Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cerwin Vega VE-8f, Klipsch F-10 sau Behringer Truth B2031A?

Vizitator fanLancia

Postări Recomandate

Vizitator fanLancia

Cine ma poate ajuta si pe mine?

As avea de ales intre Cerwin Vega VE-8f, care nu stiu sigur daca-mi pot fi aduse, Klipsch F-10 si Behringer Truth B2031A. Imi place mult cum suna Cerwin, da stiu multi audiofili se vor gasi sa-mi spuna ca alea nu sunt boxe, sa lasam asta pt alt subiect, dar ma gandesc serios sa-mi cumpar Klipsch. Costa aprox. 1.900 Ron noi, merita? Nu stiu ce calitate au, ce finisaje, daca sunt fiabile, nu prea stiu nimic despre aceasta marca. Am avut Behringer Truth B2030A, au sunat OK. Acum, bugetul meu alocat boxelor este de maxim 2.000 Ron + max. 800 Ron cabluri din statie in boxe, ce boxe imi recomandati sa cumpar? Am un amplificator mai vechi, poate a auzit cineva de el: GoldStar GSA 9320, si un CD player Denon DCD 1420.

Editat de Madalina:modificare nume subiect

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

3

• alex tm

1

• ari_panterra

1

• adrian lucian

1

eu as merge pe klipsch,.....spl,portul bass reflex pe fata(mai usor de pozitionat in camera fata de cele care-l au dispus pe spate),renumee brand-ului,design,...beeeeehringer nu ma impresionat la nici un produs pe care l-am intalnit,greu de crezut ca acestea vor face exceptiecervin,cel putin la gama aceasta lasa de dorit,designul e banal(lada cu difuzoare) iar sunetul e anost,nu au nici un ''mot'' care sa le scoata in evidenta.parerea mea.succes!

Link spre comentariu
Vizitator fanLancia

Dynavoice Challenger M-65EX, astea da, cred ca am gasit castigatorul, merci mult baieti, pt informatii, foarte utile. Magnat Monitor Supreme 2000, nu stiu de ce nu am incredere in ele, poate gresesc, nu stiu, Heco nu-mi plac cum arata, deci, Dynavoice Challenger M-65EX am sa le cumpar. Mai un Harman Kardon HK 990, si gata :da . sper sa se potriveasca cu muzica pe care o ascul, Rock-AC/DC, Metalica...s.a., Pink Floyd, Santana si nu in ultimul rand Roger Waters. Le-am gasit la AvStore la pretul de 1.822/Perechea, am sa merg pe mana ta si am sa le cumpar, nu le-am auzit, dar deabea astept. Deci va multumesc din suflet. Nu ma supar daca mai vine cineva cu idei noi, sau propuneri, ori informatii privind Dynavoice Challenger M-65EX. A si cabluri K-lumea gen Oehlbach, Inakustik, unde gasesc?; noi bineinteses.

Link spre comentariu

Dynavoice Challenger M-65EX, astea da, cred ca am gasit castigatorul, merci mult baieti, pt informatii, foarte utile. Magnat Monitor Supreme 2000, nu stiu de ce nu am incredere in ele, poate gresesc, nu stiu, Heco nu-mi plac cum arata, deci, Dynavoice Challenger M-65EX am sa le cumpar. Mai un Harman Kardon HK 990, si gata :da . sper sa se potriveasca cu muzica pe care o ascul, Rock-AC/DC, Metalica...s.a., Pink Floyd, Santana si nu in ultimul rand Roger Waters. Le-am gasit la AvStore la pretul de 1.822/Perechea, am sa merg pe mana ta si am sa le cumpar, nu le-am auzit, dar deabea astept. Deci va multumesc din suflet. Nu ma supar daca mai vine cineva cu idei noi, sau propuneri, ori informatii privind Dynavoice Challenger M-65EX. A si cabluri K-lumea gen Oehlbach, Inakustik, unde gasesc?; noi bineinteses.

Audiaza-le inainte, nu cumpara orbeste... asta e o regula. Nu e obligatoriu sa-ti placa...Nu te arunca la cabluri, cumpara cablu audio cu sectiunea mare, peste 2.5mmp, si gata...La nivelul asta, a da bani pe cabluri pompoase, e un moft nenorocit.P.S. Sa ai lungimi egale, la ambele boxe!
Link spre comentariu
Vizitator fanLancia

Asta, dragul meu nomikos, va fi o problema, stau in Timisoara si din pacate in orasu asta uitat in anii '50, nu am posibilitatea sa ascult nimic, bine pot asculta Genelec de 5.000 de Euro dak vreau, dar nu ma ajuta cu nimic, ceva de la Canton, dar nici asta nu ma ajuta. Ca sa-ti faci o idee la ce fel de sunt prefer, in primu rand sa sune dinamic, foarte dinamic, controlat, metalic NU cu inalte ca la Yamaha, sa nu fie prea detaliate, la bass mi-au placut Infinity Kappa Perfect, si Event ASP8, sa-mi redea sunetul real (ex. daca vocea e inregistrata sa sune in fata instrumentelor, acolo sa sune) sa nu fie nazale, deloc, si foarte important, sa cunosc pozitia instrumentelor cand ascult la ele, pot fi si agresive, nu ma deranjeaza, ceva gen Hertz, si sa nu sune moale, nu-mi place cand suna moale, sa-mi miste putin sangele cand ii dau volum, dar sa nu ma oboseasca cand ascult toata ziua la ele si sa nu fie nevoie sa dau volumul tare ca sa aud toate detalile pe piesa. Cam asta ar fi.

Link spre comentariu

Cu banii prevazuti pt cabluri faci o plimbare de 2-3 zile in Bucuresti, asculti pe indelete mai multe sisteme si ai sansa de a nu regreta o achizitie "la inspiratie".Fireste, o astfel de vizita se pregateste din timp - se fac programari la auditii, se stabilesc intalniri fizice cu persoane cunoscute [si agreeaate] pe net, etc.Daca ai si unde sa locuiesti in capitala (adica fara sa platesti hotelul), plimbarea devine "obligatorie" din pdv eficienta/costuri.O buna pregatire ar fi lecturi audiofile pe celelalte doua forumuri de profil.

Link spre comentariu

Autorul topicului este avizat, stie ce vrea. Conditiile enumerate in ultimul post pica in segmentul peste 4000 euro sau un SH de 2000-2200 euro. Deci in buget. Eu as asculta ProAc si Vienna Acoustic in jurul bugetului. Nu fac reclama insa le stiu foarte bine incintele si cei care le vind sunt gazde excelente, nu trebuie cine stie ce programare, e suficient sa cauti cu Google.ro si obtineti datele de contact ale dl Tiberiu Vicol si dl Cristi (Jack). Bafta. Cit despre bugetul de cabluri...nu are sens, cu ani in urma am cazut in capcana asta de folclor audiofil. Un cablu decent de 4-6 mm2 cu 150-250 de fire / sectiune de citiva ron /ml mufat corespunzator se bate cu orice cablu de la 500 euro in sus. Ca a venit vorba de cablu de incinte impartasesc aci o "reteta " verificata de ceva ani. Dusmanul este oxidarea si efectul de dioda datorat oxidului si directiei de trefilare (un cablu vechi capata "sens" de curgere a semnalului, lesne verificabil ca fenomen daca e inversat de citeva ori ca sens de conectare intr-un sistem rezolut si cu semnal mic) . Inainte de a mufa cablu: cositorit 4-5 mm, lasat liber pina in camasa 2 mm, imersate capetele in ulei de mecanisme fine citeva zile. Prin capilaritate uleiul urca in cei doi metri de cablu lejer. Apoi se inchid cu termocontractibil capetele si gata. Scuze de off-topic

Link spre comentariu

@ - adrian lucian - nu ma refeream musai la incinte noi.

Toti dealerii fac upgrade clientilor vechi asa ca mai sunt si SH-uri serioase (nu prea departe de conditia de nou) la preturi mult sub cele ale sculelor noi.

A doua sugestie - indirecta - era sa incerce sa asculte ceva sisteme la cativa audiofili acasa, nu pt a cumpara cat pt a isi face o idee. De asta am sugerat lectura si eventual imprietenirea cu cativa membri ai acelor forumuri. Evident ca verificarea ofertelor de la Publicitate (de pe acele forumuri) are si ea rostul ei.

Link spre comentariu

Ma seaca astia care scobesc in nas incinte de 2,5 lei, sa gaseasca ei sacazul pe spanac...Iti miroase a peste? Du-te trai-ti-ar tie, si cumpara-ti Focal...Va dati seama ca nu-s tocma' minunate, la pretul lor, dar macar sunt peste altele, culmea, mai scumpe.P.S. N-am stat sa cetesc in italiana d-asta... care era concluzia?

Link spre comentariu
Vizitator fanLancia

Gata, fara certuri am ales, cu auditie Behringer B2031A, intrebarea mea suna mai bine 3031A? Dupa parerea mea aceste Behringer suna exact asa cu trebuie sa sune niste monitoare de 350 Euro, nu defapt mai bine de atat, sunt impecabile, orice boxa sau difuzor are nevoie si de un amplificator pe masura, deci la Behringer B2031A nu se mai pune problema pt ca sunt active, bi amplificate, au 150 Watt, imi ajunge.

Link spre comentariu

Le-am ascultat si eu... pt. mine nu au joase suficiente, si-s, ca mai toate boxele de studio, destul de liniare. Ai nevoie de un mixer de studio la ele, in primul rand, din banalul motiv ca ai nevoie de un control al volumului la indemana, mai ales daca le folosesti cu un player cd, etc. (fara control al volumului).

Se aud foarte frumos, dar sunt boxe de control, nu de ascultat muzica acasa. In conditii normale, o pereche de standfloors decente, reprezinta o alegere imbatabila...

Nu da banii aiurea, vezi ca le vinde unu' pe Okazii, noi, la 1000 ron. Ca cica nu-l lasa, citez, "bosorogii", sa asculte linistit...

Link spre comentariu
Vizitator fanLancia

Mie-mi plac Behringer, da suna liniar, dar in sensul bun al cuvantului, suna relativ tare pt niste monitoare. Da, daca le iei sa mixezi poate nu sunt cea mai buna alegere, dar yo le iau, le trantesc pe 2 stative, le introduc 2 cabluri klumea, pun un amplificator, folosind-ul ca si un preamplificator, un cd player Denon(care are si volum,in caza ca e nevoie), si ascult muzica. Crede-ma, am avut Alesis 1 Active mk2 si la ascultat pur si simplu muzica, sunau prost fata de Behringer, am avut si Event ASP8 pt o perioada mai scurta de timp, au sunat exceptional de bine, dar in momentul cand te plimbai prin casa nu mai era acceasi senzatie. Behringer sunt niste monitoare foarte ciudate. Iar de bas nu-i problema, sunt atatea subwoof. active de studio, incat nu-mi fac griji de bas. Au si Behringer unul B2092A parca, si are vreo 34 de Kg si vreo 300W, ajunge. Multumescu mult pt ajutor si informatii, dar se pare ca Behringer au castigat in opinia mea. Sti cum se spune, ..din greseli invatam. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări