca feste memoria ?In rest, despre tonomate inainte de '89, stiu ca au existat , dar nu mi-ai aduc aminte unde, ce, cum .Toate cele bune !

Link spre comentariu

Am vazut numeroase tonomate in statiunile dupa litoral (prin anii '70...'80) dar toate erau "patratoase". In imagine sint actorii Iurie Darie si Dem Radulescu in filmul precizat de @norad.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Prin anii '80, pe litoral am vazut si eu niste tonomate. Unde modelele mai noi erau destul de ompacte (cam cat un frigider mic, dar nu auto, de-ala la priza), si selectia se facea apasand pe o tastatura numerica, fiind in jur de 300 de piese muzicale, insa nu se vedea nimic inauntru, pe mine ma fascinase un aparat mai vechi, in care se vedea cum selectorul cauta discul, un brat il scotea din locas si-l punea pe platan, apoi suportul dozei (am folosit deja "brat") intra din lateral si cobora acul pe disc; la terminarea lui, bratul lua discul si-l punea inapoi la locul lui (ce ordonat! il gasea si a doua oara!) Cica se fac si azi tonomate: e de fapt un fel de player care scoate informatia dintr-o memorie flash...Nu stiu cine mai foloseste asa ceva, "tonomatul" la purtator costa sub 100 lei..Deh, nostalgii....

Link spre comentariu

In Austria, intr-o localitate langa Graz, am vazut la barul unui han un tonomat Wurlitzer in forma clasica, dar era cu CD-uri.Mergea cu monede de 1 Euro per melodie. Proprietarului cred ca ii convenea, caci nu avea alta sursa pentru muzica in bar. Iar seara, se folosea la greu. Baietii din zona ascultau melodii numai in germana.Langa tonomat avea un frigider de Coca-Cola cu muchiile rotunjite, un design al anilor 50 sau 60.

Link spre comentariu

Panoramic 200 era produs in Germania Federala (Neu-Isenburg, langa Frankfurt).La o cautare (panoramic 200 jukebox) in Google Books am gasit niste referinte intr-o revista, Billboard.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări