Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HDD caraie!

K1nderu

Postări Recomandate

Salut! De la un timp Hdd-ul a inceput sa caraie si pc-ul se misca cam greu, in HD TUNE nu apare nici o eroare,in sursa pc-ului am schimbat 3 condensatori unflati 1000uf/10v,inainte nu caraia daca ma putati ajuta cu niste sfaturi :dans: pana o sa imi iau altul,multumesc mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• K1nderu

6

• leoncris

3

• Spitfire

1

• wally_gatter

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Poate are nevoie partitia C:/ de defragmentare/spatiu liber...toate HDD-urile "caraie", singurele HDD-uri care nu "caraie" sunt cele cu un singur platan, de ex. vechile Maxtor slim.

am bagat un windows acum 2 ani si de atunci a luat-o razna

:nebunrau: v-a tinut o instalare de Windows 2 ANI?! Pe vremea cand aveam windoza pe PC, mai mult de 3-4 luni nu-mi rezista sistemul de operare, trebuia reinstalat, se incarca/virusa, apareau probleme, etc.
Link spre comentariu

CD original,instalat curat si vezi mai departe.Daca HDD Tune nu da nici o eroare probabil e OK.Cel mai bine si sigur,vezi de cine e facut HDD si probabil au vreun utilitar de testare.Daca de 2 ani ai instalat windows si face probleme,abia acum te-ai decis sa-l rezolvi?Pana am scris de pe tel au mai aparut mesaje.Windows poate tine mult si bine daca nu-l virusezi.Eu de ex,am avut xp ce a tinut vreo 3 ani pana a crapat.Era original,update-uri la zi etc.

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

HDD-ul caraie si daca: ai servicii care se incarca la start-up, alde update-uri idioate pe care aproape orice program le are, daca n-ai defragmentat periodic C-ul, sau daca ai activat inexing service-astea-s erori soft. Conzii pe 10V erau pt iesirea pe 5V, si intr-adevar, un hdd iti poate crapa daca variaza una din tensiuni-5 sau 12. Ca-i plug&play stim cu totii, si de crapat nu crapa la intreruperi bruste. Recomand cu caldura Windows XP Manager (exista si varianta pt 7) care optimizeaza multe.

Link spre comentariu

Cum cârâie?Era mult mai uşor de aflat motivul dacă puneai o înregistrare, să auzim cum face.Ai cam puţin RAM, 1 GB. Probabil că din cauza asta cârâie. Nu are RAM fizic si face SWAP într-o nebunie. Dezactivează 'swap file' şi restartează. Dacă tot cârâie, e altceva, nu e de la prea puţin RAM.

Link spre comentariu

Atunci pune swap file-ul la loc, dă-i un scan disk si apoi o defragmentare.Dacă tot mai face, salvează tot ce vrei să păstreti şi apoi formatează şi reinstalează totul.Dacă şi după reinstalare cârâie la fel atunci schimbă HDD-ul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări