zal Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Sîrma de 2,5mm diametru e prea mare, nu se încinge decît pistolul, partea de trafo din el.Sîrmă de 1-1,5mm e optimă. Oricum şi sîrmele acestea sînt de durităţi diferite, se consumă diferit, chiar la acelaşi diametru. Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 hai ca am ras bine la pistolu' de lipit! un sfat... daca ai pistol de lipit ca cel din imagine... fi atent la:1 sectiunea conductorului de cupru... FY de 2,5mm este bun(2,5mm cu tot cu izolatie)2 ai grija sa cureti statul de oxid format la contactele ansei3 ansa sa fie din cupru,4 foloseste fludor pentru montaje electronice si sacaz(se gaseste la magazinele de componente electronice si contine aliaj de lipit+pasta decapanta)5 in lipsa sacazului, aspirina este un bun decapant... desi sacazul este super ieftin6 ai mare grija sa nu faci scurt intre terminale... ca modelul de mai sus... in restBafta Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 sectiunea conductorului de cupru 2,5mm cu tot cu izolatie2,5mm cu tot cu izolatia de plastic? De care milimetri? Patrati... diametru...?sacaz ... contine aliaj de lipit+pasta decapantaSacizul ... e saciz (colofoniu), nu amestecul precizat mai sus. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Este o interpretare tendentioasa din partea..sefului!. Mai incolo @alinex arata ca e vorba numai de acea rasina.Asta inseamna ca, in viitor, sa fie mai clar in exprimare. Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 m-am referit clar la aliajul de lipit! paranteza am pus-o aiurea... scuze... este vorba de aliajul de lipit.. cel care contine pasta decapantaacum gandesc ca si un neinitiat in electronica stie ce este sacazulsi da fy de 2.5 mm folosesc eu.. bineinteles dupa curatarea izolatiei din plastic, iar dupa curatare ramane cred ca 1.5 - 1.6 mm in diametru!conductorul FY de 2.5mm cred ca pentru ansa de la pistol a fost fabricat Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 FY 2,5 are sectiunea conductorului 2,5mmp; nu se refera la diametru. Diametrul se poate calcula cu binecunoscuta formula din geometrie (=> 1,78mm diametru). Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Folosirea conductorului de instalatii electrice pt anse, te limiteaza la doua dimensiuni: 1.5 milimetri patrati (pt FY1.5) si 2.5 milimetri patrati (pt FY2.5).Ambele se pot utiliza, depinde de lucrare, si e bine sa avem pregatite in permanenta anse de diverse dimensiuni.Eu folosesc de obicei sarma de bobinaj din cupru emailat de diverse grosimi, la care in prealabil curat emailul. Inafara faptului ca cuprul e de calitate, exista o mare libertate in alegerea diametrului in functie de lucrarea la care se utilizeaza.Lucrez cu pistol de lipit de aproape 50 de ani. 1 Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Da cine a zis ca fy 2,5mm se refera la diametru??? am zis clar ca dupa curatare ramane 1,5 - 1,6 mm in diametru!!!!! asta ochiometric vorbind!!! vad ca m-a inseala ochiometru... defapt sunt 1,78mmpCine citeste poate interpreta ce doreste dansu'.. ma gandesc ca un om cu o minima pregatire isi da seama cu usurinta despre ce se vorbeste aici!!Nu am fost destul de clar?Sa ma corecteze cineva...MultumescToate bune! Link spre comentariu
iulidan2 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Am observat ca la chinezisme, daca tii apasat mai multe minute, se inclazeste ansa atat de tare, incat devine inutilizabil; la cel romanesc, nu se intampla asta. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Da cine a zis ca fy 2,5mm se refera la diametru??? am zis clar ca dupa curatare ramane 1,5 - 1,6 mm in diametru!!!!! asta ochiometric vorbind!!! vad ca m-a inseala ochiometru... defapt sunt 1,78mmpCine citeste poate interpreta ce doreste dansu'.. ma gandesc ca un om cu o minima pregatire isi da seama cu usurinta despre ce se vorbeste aici!!Nu am fost destul de clar?Sa ma corecteze cineva...MultumescToate bune!Foarte clar!!! Dar puteai sa explici mai elegant. Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 cred ca felul in care ma exprim este de vina... sper ca nu se simte nimeni ofensat de comentariile melesanatate va dorescAlinEX Link spre comentariu
bibanu47 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Salut,O sa ajungeti la pagina nr.3 daca nu chiar mai mult pe tema asta cu sectiunea conductorului deci la magazin daca te duci si ceri 10 m de conductor de Cu de 2,5 vanzatorul iti da conductor de cupru cu sectiunea de 2,5 mm nu are nici cea mai mica treaba cu izolatia va puteti contrazice pana maine.Am si mentionat in unica interventie avuta ca din cand in cand merg la magazin si cumpar cate 1m de conductor de 2.5 pentru ansa pistolului cu toate ca cineva spune ca nu merge cu 2,5 ca este foarte gros,la mine merge perfect dar curat la sange si terminalul ansei si bara secundarului iar suruburile sunt puse de M4 si daca va spun ca lipesc carbuni la electromotoare cu el o sa spuneti ca fac glume se santier. Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 fix la fel fac si eu... insa am tot suroabele M3! curat perfect contactele intre sarma de cupru si bara de cupru a pistolului! se incinge de nu se poate(ansa)!!! Il am de la tata... si il las mostenire mai departe nu il dau nici pe 100 de letconuri! are mai bine de 35 de ani(a fost cumparat inainte de a ma naste eu) si functioneaza perfect Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 ...o sa spuneti ca fac glume se santier...N-o sa spunem, asa este. Dar timpul de incalzire e mai mare, iar pt montaje electronice e mai incomod si mai obositor.Si pentru ca vorbim de anse, o idee foarte veche de la dl. Serban Birca Galateanu (Poli Bucuresti):[attachment=0]ansa1a.jpg[/attachment] Link spre comentariu
bion Postat Februarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2012 astazi am pus o ansa noua de 1,5 mm, am curatat-o bine .........dupa 5 secunde s-a inrosit ansa si s-a facut neagra (pistolul meu de lipit are 65 de w.l-am cumparat in carefour si e fabricat en china) .ma gandesc sa imi iau unm letcon credeti ca este mai bun ca un pistol de lipit. ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum