dj_steel Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 salutare.am o statie cb kaiser ka9022L http://www.museo-cb.com/museo-cb/emisor ... ka-9022-l/ si recent am construit un dummy load cu o dioda si un condensator si cu care pot determina puterea debitata de statie.problema e ca in loc de cei 4w in FM si 1w in AM am obtinut 0.5w in fm si 2.5w in am.aveti idee unde este problema?sau eventual daca are cineva o schema,ca pe vastul google nu am gasit.stima. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Cu ce tensiune il alimentezi? Cum ai etalonat aparatul acela de masura al puterii? Tii cont de pierderile pe dioda? Link spre comentariu
dj_steel Postat Februarie 17, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2012 alimentarea o fac cu un acumulator cu plumb de 12v,iar masuratoarea o fac cu http://www.ai4ji.com/Projects/dummyload.htm pe alte siteuri am aflat ca defapt 0.5w e puterea maxima a statiei am incercat azi modificarea finalului cu un irf510 dar fara rezultat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 1. 12V nu sunt suficienti pentru puterea maxima, majoritatea producatorilor dau puterea debitata la 13,8V iar unii la 14,4V.2. Dummy Load-ul pare OK3. Cum adica "fara rezultat"? Nu ai terminat lucrarea? Nu scoti putere? Nu reusesti sa acordezi filtrul de iesire? Daca scoate 2,5W la 12V, ce sperai sa obtii cu IRF-ul? Ca mai mult de 6W nu vei scoate oricum, probabil ca prefinalul nu este capabil de un atac mai "solid". Si asta la 13,8... Link spre comentariu
dj_steel Postat Februarie 17, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2012 am pus bipolarul original inapoi in statie,apoi am facut un amplificator separat cu irf510 dupa schema kl60.am obtinut 7w fara nici un reglaj.intrebarea acum este: daca modific filtrele pe iesire,se constata o putere marita(am atins 13w),dar nu a trebui sa imi fac griji in privinta armonicilor?nu am chef sa imi bata politia la usa.later edit: alimentez cu 14v acum Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Acuma, eu nu am avut la dispozitie analizor de spectru sa iti spun 100% cum sta treaba, dar am incercat sa ascult cu transceiverul "langa" canalul CB si nu era nimic parazit pe acolo, deci eu zic ca e ok, adica ar fi trebuit sa spletteresc daca era "murdar" semnalul. Deci eu zic ca poti ramane linistit in aceasta varianta.PS... ciudat amplificatorul asta... pe receptie trimite un + in antena prin R5... Link spre comentariu
dj_steel Postat Februarie 17, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2012 eu am facut doar partea cu finall,inca nu am pus si releul de comutare.o sa am grija cand il voi monta in carcasa.multumesc pentru sfaturi Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Dar acel rezistor este necesar, el asigura polarizarea MOFET-ului. Era doar o remarca fara nimic in plus... Probabil s-au gandit sa nu polarizeze mosfet-ul pe receptie sa reduca consumul de curent inutil... Link spre comentariu
dj_steel Postat Februarie 18, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2012 curentul in repaos este oricum mic.nu voi omite rezistorul,voi face doar modificari(releul va taia alimentarea mosfetului).intrebarea este acum: cat as putea sa scot din acest amplificator cu 0.5w la intrare? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Nimeni nu iti poate prezice. dupa "nas" as zice undeva la 10-15W. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 intrebarea este acum: cat as putea sa scot din acest amplificator cu 0.5w la intrare? Uite un grafic aproximativ in functie de tensiunea, frecventa si puterea cu care ataci irf ul. si ca o completare la topicul lui dyogenes, eu ti-as recomanda sa folosesti un 7805 ca si sursa de tensiune pt polarizarea glilei tranzistorului. In felul acesta te asiguri ca in G va fi mereu aceiasi tensiune indiferent de alimentarea amplificatorului care poate fi cuprinsa intre 12 si 28V Am si eu niste irf510 produsi de vishay si zilele astea o sa experimentez un pic, sa vedem ce reusesc sa scot din ei. Nu stiu cum se comporta in rf comparativ cu cei "originali" produsi de IR Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Si eu tot Vishay folosesc si se comporta excelent. Va dati seama ca nu am inventat eu apa calda, modificarea aceea de la bipolar la MOSFET am vazut-o si eu pe youtube si pe "cbtricks". Acolo intr-adevar erau si variante care stabilizau punctul acela comun al rezistorilor cu un zenner de 4,7V fata de masa, in caz ca tensiunea creste peste 14V, polarizarea nu mai creste peste 4,7V. E suficient deci si un banal zenner. Eu am omis intentionat acel zenner deoarece oricum daca tensiunea statiei creste peste 14V (pusa pe camion la 24V) se duce ampliful audio aproape sigur si posibil PLL-ul. De obicei finalul supravietuieste mult mai mult la aceea tensiune si se duce mult dupa ampliful audio, deci omul "aude POC si simte FUM" inainte de a se duce finalul. Insa, da, este ok si sa puneti un zenner acolo (PL3V6 sau PL4V7). Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Ieri am avut timp sa testez o statie la care am inlocuit finalul original cu un irf510. La 11,9v (ca atat scoate sursa de PC pe care am folosito) am scos 12W FM atacat de un C2166. Probabil alimentat la 14,4V as reusi lejer un 15-18W. Tensiunea in grila a fost setata la 4V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum