Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator memorii.

Postări Recomandate

Nu de mult mi-a procurat un programator de memorii.+kit ponyprog si icprog.M-ar interesa cum se lucra cu aceste tipuri de programe.Ce am gasit pe net nu ma lamurit pe deplin si din una in alta am mai citit ca ponyprogul nu este un program prea stralucit in scrierea de memorii.Am un tv la reparat si tocmai memoria este problema.M-ar interesa concret ce anume trebuie sa fac eventual ceva atasamente.Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roman_dan

3

• dan cod

3

• Spitfire

1

• dumitru_a

1

Top autori în acest subiect

Sa instalezi programul,sa te conectezi cu interfata si apoi din soft sa setezi tipul memoriei.Era bine daca ne spuneai exact ce memorie vrei sa citesti.Am pus si o poza .Daca mai ai nelamuriri spune.

Link spre comentariu

Nu mai retin exact trebuie sa desfac iarasi tv da era 24cl16 sau ceva de gebul.Am conectat-o la calc si tot din bunavoinata unui depanator am 3 dumpuri,dar cand incerc sa le incarc nu mi le vede.sunt tot feluri de format ,e2p,hex, mot, bin, samd.Acum o sa incerc sa iau o alta memorie de pe un sasiu sa fac ptactica pe ea.Deci cum as putea sa incarc dumpul daca nu il vede?Am instalat e2p in calc dar tot degeaba.Va multumesc de ajutoul acordat pana acum .

Link spre comentariu

Memoriile I2C(24C02, 24C04, 24C08, etc) existente in TV-uri se programeaza foarte simplu, puteti folosi PonyProg2000+ programatorul de mai jos(tensiunea de alimentare de +5V se poate obtine si de la USB).

Posted Image

Link spre comentariu

este destul de simplu cred ca aceasta este o memorie 24c16 cum a spus si colegul dan cod , cautati pe net tutoriale cu programarea acestor memorii , la sectiunea pic de pe acest forum veti gasi destul de multe lucruri utile ,vedeti ca programatoarele merg de obicei cu soft dedicat fiecaruia , SUCCES !

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

Sanatate permanenta!Am facut programatorul din schema de mai sus(d-l Spitfire).E in regula,doar ca nu pot sterge memoria,imi da "operation not supported(-9)".Cu PonyProg 2000 lucrez si in documentatie zice ca stergerea e posibila doar cu dispozitive AVR sau PIC.Ce nu e bine ori ce mai trebuie?Multam!

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Salut.

Incarci direct fisierul pentru programat, si dai direct scriere si nu o sa ai probleme :)).

Am facut si eu programatorul dat de Dl. Spitfire, si a functionat din prima, am reusit sa programez un 24C04.

Multumesc pentru schema!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări