Patefon Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Va salut,Am un prieten care e fotograf si doreste sa faca fotografii sincronizate cu o miscare de rotatie pentru aplicatie web de prezentare interactiva. Mai pe sleau, vrea sa puna unele obiecte pe un platan si sa faca fotografii din 2 in 2 grade de rotatie. Omul dispune de un aparat foto destul de performant care poate primi comanda de declansare via USB.Exista o astfel de aplicatie care sa sincronizeze declansarea cu rotatia? Exista CNC-uri care pot roti un platan cu precizie de 2 grade?Multumesc frumos. Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Va salut,Am un prieten care e fotograf si doreste sa faca fotografii sincronizate cu o miscare de rotatie pentru aplicatie web de prezentare interactiva. Mai pe sleau, vrea sa puna unele obiecte pe un platan si sa faca fotografii din 2 in 2 grade de rotatie. Omul dispune de un aparat foto destul de performant care poate primi comanda de declansare via USB.Exista o astfel de aplicatie care sa sincronizeze declansarea cu rotatia? Exista CNC-uri care pot roti un platan cu precizie de 2 grade?Multumesc frumos.Poti sa o faci cu o masa rotativa si un divizor electronic. Cercul are 360gr, iar tu poti sa-i dai sa divizeze de ordinul 0,01 gr. Deci la 2 grade este parfum. Ii dai 180 de divizari, si apesi pe buton si-ti divide 2 gr., mai apesi o data iti mai divide 2 gr, s.a. Daca cuplezi pe aparatul foto la buton, la orice apasare mai divide cu 2 grade. Link spre comentariu
one Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Solutiile la aceasta problema sunt multiple, ar trebui inteles daca la declansare platanul trebuie sa se opreasca sau isi continua miscarea de rotatie.Cred ca cel mai simplu ar fi folosirea unui motor asincron de tipul celor care rotesc globul de oglinzi sau rotisorul in cuptor. Acesta, printr-un mecanism de demultiplicare, ar putea sa actioneze discul. Cunoscand timpul unei rotatii, nu ramane decat sa declanseze la T/180.Alta varianta ar fi actionarea discului cu un motor pas cu pas, tot cu demultiplicare, de exemplu actionarea prin frictiune la periferie. Dupa fiecare declansare, motorul avanseaza un numar de pasi calculat in functie de numarul total pentru o rotatie (N/180). Avantajul acestei metode ar fi ca la declansare obiectul este fix.Nu cred ca se poate discuta de cnc deoarece nu trebuiesc facute operatii complexe.Cu un CNC in schimb se poate face un disc cu 180 gauri echidistante (din 2 in 2 grade). Acesta s-ar roti cu un motor, cu o turatie oarecare. Cu un senzor optic se sesizeaza fiecare orificiu si se actioneaza declansatorul.Ar mai fi multe alte posibilitati... problema s-ar simplifica daca amicul ar dori sa faca 200 de fotografii la o rotatie si nu 180, din cauza ca majoritatea motoarelor pas cu pas au 200 sau 400 pasi/rotatie.Cat de mari sunt obiectele de fotografiat? Si mai ales cat de grele? Link spre comentariu
Patefon Postat Martie 8, 2012 Autor Partajează Postat Martie 8, 2012 Masa respectiva ar trebui sa tina obiecte de dimensiuni mici. Sa zicem pana in 3 - 5 Kg. Masa ar trebui sa fie in repaus la momentul declansarii. Stiu ca aparatul foto declanseaza si la un semnal specific in infrarosu. Inca nu am idee daca e vorba de o secventa sau daca e doar o o frecventa specifica ce trebuie modulata. Cateva probe facute "la manuta": Se roteste folosind mouse-le http://www.advertis.ro/360/m2tech2/ http://www.advertis.ro/360/ http://www.advertis.ro/360/furutech/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum