Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pistolul de lipit.

bion

Postări Recomandate

Daca ansa e din sarma de cupru de 2,5-3mm grosime asa cum trebuie, lustruieste-o cu smirghel fin sau cu un cutitas la varf, apoi incalzita, pune-o pe o bucatica de sacaz, si dupa decapare, pe fludor...Nu "vrea" sa se lipeasca din cauza stratului de oxizi de pe ea...

Link spre comentariu

Poţi folosi şi aspirină ptr o decapare puternică. Atenţie că e toxică. Nu mai folosi pastă de lipit, oxidează terminalele pieselor şi e greu de curăţat de pe plăci. Se foloseşte la lipit ţevile şi tabla de pe casă.Altă soluţie e lacul de pe mobilă, acela gros.

Link spre comentariu

Adica lacul ala se poate folosi ca si decapant? Eu fac ansele din sarma de cupru si bag fludor direct fara sacaz sau alta solutie si nu am avut problema asta. Poate fludorul este de proasta calitate si de asta face asa.M-am prostit si eu odata si am luat ceva fludor de la tigani din piata si sta pe raft ca nu este bun nici la lipit cazane.

Link spre comentariu

aici nu exista sacaz iar pe pasta de lipit am dat 3 € este pasta folosita in electronica.am incercat cu pilirea ansei se lipeste la inceput ceva fludor dar dupa aia cade ,ansa oxideaza si nu se mai lipeste nimic.O sa incerc cu aspirina.

Link spre comentariu

Salut,Cred ca incerci degeaba deoarece am patit si eu asta,este o porcarie de cupru aliat cu nu stiu ce si din acest motiv nu prinde cositor.Am fost la magazin si mi-am cumparat 1m de conductor si m-am potolit :)

Link spre comentariu

Pe vremea cand foloseam pistolul de lipit ansele le confectionam din sarma de 1,5mm. Taiam bucatile de sarma la 13-14cm lungime apoi cu un leste de sigurante formam ansele.

In decembrie un vecin a venit la usa mea cu aceeasi intrebare: De ce nu-mi lipeste pistolul? Ia uitati si voi de ce:

Posted Image

Posted Image

Sper ca al tau nu arata la fel !!!

Link spre comentariu

Salut,Ia repede o panza de bomfaier si sectioneaza surubul intre bratele secundarului sa vezi ce se incalzeste ansa atunci. :)Acum vorbind serios daca nu ai suruburi la lungimea respectiva poti distanta cele doua brate si le infiletezi de la interior catre exterior dupa care aliniezi bratele secundarului din nou iar pentru fixarea ansei folosesti 2 piulite.Suruburile ar trebui sa fie de M 4 daca nu au fost cumva majorate in decursul timpului.

Link spre comentariu

Al meu incalzeste dar nu se lipeste fludorul (tare pistolul din imagini) :rade: .In legatura cu conductorul de la ansa mea ,e de 2,5 mm l-am luat de la munca ,cablul respectiv e produs de GNERAL CABLE si i-mi inchipui ca e e 100% cupru.oricum o sa caut alt tip de conductor.Si inca ceva ,i-mi face mare placere sa pot conversa cu dv.

Link spre comentariu

Cauta sacaz,functioneaza 100%.Sunt unele pistoale de lipit...din cele care se mai gasesc agatate prin praktiker,baumax,etc..la care nu merge sarma de cupru pusa.Pur si simplu nu au putere,alta constructie..Parca erau rosii.Cand se duce varfu..adio si ramai cu bine... Si totusi,am vazut unele de curand pe care scria 100w,pe astea nu le-am incercat..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări