Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena amplificare semnal radio

Vizitator mobydick

Postări Recomandate

Vizitator mobydick

Buna ziua,Din start mentionez ca nu am decat foooarte vagi cunostinte de electronica. Totusi ma tenteaza mereu sa experimentez electronica la nivel de hobby. Problema mea este urmatoarea:am un radio in bucatarie si nu receptioneaza decat mizerii de radio care nu ma intereseaza. In masina "prind" radio Guerilla si Rock FM dar foarte slab. Exista vreun sistem electronic de amplifcare a semnalului care sa imi perimita receptia posturilor favorite? M-ar interesa cateva detalii si daca as putea sa il construiesc acasa.Multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatorul

2

• dan cod

1

• cristi71

1

• pop_ady44

1

Top autori în acest subiect

mobydick

Nu ai spus ce radio-FM ai tu in bucatarie, bucataria ce fel de pereti are la exterior, cum este pozitionata bucataria fata de centru orasului (sau zona de emisie posturi FM), la ce distanta se afla blocurile invecinate...........

Nu stiu daca rezolvi problema numai cu un amplificator de antena la care ii pui o antena tip sarma.

Este posibil sa folosesti doar o antena omnidirectionala (cu polaritate H/V) montata la exterior (sau chiar undeva la balcon sau pe bloc) si sa nu ai nevoie de amplificator. De la antena la radio-FM folosesti un cablu coaxial, dar atentie la adaptarea intre antena-cablu-radio. De regula se foloseste 75ohmi (cu tresa-ecran la masa blocului de intrare FM radio (nu la "-" alimentare).

PS: daca nu te pricepi cheama un "meserias" bun.

Buna ziua,

Din start mentionez ca nu am decat foooarte vagi cunostinte de electronica. Totusi ma tenteaza mereu sa experimentez electronica la nivel de hobby. Problema mea este urmatoarea:am un radio in bucatarie si nu receptioneaza decat mizerii de radio care nu ma intereseaza. In masina "prind" radio Guerilla si Rock FM dar foarte slab. Exista vreun sistem electronic de amplifcare a semnalului care sa imi perimita receptia posturilor favorite? M-ar interesa cateva detalii si daca as putea sa il construiesc acasa.

Multumesc mult.

Link spre comentariu

Ai dreptate, antena este cel mai bun amplificator.......dar in situatii mai speciale (distanta mare si pozitie dificila de receptie) semnalul din antena trebuie "ajutat" sa fie transportat pe fider catre receptor.In acest caz, fiderul poate avea distante mai mari de 15ml intre antena si receptor, mai ales cand dorim sa ridicam antena pe un catarg mai mare de 7ml inaltime.Amplificatorul de semnal se racordeaza direct la dipolul antenei, de regula impedanta de intrare al amplificatorului trebuie sa fie mult mai mare la intrare (cu MOS-FET) si impedanta de iesire cat mai mica - acordat la impedanta fiderului (50/75ohmi).Amplificatoarele de semnal antena trebuie sa aiba banda de trecere in zona de rezonanta a antenei si zona de receptie tuner (in cazul nostru FM-2/CCIR/Vest: 88-108Mhz).

trebuie sa plecati intotdeauna de la ideea, ca, cel mai bun amplificator este...antena.succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări