Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Va rog! Ma poate ajuta cineva?

Vizitator u_gieer

Postări Recomandate

Vizitator u_gieer

Am un dif eurotec eu-5189 12". Vreau sa-i construiesc o incinta si nu-i stiu toti parametrii (Qts, Qes, Qms, VAS). WinISD imi calculeaza o incinta exagerata (800L) pt parametrii: impedanta-4ohm, Fs=30Hz, Qts=0.8 Qes=0.91 Qms=6.7 VAS=82L. Acestia sunt parametrii unui dif eurotec 12"- atata stiu despre el(atata am gasit pe net). Ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

1

• DorinD

1

Vizitator moga alexxx

Si asta e o idee dar 60L in versiunea compresie pe Eurotec e cam mare si va suna cam ciudat . Vb din propria experienta , am avut si io asa ceva acum 2-3 ani :toimonster:

Link spre comentariu
Vizitator u_gieer

Incinta initiala a fost de 100L inchisa si calitatea sunetului ere slaba (mai precis, puterea emisa era slaba). A urmat o deschidere 10x10cm lunga de 35cm si boxa raspundea bine la frecvente foarte joase- nemultumitor! i-am marit deschiderea si am observat ca a crescut puterea in general (probabil raspundea bine pe frecvente apropiate de cele muzicale in domeniul basului: 35-85Hz). La 100W, dupa ceva ascultat, a inceput sa ma doara capul cu usoara senzatie ca greata-am aflat ca asta era din cauza infrasunetelor puternice. Am marit deschiderea la 35x10cm, lunga de 40cm, terminandu-se cu o teava cu D=15cm, lunga de 15cm, perpendiculara pe difuzor. Calitatea sunetului s-a imbunatatit categoric, de asemenea, a crescut si puterea, in schimb nu am mai avut prubleme de genu dureri de cap sau greata (datorita excitatiei zonei Ramsei Hunt cu reflexe vagale, cred, nu ca ar interesa pe cineva). Ultima modificare a fost scoaterea tevii. Toate acestea m-au dus la o concluzie: tre sa calculez incinta stiintific, asa k am gasit winISD. Voi ce parere aveti despre el?

Link spre comentariu

Poate ar fi indicat sa dai mai multe detalii despre "excitatarea zonei Ramsei Hunt cu reflexe vagale" in caz c-ai strans mai multe informatii. Cred c-ar putea interesa pe mai multi, eventual sa deschizi un topic separat.

Link spre comentariu
Vizitator moga alexxx

Da ar fi o idee buna sa deschizi un topic cu "excitatarea zonei Ramsei Hunt cu reflexe vagale" deoare ce sunt multe persoane interesate de acest lucru . Am patit si io la mai mult subwoofere dar nu am stiut dc :toimonster:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări